Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/11/2008 00:36
Konu Sahibi
bayFARUK
Yorumlar
11
Okunma
4461
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı

bayFARUK

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
formdan İstediğim sutunu veya alan adını yazdırmak. Kişiyi yazdırmak için tek seçimle yazdırabiliyorum Fakat kişiye ait bilgilerden yaklaşık 50 konudan değişebilen seçimlerle istenilenin yazdırılmasını istiyorum.
Yapılacak örnek ektedir. yardım bekliyorum.
teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   yapılacak örnek.rar (Dosya Boyutu: 219,17 KB / İndirme Sayısı: 76)
resim

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Hocam bu sistem çöker Img-grin

Tek tabloda toplamanız yanlış olmuş. Birkaç tablo kullanın ve bunlar arasında ilişkiler kurun. Kişi bilgileri bir tabloda, sınıflar bir tabloda vs. böyle bölmeye çalışın daha iyi olur.

Tam olarak ne istediğinizi anlayamadım bu arada. Yazdırmak derken rapor mu kastediyorsunuz? Yazdırmak istediğiniz bilgiler her defasında aynı mı değişken mi? Daha ayrıntılı örneklendirerek ve açıklayarak söylerseniz zannediyorum daha verimli yardımcı olunabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

bayFARUK

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
ilgine teşekkürler.
--ikinci veritabanı var.örnekle açıklamak için kopyala yapıştır yaptım ayrıca 2 senedir okulda kullanıyorum.Yazdırmak ise ; yazıcıdan kağıda çıktı almaktır.---
örnekte form üzerinde olduğu gibi;
kişilerin adı soyadı vb. 50 ayrı bilgileri bulunuyor.
bu kişilerin bazen adını, numarasını, adresini, yazdıracağım. bazen kimlik no,branşı gibi. işte ne zaman hangi bilgi isteneceği belli olmadığından tablolarda ilişki de kurtarmıyor.Bilmiyorum anlatabildimmi.


resim

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
O zaman hangi verilere ihtiyacınız oluyorsa sorgu oluşturacaksınız. Bu sorgudan Form yapacaksınız. Form üzerindeki açılan kutu, liste vb. kontrollerden istediklerinizi seçerek filtreleme yapacaksınız. En son hali ile rapor alacaksınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

bayFARUK

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
alpeki99 teşekkür ediyorum.

Süzme , filitre ,sorgu (yukardan aşağı seçdiği görünse de) satırda seçer .ben alan adını seçmek istiyorum.
sana zahmet zamanını ayırsan küçük bir örnek göstersen sevinirim.


resim

syrup

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam faruk. bence formdaki bi comboya alan adlarını listelet. raporunda loadına yazacağın bir sqlde bu comboyu alan göster. ve record sourcesine bu sqli kaynakla. bahsettiğin düzeni sağlarsın böylece. formdan alan adını seçer raporda verisini dökersin.


resimresim

Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 253 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 156 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 230 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 270 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.076 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.