Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/02/2012 14:44
Konu Sahibi
cagdas.
Yorumlar
7
Okunma
2478
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

cagdas.

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Merhaba,

Ekteki örnek Access dosyasında da göreceğiniz gibi Form1 üzerine Erkek ve Bayan sayılarını, İzmir' de yaşayan erkek sayılarını yazdırmak istiyorum. Sorgu olarak oluşturdum, ancak forma yazdırmak istediğimde sadece erkek sayısını, sadece bayan sayısını veya "Hata" veriyor. Formda arama yapıp, ilgili yazıları okudum, ancak problemi çözemedim.

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[19.38 KB]


Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Onursal Üye
İ.... Ç....
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
26/03/2018,23:04
Çözüldü 
Sn.cagdas.
Tam olarak ne apmak istediğinizi anlatırsanız daha kolay cevap bulursunuz.
Örneğin
Sadece İzmir'i mi seçeceksiniz? (Mevcut sorgunuz sabit değerleri getirir)
İstanbul'da yaşayan (x) yaşındaki erkekler, (y) yaşındaki bayanlar için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Veya Ankarada'ki erkeklerin yaşı lazım olacak mı?

Hedefinizi belirtirseniz yapınızın uygun olup olmadığı da belli olur.
Yapınız değişmek zorunda kalırsa şimdi bulunan çözüm çöpe gitmemiş olur.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

Puletin

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Formunuzda bulunan Erkek sayısının alınacağı Meitn kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK'")

Bayan sayısının geldiği Metin Kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='BAYAN'")


IZMIR de yaşayan ERKEK olan ve YASI 30 olan lar içinde

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK' And [YAS]='30' And [SEHIR]='IZMIR'")


Yazmanız işinizi görecektir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Ben biraz daha değişik bir şey yaptım , inceleyiniz.
Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[23.06 KB]


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Puletin

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
ayhan2122 hocanın örneği çoklu seçenek sunması açısından daha iyi bir örnek olmuş. Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

cagdas.

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Puletin ve Ayhan2122, problem sayenizde çözüldü....

Ayhan Hocamın örneği gerçekten çok iyi olmuş+rep


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Forma Ve Tabloya Ondalıklı Veri Girişi cevahir1 5 165 03/04/2018, 13:04 cevahir1
Çözüldü Alt Forma Veri Ekledikten Sonra Toplam Güncellemesi Yunus Bozkurt 3 116 30/03/2018, 20:15 Yunus Bozkurt
Çözüldü Sorgu İçerisindeki Verileri Tek Tek Kontrol Etme cazcaz678 4 172 22/03/2018, 22:09 cazcaz678
Çözüldü Sorgu Gün Hesabı Dart Reder 2 68 13/03/2018, 10:03 Dart Reder
Çözüldü Veri Tabanı Görüntüsünden Seçilen Kaydın Forma Aktarılması cevahir1 3 139 06/03/2018, 17:52 cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.