Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
16/01/2010 23:37
Konu Sahibi
tryag
Yorumlar
6
Okunma
6133
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

tryag


 43
 4
 1
 18/12/2009
0
 İzmir
 
 Ofis XP
 12/02/2010,21:11
Çözüldü 
slm sorgu kısmında hat kısmı bir altındaki ile aynı iken "Ör: 1.satır 101- 2. satır 101 şeklinde" saat( süre) kısmını yeni başlık altında bir altındaki ile toplayıp 7 rakamına eşit olduktan sonrakileri 0 değerini atamamız mümkünmü ?

hat numarası iş bitiş süresi yeni satır
101 2 2
101 3 5
101 4 9
101 7 0
101 10 0
102 4 4
102 3 7
102 6 0
102 0,5 0


Ek Dosyalar
.rar   db1.rar(Dosya Boyutu: 6,54 KB / İndirme Sayısı: 32)
tryag, 18-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Offf.. Bu ne yaw. Ne kadar zor anlaşılır bir işlem bu. Img-grin) Siz bunu neden istediğinizi de yazsanız da belki başka bir yol buluruz. Ya da davul tozu ve minare gölgesi ekleriz Img-grin))

Şaka şaka.. Alınmayın sakın. Ama o kadar orjinal geldi ki sorunuz, merak ettim ne için olduğunu.. Tabii sakıncası yoksa...


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

tryag


 43
 4
 1
 18/12/2009
0
 İzmir
 
 Ofis XP
 12/02/2010,21:11
Çözüldü 
işeletmede üretim sürelerini değerlendirdiğim bir tabloda kullanacam
43 plastik üretim makinesi var herbirine verilen işlerin bitiş süreleri birbirinden farklı örneğin 101 nolu makinada sırası ile 6 iş verilmiş ben süreleri yukardan aşağı toplatarak sadece 7 günlük iş emrini oluşturucam diğerlerini 0 göstererek filitre edicem böylece sadece 7 günlük iş emri oluşturmuş olacağım umarım yardımcı olabilirsiniz


tryag, 18-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin


ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
(16/01/2010 23:48)tryag Adlı Kullanıcıdan Alıntı: işeletmede üretim sürelerini değerlendirdiğim bir tabloda kullanacam
43 plastik üretim makinesi var herbirine verilen işlerin bitiş süreleri birbirinden farklı örneğin 101 nolu makinada sırası ile 6 iş verilmiş ben süreleri yukardan aşağı toplatarak sadece 7 günlük iş emrini oluşturucam diğerlerini 0 göstererek filitre edicem böylece sadece 7 günlük iş emri oluşturmuş olacağım umarım yardımcı olabilirsiniz

Sn tryag, size tavsiyem makineler ve iş emirlerini ayrı ayrı tabloda tutmanız ve bu tablolara ilişkin oluşturacağınız sorguda 7 günü dolduranları tespit etmeniz.



Kullanici Avatari

tryag


 43
 4
 1
 18/12/2009
0
 İzmir
 
 Ofis XP
 12/02/2010,21:11
Çözüldü 
Rayofsağolasın ben sıkıntıyı excelde formül ile çözdüm ançak Access de sorgu oluşturup işi biraz daha piratik hale dönüştürebilirmiyim onun derdindeyim aslında yinede ilgilendiğin için sağol.


tryag, 18-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı


 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bence konuyu biraz daha açmak gerekecek.
Plastik enjeksiyon konularıyla biraz uğraşmışlığım var.
Öncelikle iş sürelerine girelim

Kalıp-Parça- Set tanımları.
Makine bazında Net ve Plan Çevrim süreleri.

Bu arada çevrim bazında süreler girilmeli, Bunun için sağlam bir yapı olmalı. 43 tezgah varsa mutlaka ortamda bir ERP MRP vardır. SAP,IFS,Uyumsoft... Hangisi var?

Bu kadar ayrıntıya girilmesi istenmiyorsa, iş emri, adete bağlı süre, ve makine adı olan bi tabloda iş görür.
Bu şekilde bir tablo varsa bu bilgileri günlük iş emri( saatlik), haftalık, aylık olarak renklendirilmiş halde ( iş emrine göre, kalıba göre, renge göre) excele atmak en güzelidir.

Demeye çalıştığım işi bilen birileri var burdaImg-grin Siz gerçek tabloları ( çevrim sürelerinizi gizli tutun oralara sabit değerler bile yazsanız olur, çok gizli bilgilerdir hele ki arçelik gibi bi yere çalışıyorsanız) atın gersine bakalım


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Null Durumu notrino 4 96 08/10/2018, 12:27
Son Yorum: notrino
Çözüldü Access Sorguda Yaş ve Yaş Grubu Hesaplama accessdelisi 7 795 08/10/2018, 06:15
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Sorguda Çıkmayan Ortak Değerleri 0 Olarak Çıkarma hbal09 2 79 04/10/2018, 08:37
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Tarih Ve Saati Birlikte Yazma kübrashn 2 122 14/08/2018, 15:49
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Accessten Excele Veri Aktarımında Sorguda Nz Problemi mehmetb84 7 216 06/08/2018, 15:28
Son Yorum: mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444