Sorgu sonucunu forma aktarmak?
Tarih
05/02/2012 14:44
Konu Sahibi
cagdas.
Yorumlar
7
Okunma
2154
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
cagdas.
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Merhaba,

Ekteki örnek Access dosyasında da göreceğiniz gibi Form1 üzerine Erkek ve Bayan sayılarını, İzmir' de yaşayan erkek sayılarını yazdırmak istiyorum. Sorgu olarak oluşturdum, ancak forma yazdırmak istediğimde sadece erkek sayısını, sadece bayan sayısını veya "Hata" veriyor. Formda arama yapıp, ilgili yazıları okudum, ancak problemi çözemedim.

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[19.38 KB]
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
857
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2007
Dün,15:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.cagdas.
Tam olarak ne apmak istediğinizi anlatırsanız daha kolay cevap bulursunuz.
Örneğin
Sadece İzmir'i mi seçeceksiniz? (Mevcut sorgunuz sabit değerleri getirir)
İstanbul'da yaşayan (x) yaşındaki erkekler, (y) yaşındaki bayanlar için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Veya Ankarada'ki erkeklerin yaşı lazım olacak mı?

Hedefinizi belirtirseniz yapınızın uygun olup olmadığı da belli olur.
Yapınız değişmek zorunda kalırsa şimdi bulunan çözüm çöpe gitmemiş olur.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Formunuzda bulunan Erkek sayısının alınacağı Meitn kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK'")

Bayan sayısının geldiği Metin Kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='BAYAN'")


IZMIR de yaşayan ERKEK olan ve YASI 30 olan lar içinde

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK' And [YAS]='30' And [SEHIR]='IZMIR'")


Yazmanız işinizi görecektir.

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben biraz daha değişik bir şey yaptım , inceleyiniz.
Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[23.06 KB]
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
ayhan2122 hocanın örneği çoklu seçenek sunması açısından daha iyi bir örnek olmuş. Img-grin

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

cagdas.
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim Puletin ve Ayhan2122, problem sayenizde çözüldü....

Ayhan Hocamın örneği gerçekten çok iyi olmuş+rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 158 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Combox Sorgu Etkileşimi blue_wall 4 102 14/05/2017, 12:30 blue_wall
  Kasa Devir Yaptırmada En Son Çalışılan Kasa Adını Forma Yazdırma haziran4 3 92 13/05/2017, 12:28 atoz112
  Access Tablo - Sorgu Bağlanması hasan şahin 5 151 13/05/2017, 12:04 atoz112
  Liste Kutusundan Çoklu Seçim Yaparak Alt Forma Aktarma sadikkavakli 3 95 25/04/2017, 08:01 sadikkavakli


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status