Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/02/2012 14:44
Konu Sahibi
cagdas.
Yorumlar
7
Okunma
2663
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

cagdas.

Üye
 Belirtilmemiş
 4
 12
 28/01/2012
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2010
 10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Merhaba,

Ekteki örnek Access dosyasında da göreceğiniz gibi Form1 üzerine Erkek ve Bayan sayılarını, İzmir' de yaşayan erkek sayılarını yazdırmak istiyorum. Sorgu olarak oluşturdum, ancak forma yazdırmak istediğimde sadece erkek sayısını, sadece bayan sayısını veya "Hata" veriyor. Formda arama yapıp, ilgili yazıları okudum, ancak problemi çözemedim.

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
ornekdosya.rar(19.38 KB)



Kullanici Avatari

iscinar

Onursal Üye
İs.... ÇI....
 47
 42
 878
 30/05/2011
284
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 25/12/2018,10:16
Çözüldü 
Sn.cagdas.
Tam olarak ne apmak istediğinizi anlatırsanız daha kolay cevap bulursunuz.
Örneğin
Sadece İzmir'i mi seçeceksiniz? (Mevcut sorgunuz sabit değerleri getirir)
İstanbul'da yaşayan (x) yaşındaki erkekler, (y) yaşındaki bayanlar için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Veya Ankarada'ki erkeklerin yaşı lazım olacak mı?

Hedefinizi belirtirseniz yapınızın uygun olup olmadığı da belli olur.
Yapınız değişmek zorunda kalırsa şimdi bulunan çözüm çöpe gitmemiş olur.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Formunuzda bulunan Erkek sayısının alınacağı Meitn kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK'")

Bayan sayısının geldiği Metin Kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='BAYAN'")


IZMIR de yaşayan ERKEK olan ve YASI 30 olan lar içinde

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK' And [YAS]='30' And [SEHIR]='IZMIR'")


Yazmanız işinizi görecektir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

ayhan2122

Onursal Üye
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
Çözüldü 
Ben biraz daha değişik bir şey yaptım , inceleyiniz.
Ek Dosyalar
ornekdosya.rar(23.06 KB)


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
ayhan2122 hocanın örneği çoklu seçenek sunması açısından daha iyi bir örnek olmuş. Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

cagdas.

Üye
 Belirtilmemiş
 4
 12
 28/01/2012
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2010
 10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Puletin ve Ayhan2122, problem sayenizde çözüldü....

Ayhan Hocamın örneği gerçekten çok iyi olmuş+rep




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Dış Kaynak Verisine Sorgu Hazırlama cozum 7 409 12/03/2019, 08:29
Son Yorum: cozum
Çözüldü Çoklu Sorgu Ve İl İlçe Mahalle Ekranı? yasargulten 11 443 24/02/2019, 22:39
Son Yorum: yasargulten
Çözüldü Bağlı Tabloda Sorgu İşlemleri prtkl 7 281 13/02/2019, 16:32
Son Yorum: prtkl
Çözüldü Yaş Aralığını Sorgu Yaparak Bulma tamer duran 8 254 11/02/2019, 22:52
Son Yorum: tamer duran
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 5 153 11/02/2019, 17:37
Son Yorum: Ertugrul Kuzu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.