Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/04/2011 13:54
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
9
Okunma
2224
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
forumda
iki Sql dizisini iç içe kullanılan Sql deyimleri vardı bulamıyorum
aradım bulamadım
yardımlarınızı bekliyorum


@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
SELECT fark FROM (SELECT zaman FROM musteri);
Gibi birşeylerdi ama


@benbendedeilem
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Belki farklı bir yolu vardır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çapraz sorguda kriter kullanmak istiyorum
sorguyu
rowsource deyimiyle tanımlamak istiyorum
süzme işini sorgu ile yapıp bunu çapraz sorguda kullanacağım


@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:06
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekleyiniz. Ayrıca çarpraz sorguyu tasarım görünümünde açtığınızda tabloların bulunduğu alana sağ tıklayıp parametreler bölümüne parametre yazabilirsiniz.


Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Arkadaşlar
eklediğim örnekte çapraz sorguyu kullanan form var
istediğimiz ay için yapılan aşılardan çapraz tablo oluşturuyor
yapmak istediğim şu
1-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularını da formun kod sayfasında
RowSource gibi bir kod ile tanımlayıp
veritabanı sayfasında hiç sorgu gözükmesin istiyorum
2-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularında kullandığım
Format$(DateAdd("m";-1;Date());"mmmm yyyy";0;0)
kriteri
Format$(DateAdd("m";[forms].[ASILAR].[Metin8];Date());"mmmm yyyy";0;0)
şeklinde formdan ayarlamak
3-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularını sadece aylar için kriter yazabilmek için kullanıyorum çapraz sorgunun parametresi olarak
Format$(DateAdd("m";[forms].[ASILAR].[Metin8];Date());"mmmm yyyy";0;0)
kullanabilirsem bu sorguları aradan çıkarırsam çok güzel olacak
teşekkürler



Ek Dosyalar
.rar   ÇAPRAZ.rar (Dosya Boyutu: 32,23 KB / İndirme Sayısı: 7)
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Ay İçinde Geçen Cumartesi Ve Pazar Günlerinin Toplamını Bulmak hakan_s 11 348 15/09/2017, 23:33 hakan_s
Çözüldü form üzerinde filtre ve sorgu bazk 17 9.382 07/09/2017, 09:08 alperen2006
Çözüldü Sorgu Kriteri metin02 3 187 21/08/2017, 00:11 ozanakkaya
Çözüldü Siparişleri Detaylı Sorgu Oluşturma U.ALTUN 3 386 30/05/2017, 14:54 atoz112
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 815 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.