son tarihe göre
Tarih
21/03/2011 15:16
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
1972
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iy igünler
eklediğim örnekte form1 deki metin0 kutusunda şeref ismini görebilmek için nasıl bir denklem yazmam lazım teşekkürler
amacım son tarihdeteki şahsı yazdırmak
=DFirst("[alan2]";"tablo1";[alan1]=DMax("[alan1]";"tablo1"))

yazdım olmadı
nasıl yazmam lazım arkadaşlar
bir bilen yokmu arkadaşlar


Ek Dosyalar
.rar   sontarih kayıt.rar (Dosya Boyutu: 8,84 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.863
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:40
Çözüldü 
sayın accesman
aşagıdaki sayın bilgisayarcının örneginden gidebilrsiniz,kendinize uyarlayın


Ek Dosyalar
.rar   en büyük,en küçük tarih getir.rar (Dosya Boyutu: 23,91 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
teşekkürler celoyce ama
hem anlayamadım hemde çok benim dediğim değil sanırsam
benim istediğim en büyk tarihdeki kişinin ismi
bu sadece o gruptaki en büyük tarihi buluyor
iki sorgu ile benim istediğim bulunuyor
sorgu1
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
sorgu2
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
ama bunu metin kutusunun veri kaynağına kısa bir şekilde nasıl göstereceğim
ah bir bilen olsaydı
@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:11
Çözüldü 
Formdaki metin kutusunu (metin0) ilişkisiz yap ve formun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
strSQL = "SELECT Tablo1.alan1, Tablo1.alan2, * FROM Tablo1 ORDER BY Tablo1.alan1 DESC; "
Set accesstrnet = New ADODB.Recordset
accesstrnet.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
Me.Metin0 = accesstrnet("alan2")


Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
=DFirst("[alan2]";"tablo1";"cvdate([alan1])='" & CVDate(DMax("[alan1]";"tablo1")) & "'")
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler arkadaşlar
sn.yandemir tam istediğim buydu
burada cvdate nedir
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 55 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 50 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Veri çekerken kritere göre listeleme hk. okumas 2 55 07/02/2017, 14:01 okumas
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 347 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 250 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya