Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/03/2011 15:16
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
2290
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iy igünler
eklediğim örnekte form1 deki metin0 kutusunda şeref ismini görebilmek için nasıl bir denklem yazmam lazım teşekkürler
amacım son tarihdeteki şahsı yazdırmak
=DFirst("[alan2]";"tablo1";[alan1]=DMax("[alan1]";"tablo1"))

yazdım olmadı
nasıl yazmam lazım arkadaşlar
bir bilen yokmu arkadaşlar


Ek Dosyalar
.rar   sontarih kayıt.rar (Dosya Boyutu: 8,84 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,22:10
Çözüldü 
sayın accesman
aşagıdaki sayın bilgisayarcının örneginden gidebilrsiniz,kendinize uyarlayın


Ek Dosyalar
.rar   en büyük,en küçük tarih getir.rar (Dosya Boyutu: 23,91 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler celoyce ama
hem anlayamadım hemde çok benim dediğim değil sanırsam
benim istediğim en büyk tarihdeki kişinin ismi
bu sadece o gruptaki en büyük tarihi buluyor
iki sorgu ile benim istediğim bulunuyor
sorgu1
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
sorgu2
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
ama bunu metin kutusunun veri kaynağına kısa bir şekilde nasıl göstereceğim
ah bir bilen olsaydı


@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.795
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Formdaki metin kutusunu (metin0) ilişkisiz yap ve formun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
strSQL = "SELECT Tablo1.alan1, Tablo1.alan2, * FROM Tablo1 ORDER BY Tablo1.alan1 DESC; "
Set accesstrnet = New ADODB.Recordset
accesstrnet.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
Me.Metin0 = accesstrnet("alan2")


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
=DFirst("[alan2]";"tablo1";"cvdate([alan1])='" & CVDate(DMax("[alan1]";"tablo1")) & "'")


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler arkadaşlar
sn.yandemir tam istediğim buydu
burada cvdate nedir


@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 126 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 203 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 245 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 950 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Kayıt Tarihini Farklı Gününe Göre Artı Tarih Getirme U.ALTUN 4 314 10/07/2017, 11:59 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.