Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/11/2010 00:12
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
10
Okunma
2809
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
Merhabalar arkadaslar,

Ekteki dosyada,

Tablo 1 de

sicil numaralari

kismina bakildiginda 3 sinif sicil numarasi verilmistir. (FS-, FC,- FT harfleriyle balayan)

Benim yapmak istedigim sudur;

Tablo1 formunda,
sicil no alani,

textbox yerine Acilirkutu olsun ve sicil no sinifina gore en son verilmis sicil nodan bir buyugu comboboxta gorunsun.

Yani kayitedilmis enson sicil no,

Fs-0002 ise, Comboboxta Fs-0003 gorunsun
FC-0002 ise, comboboxta, FC-003 gorunsun
FT-0002 ise, Comboboxta, FT0003 gorunsun.

bu durumda acilir kutuya tikladigimizda sadece, son sicil numarasi +1



FS-0003
FC-0003
FT-0003



Bunu yapmamdaki amac personele sicil no verilirken belli bir standarta olmasi ve personel gorevlisinin sicil no verirken hata yapmasini minumuma dusurmektir.

yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil.rar(Dosya Boyutu: 10,26 KB / İndirme Sayısı: 7)
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
480
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:moskovic
Bunula ilgili formda bir çok örnek var aşağıdaki linkte bunlardan bir tanesi lütfen formda arama yapınız.
otomatik arttırma



Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
hocam bende ki sicil no kismi sayi degil. metin. O yuzden bi cikis yolu bulamadim. metini nasil olurda arttirabilirim ki ?


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
10.824
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:23
Çözüldü 
nasıl kullanacağınızı tam anlamadım ama ekte bulunan örnekteki sorguya "siradaki" isimli alan ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil_sled.rar(Dosya Boyutu: 12,14 KB / İndirme Sayısı: 9)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
Hocam aslinda istedigim kismen olmus; lakin "siradaki" isimli stunu baska bir sorguda gosterip, FS, FC, FT ile baslayan sicil numaralarinin en buyuk olanlarini gosterecek


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sn sledgeab hocamın güzel örneğine birşeyler ekledim. Biraz topu taca attık ama sanırım istedğiniz oldu gibi.. İnceleyip geri dönüş yaparsanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil_sled_2010-11-07.rar(Dosya Boyutu: 16,06 KB / İndirme Sayısı: 18)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Mail Gönderme Koduna Mail Adresini Değişkenden Atama Hatası Mr.Midnight 1 242 30/01/2018, 10:43 ozanakkaya
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 348 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü İd Atama access acemisi 19 917 13/06/2017, 17:42 access acemisi
Çözüldü Vardiyeyi Random Atama blue_wall 14 1.125 31/05/2017, 08:46 blue_wall
Çözüldü bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 688 09/10/2016, 18:37 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.