Silme sorgusu hatası hakkında...
Tarih
11/04/2013 18:16
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1006
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;
Çok basit olan bir silme sorgusunu yapamıyorum. Yani yapıyorum ama hata alıyorum.
Ekteki örnekte sil sorgusu ile tbl1 ve tbl2 tablolarını ortak alanları olan tckn üzerinden eşleştirerek tckn bilgileri eşleşen kayıtları tbl1 içinden sil diyorum ama hata veriyor.
"Specify the table containing the records you want to delete" hatasını veriyor.

Nerde ne hatayı yaptığımı bulamadım. Yaptığım hatayıda anlatabilirseniz çok sevinirim. Ne zaman öğrenicem ben bu accessi acaba?
Bilgilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Sil.rar (Dosya Boyutu: 16,75 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Ekte ki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.zip   uyan kayıtları sil Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 23,8 KB / İndirme Sayısı: 20)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.Kur@l hocam;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim seviyem için bayağı bir detaylı ve karışık ve çok profesyonelce. Mutlaka arşivimde saklıcam.
Acaba benim ilk örneğimdeki gibi yapılan sorgu neden hata verdi?
O şekilde iki tablo ile ilişkilendirme yapılarak silme sorgusu çalışıtırılamaz mı?
Saygılarımla..
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Şimdi Başka bir yöntem denedim bununlada siliyor.

SQL Code
DELETE tbl1.tckn
FROM tbl1
WHERE (((tbl1.tckn) In (SELECT tckn FROM Tbl2  )));


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim Kur@l hocam;
Bir önceki çözümünüzde kusursuz du, ama bu daha bir tanıdık geldi..Img-grin
Ve sanırım ilk başta benim yaptığım gibi iki tablo ile birleştirme ile silme yapamıyoruz.
Saygılarımla.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VarPtr TypeMismatch Hatası zzr 8 156 18/02/2017, 09:21 zzr
  tabloya veri kaydetme hatası murat dikme 3 61 17/02/2017, 19:14 murat dikme
  prosedurler hakkında hknct 5 138 15/02/2017, 08:46 hknct
  Etikete Barkod Yazdırma Hakkında maboc 13 214 13/02/2017, 20:38 maboc
Exclamation Personel Seçimi seçim sorgusu sorunu borasngl 12 338 13/02/2017, 20:11 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya