Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/03/2010 12:49
Konu Sahibi
severim
Yorumlar
2
Okunma
1423
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

severim

Üye
Üye
 37
23
8
04/02/2010
0
Adana
Ofis 2003
25/12/2010,11:37
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar ;

sorum çok basit. veritabanım içerisinde oluşturduğum bir sorguyu makro içerisinde çalıştırabileceğim bir Sql ifadesi ile çekme imkanım varmı ?

böyle bir şeye ihtiyaç duymamın nedeni karmaşık bir sorgu sonucunda elde ettiğim verileri makro ile çekip bir takım işlemler yapıp tekrar bir tabloya kaydetmek zorundayım.

set rr=db.openrecordset(....) şeklinde bir ifade ile sorgu sonuçlarını recordset olarak çekebilir miyim ?

forumdaki örneklerden bir çözüm bulamadım..

derdimi anlatabilmek için basit bir örnek database gönderiyorum. Derdim sorgu1 sonuçlarını Sql ifadesi gibi recordset ile çekebilmek..

yardımlar için şimdiden teşekkürler.
aslında sorguda kullandığım Sql ifadesini kullanarak direkt recordsetimi oluşturabilirim ancak sorgumun Sql ifadesi yaklaşık 400 karakterden oluşuyor.. maksimum karakter sınırı 250 karakter olduğu için Sql ifadesi ile hareket edemiyorum..
(örnek dosyayı temsili olarak hazırladım..gerçek dosyam ve gerçek sorgularım çok daha büyük. ama kurumsal bilgiler içerdiği için upload edemedim..)
merhaba arkadaşlar ;

query sonuçlarını bir table gibi kullanabiliyormuşum..

soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)


Ek Dosyalar
.rar   SampleDatabase.rar(Dosya Boyutu: 8,38 KB / İndirme Sayısı: 16)
severim, 04-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Dosyanızın kopyasını oluşturup içerisindeki verileri silseniz, gerekli tablolara bir kaç uydurma kayıt girseniz ve örnek olarak ekleseniz daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
(13/03/2010, 12:49)severim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)

Konu taşınmıştır.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 242 03/06/2018, 14:55
Son Yorum: karaca10
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 219 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Sorgu'yu Veri Tabanına Kaydetme firtina 4 173 17/05/2018, 19:11
Son Yorum: firtina
Çözüldü Sorgu Hatası Hk murat dikme 4 160 15/05/2018, 18:00
Son Yorum: murat dikme
Çözüldü Form Üzerinde Bulunan Activex Penceresinin Ekran Görüntüsünü Alma murat dikme 3 254 14/05/2018, 00:05
Son Yorum: murat dikme

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.