Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2012 21:34
Konu Sahibi
disa2006
Yorumlar
12
Okunma
2986
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
100
10/04/2011
5
Edirne
Ofis 2003
26/10/2016,08:39
Çözüldü 
motor takıbı ıcın olusturdugum dosyada tekrar eden kayıtların son kaydını alarak sorgu olusturmak ıstıyorum aynı makıne park numaralı ve aynı motor ısmıne aıt kayıtların en sonuncusunu alarak bır sorgu olusturmak ıstıyorum nasıl bır yol ızlemelıyım ornegım ektedır
dosya ektedır


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,01:23
Çözüldü 
Örneğinizi Ekleyiniz.



Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
100
10/04/2011
5
Edirne
Ofis 2003
26/10/2016,08:39
Çözüldü 
ekledim
Ek Dosyalar
vt3.rar
[135.16 KB]


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Sorunuzla dosyanız arasındaki noktayı bulamadım ama sanırım şuna benzer bir çözüm kullanmalısınız;
tblMotor tablosundaki
MakineParkNumarası:5 olan ve
Motorİsmi:JVC olan
en büyük MotorNO değerini bulmak için ;

Kod:
 
dmax("MotorNO,"tblMotor","MakineParkNumarası=5 AND Motorİsmi='JVC'")
 


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

disa2006

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
100
10/04/2011
5
Edirne
Ofis 2003
26/10/2016,08:39
Çözüldü 
resim

tam anlatamadım ekteki resimdede görüldüğü üzere 0200/01 makine no suna sahıp motor ismi fan motoru 2 kayıt var ben bunlardan sadece en son kayıdı alacagım bir sorgu oiusturmak istiyorum umarım izah edebilmişimdir.


haksızlık Karşısında eğilmeyiniz. Zira haklılığınız ile birlikte şerefinizide kaydedersiniz... (HZ ALİ)

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.948
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:22
Çözüldü 
"srg_sonmotor_vt" isimli sorguyu inceleyiniz.

Ek Dosyalar
vt3_1.rar
[87.04 KB]


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 216 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Form Üzerinde Bulunan Activex Penceresinin Ekran Görüntüsünü Alma murat dikme 3 251 14/05/2018, 00:05
Son Yorum: murat dikme
Çözüldü İki Sorgu Arasında Eşleşen Kayıtları Silme mehmetb84 2 211 11/01/2018, 12:19
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Webden Veri Alma Hatası idrisy 4 231 07/01/2018, 19:08
Son Yorum: idrisy
Çözüldü Birleşik Giriş Kutusundan Veri Alma Öğrencimühendiss 2 193 04/12/2017, 08:24
Son Yorum: Öğrencimühendiss

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.