son tarihe göre
Tarih
21/03/2011 15:16
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
2007
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iy igünler
eklediğim örnekte form1 deki metin0 kutusunda şeref ismini görebilmek için nasıl bir denklem yazmam lazım teşekkürler
amacım son tarihdeteki şahsı yazdırmak
=DFirst("[alan2]";"tablo1";[alan1]=DMax("[alan1]";"tablo1"))

yazdım olmadı
nasıl yazmam lazım arkadaşlar
bir bilen yokmu arkadaşlar


Ek Dosyalar
.rar   sontarih kayıt.rar (Dosya Boyutu: 8,84 KB / İndirme Sayısı: 12)
@benbendedeilem
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.908
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayın accesman
aşagıdaki sayın bilgisayarcının örneginden gidebilrsiniz,kendinize uyarlayın


Ek Dosyalar
.rar   en büyük,en küçük tarih getir.rar (Dosya Boyutu: 23,91 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler celoyce ama
hem anlayamadım hemde çok benim dediğim değil sanırsam
benim istediğim en büyk tarihdeki kişinin ismi
bu sadece o gruptaki en büyük tarihi buluyor
iki sorgu ile benim istediğim bulunuyor
sorgu1
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
sorgu2
SELECT Tablo1.alan2 FROM Sorgu1 INNER JOIN Tablo1 ON Sorgu1.EnÇokalan1=Tablo1.alan1;
ama bunu metin kutusunun veri kaynağına kısa bir şekilde nasıl göstereceğim
ah bir bilen olsaydı
@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.582
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,19:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Formdaki metin kutusunu (metin0) ilişkisiz yap ve formun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
strSQL = "SELECT Tablo1.alan1, Tablo1.alan2, * FROM Tablo1 ORDER BY Tablo1.alan1 DESC; "
Set accesstrnet = New ADODB.Recordset
accesstrnet.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
Me.Metin0 = accesstrnet("alan2")


Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
13/04/2017,00:47
Çözüldü 
=DFirst("[alan2]";"tablo1";"cvdate([alan1])='" & CVDate(DMax("[alan1]";"tablo1")) & "'")
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çok teşekkürler arkadaşlar
sn.yandemir tam istediğim buydu
burada cvdate nedir
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 125 11/05/2017, 17:06 atoz112
Exclamation İl İlçe kriter seçimine göre sorgulama Ferhat Çetin 6 164 10/05/2017, 03:51 ozanakkaya
  Tarih Kriterine Göre En Yüksek Değer ALTANs 9 195 26/04/2017, 15:36 ALTANs
  Tekrar Eden Kayıtlarda Kritere Göre İstenen Kaydın Getirilmesi. direnist 9 282 24/04/2017, 14:04 atoz112
  Açılan Kutudan Seçilene Göre Veri Getirme Allback 2 82 19/04/2017, 16:33 Allback


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status