Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/04/2013 18:16
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1270
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
D.... S....
364
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
16/10/2017,08:43
Çözüldü 
Merhaba;
Çok basit olan bir silme sorgusunu yapamıyorum. Yani yapıyorum ama hata alıyorum.
Ekteki örnekte sil sorgusu ile tbl1 ve tbl2 tablolarını ortak alanları olan tckn üzerinden eşleştirerek tckn bilgileri eşleşen kayıtları tbl1 içinden sil diyorum ama hata veriyor.
"Specify the table containing the records you want to delete" hatasını veriyor.

Nerde ne hatayı yaptığımı bulamadım. Yaptığım hatayıda anlatabilirseniz çok sevinirim. Ne zaman öğrenicem ben bu accessi acaba?
Bilgilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Sil.rar (Dosya Boyutu: 16,75 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,17:58
Çözüldü 
Ekte ki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.zip   uyan kayıtları sil Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 23,8 KB / İndirme Sayısı: 20)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
D.... S....
364
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
16/10/2017,08:43
Çözüldü 
Sn.Kur@l hocam;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim seviyem için bayağı bir detaylı ve karışık ve çok profesyonelce. Mutlaka arşivimde saklıcam.
Acaba benim ilk örneğimdeki gibi yapılan sorgu neden hata verdi?
O şekilde iki tablo ile ilişkilendirme yapılarak silme sorgusu çalışıtırılamaz mı?
Saygılarımla..


Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,17:58
Çözüldü 
Şimdi Başka bir yöntem denedim bununlada siliyor.

SQL Code
DELETE tbl1.tckn
FROM tbl1
WHERE (((tbl1.tckn) In (SELECT tckn FROM Tbl2  )));


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
D.... S....
364
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
16/10/2017,08:43
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Kur@l hocam;
Bir önceki çözümünüzde kusursuz du, ama bu daha bir tanıdık geldi..Img-grin
Ve sanırım ilk başta benim yaptığım gibi iki tablo ile birleştirme ile silme yapamıyoruz.
Saygılarımla.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dlookup Kodu Hatası accessdelisi 3 135 14/10/2017, 07:52 accessdelisi
Çözüldü Windows 10'da Access Kısayol İkonu Hatası serkan1985 2 124 06/10/2017, 19:42 serkan1985
Çözüldü Like Kullanımı Hakkında ALike Hatası anno 11 301 05/10/2017, 14:38 anno
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 110 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 66 27/09/2017, 13:03 ştekin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.