Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2012 21:34
Konu Sahibi
disa2006
Yorumlar
12
Okunma
3021
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 100
 17
 10/04/2011
5
 Edirne
 
 Ofis 2003
 26/10/2016,08:39
Çözüldü 
motor takıbı ıcın olusturdugum dosyada tekrar eden kayıtların son kaydını alarak sorgu olusturmak ıstıyorum aynı makıne park numaralı ve aynı motor ısmıne aıt kayıtların en sonuncusunu alarak bır sorgu olusturmak ıstıyorum nasıl bır yol ızlemelıyım ornegım ektedır
dosya ektedır


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/07/2018,02:01
Çözüldü 
Örneğinizi Ekleyiniz.



Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 100
 17
 10/04/2011
5
 Edirne
 
 Ofis 2003
 26/10/2016,08:39
Çözüldü 
ekledim
Ek Dosyalar
vt3.rar(135.16 KB)


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Sorunuzla dosyanız arasındaki noktayı bulamadım ama sanırım şuna benzer bir çözüm kullanmalısınız;
tblMotor tablosundaki
MakineParkNumarası:5 olan ve
Motorİsmi:JVC olan
en büyük MotorNO değerini bulmak için ;

Kod:
 
dmax("MotorNO,"tblMotor","MakineParkNumarası=5 AND Motorİsmi='JVC'")
 


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 100
 17
 10/04/2011
5
 Edirne
 
 Ofis 2003
 26/10/2016,08:39
Çözüldü 
resim

tam anlatamadım ekteki resimdede görüldüğü üzere 0200/01 makine no suna sahıp motor ismi fan motoru 2 kayıt var ben bunlardan sadece en son kayıdı alacagım bir sorgu oiusturmak istiyorum umarım izah edebilmişimdir.


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.263
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:59
Çözüldü 
"srg_sonmotor_vt" isimli sorguyu inceleyiniz.

Ek Dosyalar
vt3_1.rar(87.04 KB)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sekmeyi Web 'den Forma Alma ielmacilar 2 228 13/08/2018, 16:14
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Karakter Alma Instr tufanbal 2 96 09/08/2018, 16:56
Son Yorum: tufanbal
Çözüldü Webden Forma Browser İle Resim Gösterip Alma ielmacilar 16 321 01/08/2018, 19:09
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Access İle Sql Deki Wiev Den Data Alma. barcins 1 99 25/07/2018, 17:05
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Tabloda Kayıtları Sınırlandırma mstfztrk 6 223 18/07/2018, 22:10
Son Yorum: mstfztrk

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.