Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/02/2012 14:44
Konu Sahibi
cagdas.
Yorumlar
7
Okunma
2421
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

cagdas.

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Merhaba,

Ekteki örnek Access dosyasında da göreceğiniz gibi Form1 üzerine Erkek ve Bayan sayılarını, İzmir' de yaşayan erkek sayılarını yazdırmak istiyorum. Sorgu olarak oluşturdum, ancak forma yazdırmak istediğimde sadece erkek sayısını, sadece bayan sayısını veya "Hata" veriyor. Formda arama yapıp, ilgili yazıları okudum, ancak problemi çözemedim.

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[19.38 KB]


Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
06/08/2017,13:05
Çözüldü 
Sn.cagdas.
Tam olarak ne apmak istediğinizi anlatırsanız daha kolay cevap bulursunuz.
Örneğin
Sadece İzmir'i mi seçeceksiniz? (Mevcut sorgunuz sabit değerleri getirir)
İstanbul'da yaşayan (x) yaşındaki erkekler, (y) yaşındaki bayanlar için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Veya Ankarada'ki erkeklerin yaşı lazım olacak mı?

Hedefinizi belirtirseniz yapınızın uygun olup olmadığı da belli olur.
Yapınız değişmek zorunda kalırsa şimdi bulunan çözüm çöpe gitmemiş olur.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Formunuzda bulunan Erkek sayısının alınacağı Meitn kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK'")

Bayan sayısının geldiği Metin Kutusunun veri kaynağına

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='BAYAN'")


IZMIR de yaşayan ERKEK olan ve YASI 30 olan lar içinde

SQL Code
=DCount("[CINSIYET]";"Tablo1";"[CINSIYET]='ERKEK' And [YAS]='30' And [SEHIR]='IZMIR'")


Yazmanız işinizi görecektir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Ben biraz daha değişik bir şey yaptım , inceleyiniz.
Ek Dosyalar
ornekdosya.rar
[23.06 KB]


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
ayhan2122 hocanın örneği çoklu seçenek sunması açısından daha iyi bir örnek olmuş. Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

cagdas.

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
28/01/2012
0
Belirtilmemiş
Ofis 2010
10/02/2013,23:32
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Puletin ve Ayhan2122, problem sayenizde çözüldü....

Ayhan Hocamın örneği gerçekten çok iyi olmuş+rep


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü form üzerinde filtre ve sorgu bazk 17 9.370 07/09/2017, 09:08 alperen2006
Çözüldü Üst Formdan Alt Forma Veri Aktarma teo81a 2 124 21/08/2017, 08:45 teo81a
Çözüldü Sorgu Kriteri metin02 3 186 21/08/2017, 00:11 ozanakkaya
Çözüldü Siparişleri Detaylı Sorgu Oluşturma U.ALTUN 3 382 30/05/2017, 14:54 atoz112
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 807 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.