Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/03/2010 21:33
Konu Sahibi
alpin
Yorumlar
15
Okunma
3134
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

alpin

Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
17/03/2010
0
Aksaray
Ofis 2007
08/12/2014,17:03
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Win 7 de bir çalışma hazırladım. Bu çalışmamdan "para çevir" kod u win 7 de sorunsuz çalışırken xp de hata veriyor "cant find project or library" bu sorunu nasıl çözerim.

Teşekürler.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
Public Function ParaCevir(Para)
    Dim ParaStr As String
    Dim YTL As String, Kurus As String
    Dim sifirsa As String
    Dim ve As String
    If Not IsNumeric(Para) Then GoTo SayiDegil
    
    ParaStr = Format(Abs(Para), "0.00")
    
    YTL = Left(ParaStr, Len(ParaStr) - 3)
    Kurus = Right(ParaStr, 2)
    If Cevir(Kurus) = "SIFIR" Then sifirsa = "" Else sifirsa = Cevir(Kurus) & " KURUŞ"
    If Cevir(Kurus) = "SIFIR" Then ve = "" Else ve = " ve "
    ParaCevir = IIf(Para < 0, "Eksi ", "") & Cevir(YTL) & " TL " & ve & sifirsa
    
    Exit Function
    
SayiDegil:
    ParaCevir = "GİRİLEN DEĞER SAYI DEĞİL!"
End Function

Private Function Cevir(SayiStr As String) As String
    Dim Rakam(15)
    Dim c(3), Sonuc, e
    
    Birler = Array("", "BİR", "İKİ", "ÜÇ", "DÖRT", "BEŞ", "ALTI", "YEDİ", "SEKİZ", "DOKUZ")
    Onlar = Array("", "ON", "YİRMİ", "OTUZ", "KIRK", "ELLİ", "ALTMIŞ", "YETMİŞ", "SEKSEN", "DOKSAN")
    Binler = Array("TRİLYON ", "MİLYAR ", "MİLYON ", "BİN ", "")
    
    SayiStr = String(15 - Len(SayiStr), "0") + SayiStr
    
    For i = 1 To 15
      Rakam(i) = Val(Mid$(SayiStr, i, 1))
    Next i
    
    Sonuc = ""
    For i = 0 To 4
      c(1) = Rakam(i * 3 + 1)
      c(2) = Rakam(i * 3 + 2)
      c(3) = Rakam(i * 3 + 3)
      If c(1) = 0 Then
        e = ""
      ElseIf c(1) = 1 Then
        e = "YÜZ"
      Else
        e = Birler(c(1)) + "YÜZ"
      End If
      e = e + Onlar(c(2)) + Birler(c(3))
      If e <> "" Then e = e + Binler(i)
      If (i = 3) And (e = "BİRBİN ") Then e = "BİN "
      Sonuc = Sonuc + e
    Next i
 
If Sonuc = "" Then Sonuc = "SIFIR"
   
    
    Cevir = UCase(Mid(Sonuc, 1, 1)) + Mid(Sonuc, 2, Len(Sonuc) - 1)
End Function


alpin, 17-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Alıntı:Merhaba arkadaşlar,
Win 7 de bir çalışma hazırladım. Bu çalışmamdan "para çevir" kod u win 7 de sorunsuz çalışırken xp de hata veriyor "cant find project or library" bu sorunu nasıl çözerim.

Teşekürler.


Demişsiniz bir önceki konunuzda, umarım yukarıda yazdığınız para çevir kodu önceki sorunuzda belirttiğiniz problemli kod değildir. Çünkü aynı sorunla ilgili iki ayrı konu açmak Site Kurallarına göre yasaktır.


Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Şimdi biz cevabı hangi soruya yazalım, buradakine mi yoksa diğerine mi ?
En iyisi diğerine yazalım Img-grin


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn alpin;
Kod penceresini açın, tools/References tıklayın ve eksik olan referansı bulun ve tanıtın.
Örn:
msadox.dll dosyası eksikse bulun ve C:/Windows/System32'ye kopyalayın.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

alpin

Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
17/03/2010
0
Aksaray
Ofis 2007
08/12/2014,17:03
Çözüldü 
KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR SİTEDE YENİ OLUŞUM VE DİKKATSİZLİĞİMDEN KAYNAKLANDI.


alpin, 17-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,05:24
Çözüldü 
her iki konu birleştirilmiştir. lütfen Site Kurallarını inceleyiniz.


Alıntı:6-) Sorununuz ile ilgili konu açtıysanız lütfen aynı soru ile ilgili tekrar konu açmayınız. Ayrıca, açtığınız konudaki sorun çözümlenmişse aynı konuya konu başlığındaki soru ile ilgisi olmayan farklı soru yazmayınız, başka bir üyenin soru içerikli konusuna soru yazmayınız. Sorunuz için yeni konu açınız.
[Uyarı Puanı: +2]

11-) Konu başlığını ve/veya mesajı tümü büyük harfle yazmak yasaktır.
[Uyarı Puanı: +2]


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İfade türü uyuşmazlığı nightashes 3 365 05/12/2016, 19:07 nightashes
Çözüldü Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası ByESiR 12 1.262 08/04/2016, 14:36 ByESiR
Çözüldü Tür uyuşmazlığı neden ates2014 6 1.220 11/01/2016, 09:50 ates2014
Çözüldü Pc.sistem tarihine bağlı kalmadan Açılış ve Kapanış Tarihi fascioğlu 13 1.727 12/12/2015, 21:04 fascioğlu
Çözüldü Tarihler Arası C# Da Ölçüt İfadesinde Veri Türü Uyuşmazlığı Hatası Veriyor AntiClient 3 3.597 22/04/2015, 18:20 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.