Seçime göre yazdırabilme
Tarih
06/11/2008 00:36
Konu Sahibi
bayFARUK
Yorumlar
11
Okunma
3922
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
formdan İstediğim sutunu veya alan adını yazdırmak. Kişiyi yazdırmak için tek seçimle yazdırabiliyorum Fakat kişiye ait bilgilerden yaklaşık 50 konudan değişebilen seçimlerle istenilenin yazdırılmasını istiyorum.
Yapılacak örnek ektedir. yardım bekliyorum.
teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   yapılacak örnek.rar (Dosya Boyutu: 219,17 KB / İndirme Sayısı: 75)
resim

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
24/02/2017,14:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam bu sistem çöker Img-grin

Tek tabloda toplamanız yanlış olmuş. Birkaç tablo kullanın ve bunlar arasında ilişkiler kurun. Kişi bilgileri bir tabloda, sınıflar bir tabloda vs. böyle bölmeye çalışın daha iyi olur.

Tam olarak ne istediğinizi anlayamadım bu arada. Yazdırmak derken rapor mu kastediyorsunuz? Yazdırmak istediğiniz bilgiler her defasında aynı mı değişken mi? Daha ayrıntılı örneklendirerek ve açıklayarak söylerseniz zannediyorum daha verimli yardımcı olunabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
ilgine teşekkürler.
--ikinci veritabanı var.örnekle açıklamak için kopyala yapıştır yaptım ayrıca 2 senedir okulda kullanıyorum.Yazdırmak ise ; yazıcıdan kağıda çıktı almaktır.---
örnekte form üzerinde olduğu gibi;
kişilerin adı soyadı vb. 50 ayrı bilgileri bulunuyor.
bu kişilerin bazen adını, numarasını, adresini, yazdıracağım. bazen kimlik no,branşı gibi. işte ne zaman hangi bilgi isteneceği belli olmadığından tablolarda ilişki de kurtarmıyor.Bilmiyorum anlatabildimmi.
resim

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
24/02/2017,14:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
O zaman hangi verilere ihtiyacınız oluyorsa sorgu oluşturacaksınız. Bu sorgudan Form yapacaksınız. Form üzerindeki açılan kutu, liste vb. kontrollerden istediklerinizi seçerek filtreleme yapacaksınız. En son hali ile rapor alacaksınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
alpeki99 teşekkür ediyorum.

Süzme , filitre ,sorgu (yukardan aşağı seçdiği görünse de) satırda seçer .ben alan adını seçmek istiyorum.
sana zahmet zamanını ayırsan küçük bir örnek göstersen sevinirim.
resim

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
selam faruk. bence formdaki bi comboya alan adlarını listelet. raporunda loadına yazacağın bir sqlde bu comboyu alan göster. ve record sourcesine bu sqli kaynakla. bahsettiğin düzeni sağlarsın böylece. formdan alan adını seçer raporda verisini dökersin.
resimresim


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kriterlere Göre Toplu Mail Gönderme estapan 2 49 Dün, 11:08 estapan
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 11 195 25/02/2017, 14:29 ozanakkaya
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 61 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 51 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Veri çekerken kritere göre listeleme hk. okumas 2 61 07/02/2017, 14:01 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya