Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
31/01/2012 11:30
Konu Sahibi
comp_cont
Yorumlar
9
Okunma
3623
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
 33
 5
 20
 04/10/2011
10
 Tekirdağ
 
 Ofis 2003
 07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Merhaba,

Ekte örneğini sunduğum programda form üzerindeki checkbox'lar seçildiğinde seçilen checkbox ile ilgili verinin subformda görünmesini istemiyorum.

Örneğin ilk checkbox seçiliyse ürün cinsi printer olan ürünler listede görünmesin istiyorum. Bunun için query'nin criteria kısmına aşağıdaki kodu yazdım. Fakat checkbox seçiliyken hiçbir veriyi göstermiyor.

IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi])

Ayrıca yukarıda yazdığım kod query'i kaydettiğimde
IIf([Forms]![Form]![Check2];([Urunler].[Cinsi])<>"Printer";[Cinsi]) şekline dönüşüyor.


Tam tersi birşey istediğimde, mesela seçili checkboxla ilgili verileri görüntülemek istediğimde

IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi])

yazarsam kod sorunsuz çalışıyor sadece printerlar görüntülenebiliyor.

Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.



Dosya:
Ek Dosyalar
Örnek.zip(25.37 KB)



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 18/03/2019,12:49
Çözüldü 
İncelermisiniz....

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
 33
 5
 20
 04/10/2011
10
 Tekirdağ
 
 Ofis 2003
 07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Çok teşekkürler ilginiz için.

Örnekteki sorguyu kaldırmışsınız, yapacağım uygulamada sorguyu kaldırma şansım yok çünkü başka sorgulamalar da yapmam gerekiyor. Veriler Sql serverdan geliyor.
Bunu queryi içerisinde halletme şansımız yok mudur? Tek yöntem buysa uygulamanın tüm yapısını değiştirmem gerekecek.

Bir de hala IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi]) yazdığımda sadece printer olanları görebiliyorken IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi]) yazdığımda printer dışındaki ürünleri göstermemesi mantıksız geliyor bana. Neyi yanlış yapıyorum?



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 18/03/2019,12:49
Çözüldü 
SQL den gelsede çözümü budur. Fark etmez.Tablo adı aynı olduğu sürece çalışır.

Tablo adı farklı ise Vba kodundai tablo adını değiştiriniz...


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
 33
 5
 20
 04/10/2011
10
 Tekirdağ
 
 Ofis 2003
 07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Bir de ayrıca checkbox sayısı yaklaşık 7-8 tane olacak dolayısıyla sizin örneğinizdeki kod çok daha uzun ve karmaşık hale gelecek.



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 18/03/2019,12:49
Çözüldü 
O konuda haklısın... Başka çözüm düşünelim...


Please return your positive or negative ...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda verileri yan yana yazdırma? mahirozcan 21 7.526 17/03/2019, 11:18
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 8 1.147 15/02/2019, 13:42
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 13 5.150 23/01/2019, 18:22
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Rezervasyon Tarih Ve Saat Kriterine Göre İlgili Etiketi Renklendirme. Oğuz Türkyılmaz 9 298 14/01/2019, 15:55
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Liste Kutusunda Seçili Olan Veriyi Metin Kutusuna Aktarma mmert06 3 176 25/12/2018, 18:33
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.