ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/03/2010 12:49
Konu Sahibi
severim
Yorumlar
2
Okunma
1359
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

severim

Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
8
04/02/2010
0
Adana
Ofis 2003
25/12/2010,11:37
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar ;

sorum çok basit. veritabanım içerisinde oluşturduğum bir sorguyu makro içerisinde çalıştırabileceğim bir Sql ifadesi ile çekme imkanım varmı ?

böyle bir şeye ihtiyaç duymamın nedeni karmaşık bir sorgu sonucunda elde ettiğim verileri makro ile çekip bir takım işlemler yapıp tekrar bir tabloya kaydetmek zorundayım.

set rr=db.openrecordset(....) şeklinde bir ifade ile sorgu sonuçlarını recordset olarak çekebilir miyim ?

forumdaki örneklerden bir çözüm bulamadım..

derdimi anlatabilmek için basit bir örnek database gönderiyorum. Derdim sorgu1 sonuçlarını Sql ifadesi gibi recordset ile çekebilmek..

yardımlar için şimdiden teşekkürler.
aslında sorguda kullandığım Sql ifadesini kullanarak direkt recordsetimi oluşturabilirim ancak sorgumun Sql ifadesi yaklaşık 400 karakterden oluşuyor.. maksimum karakter sınırı 250 karakter olduğu için Sql ifadesi ile hareket edemiyorum..
(örnek dosyayı temsili olarak hazırladım..gerçek dosyam ve gerçek sorgularım çok daha büyük. ama kurumsal bilgiler içerdiği için upload edemedim..)
merhaba arkadaşlar ;

query sonuçlarını bir table gibi kullanabiliyormuşum..

soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)


Ek Dosyalar
.rar   SampleDatabase.rar (Dosya Boyutu: 8,38 KB / İndirme Sayısı: 16)
severim, 04-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Dosyanızın kopyasını oluşturup içerisindeki verileri silseniz, gerekli tablolara bir kaç uydurma kayıt girseniz ve örnek olarak ekleseniz daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
(13/03/2010, 12:49)severim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: soruyu kapatabiliriz..

select*from sorgu_adi şeklinde bir ifade sorunumu zaten çözüyormuş.. keşke sormadan deneseydim Img-grin)

Konu taşınmıştır.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorgu Oluştururken Kullanılan Alanlar Boş Geliyor Fikri güler 1 47 18/11/2017, 19:20 Fikri güler
Çözüldü Sorgu Gruplama burhanb 7 185 03/11/2017, 15:06 burhanb
Çözüldü Access Tablo/sorgu Karşılaştırma Allback 3 184 23/10/2017, 15:03 Allback
Çözüldü Sorgu Düzeltme Hk. conquerora 3 205 15/10/2017, 22:26 accessdelisi
Çözüldü Sorguda İlk 9 Karakter Alma blumanx 2 181 27/09/2017, 23:22 blumanx

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.