Sorgu sonucunu textbox kontrolünde gösterme.
Tarih
02/10/2012 21:20
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
5
Okunma
1464
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkdaşlar;
Ekli örnekte form1 içindeki Say butonuna tıkladığımda Say butonunun çalıştırdığı tablodaki "elma" ürününün sayma sonucunu formdaki textboxta gösterebilmek istedim. Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   direnist.rar (Dosya Boyutu: 18,43 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Adet alanındaki değerleri toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DSUM ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")


Kayıt satır adetlerini toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim Sayın Yandemir.
Merakımdan soruyorum acaba sorgu sonucunu benim istediğim textbox ta göstermek mümkün değil mi?
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
hazırladığınız Sorguyu TabloAdi dediğim yere koyabilirsiniz. sorguda UrunAdi süzmesini kullanıyorsanız son virgülden sonrasını kullanmanıza gerek kalmaz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "SorguAdi")

ama en kısa ve kafa yormayan sistem yukarıda verdiğim yöntemdir. ÜrünAdi kısmını esnek hale getirip ekrandaki UrunAdi alanı ile bağlayabilirsiniz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='" & Me.Urunum & "'")


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
16/02/2017,20:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Lütfen geri bildirimde bulunmayı unutmayalım.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Merhaba;
Başta sayın Yandemir olmak üzere tüm kullanıcılardan özür dilerim. Geç gelen cevabım için.
Saygılarımla.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 43 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Dinamik Excel İle Sorgu Cevabı Almak dufrety 6 75 08/02/2017, 13:02 dufrety
  Form Üzerinde Verileri Filitreleme Ve İlgili Toplamları Gösterme haziran4 6 115 06/02/2017, 08:53 haziran4
Exclamation Access Büyük Verilerde Sorgu Hatası aydogdu_115 9 387 05/02/2017, 13:26 atoz112
  çoklu seçmeli sorgu murat_orh 16 160 05/02/2017, 11:37 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya