Siradaki sicil no atama
Tarih
07/11/2010 00:12
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
10
Okunma
2260
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
Merhabalar arkadaslar,

Ekteki dosyada,

Tablo 1 de

sicil numaralari

kismina bakildiginda 3 sinif sicil numarasi verilmistir. (FS-, FC,- FT harfleriyle balayan)

Benim yapmak istedigim sudur;

Tablo1 formunda,
sicil no alani,

textbox yerine Acilirkutu olsun ve sicil no sinifina gore en son verilmis sicil nodan bir buyugu comboboxta gorunsun.

Yani kayitedilmis enson sicil no,

Fs-0002 ise, Comboboxta Fs-0003 gorunsun
FC-0002 ise, comboboxta, FC-003 gorunsun
FT-0002 ise, Comboboxta, FT0003 gorunsun.

bu durumda acilir kutuya tikladigimizda sadece, son sicil numarasi +1



FS-0003
FC-0003
FT-0003



Bunu yapmamdaki amac personele sicil no verilirken belli bir standarta olmasi ve personel gorevlisinin sicil no verirken hata yapmasini minumuma dusurmektir.

yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil.rar (Dosya Boyutu: 10,26 KB / İndirme Sayısı: 7)
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn:moskovic
Bunula ilgili formda bir çok örnek var aşağıdaki linkte bunlardan bir tanesi lütfen formda arama yapınız.
otomatik arttırma
Cevapla

moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
hocam bende ki sicil no kismi sayi degil. metin. O yuzden bi cikis yolu bulamadim. metini nasil olurda arttirabilirim ki ?
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
nasıl kullanacağınızı tam anlamadım ama ekte bulunan örnekteki sorguya "siradaki" isimli alan ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil_sled.rar (Dosya Boyutu: 12,14 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
18/01/2010
0
-
-
13/05/2017,11:48
Çözüldü 
Hocam aslinda istedigim kismen olmus; lakin "siradaki" isimli stunu baska bir sorguda gosterip, FS, FC, FT ile baslayan sicil numaralarinin en buyuk olanlarini gosterecek
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn sledgeab hocamın güzel örneğine birşeyler ekledim. Biraz topu taca attık ama sanırım istedğiniz oldu gibi.. İnceleyip geri dönüş yaparsanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   sicil_sled_2010-11-07.rar (Dosya Boyutu: 16,06 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 346 09/10/2016, 18:37 atoz112
Çözüldü Web Browser daki imputa deger atama moskovic 6 757 14/12/2015, 00:54 moskovic
Çözüldü alt forma kritere göre veri atama kesoka 7 800 08/10/2015, 15:01 atoz112
Çözüldü F Tuşlarına Kod Atama KCMZ 15 3.900 17/06/2015, 17:23 mehmetdemiral
Çözüldü Random atama ? imlemeci 1 792 18/06/2014, 13:30 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status