Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
31/01/2012 11:30
Konu Sahibi
comp_cont
Yorumlar
9
Okunma
3354
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

comp_cont

Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Merhaba,

Ekte örneğini sunduğum programda form üzerindeki checkbox'lar seçildiğinde seçilen checkbox ile ilgili verinin subformda görünmesini istemiyorum.

Örneğin ilk checkbox seçiliyse ürün cinsi printer olan ürünler listede görünmesin istiyorum. Bunun için query'nin criteria kısmına aşağıdaki kodu yazdım. Fakat checkbox seçiliyken hiçbir veriyi göstermiyor.

IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi])

Ayrıca yukarıda yazdığım kod query'i kaydettiğimde
IIf([Forms]![Form]![Check2];([Urunler].[Cinsi])<>"Printer";[Cinsi]) şekline dönüşüyor.


Tam tersi birşey istediğimde, mesela seçili checkboxla ilgili verileri görüntülemek istediğimde

IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi])

yazarsam kod sorunsuz çalışıyor sadece printerlar görüntülenebiliyor.

Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.



Dosya:
Ek Dosyalar
Örnek.zip
[25.37 KB]


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Çözüldü 
İncelermisiniz....

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 26,02 KB / İndirme Sayısı: 18)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

comp_cont

Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Çok teşekkürler ilginiz için.

Örnekteki sorguyu kaldırmışsınız, yapacağım uygulamada sorguyu kaldırma şansım yok çünkü başka sorgulamalar da yapmam gerekiyor. Veriler Sql serverdan geliyor.
Bunu queryi içerisinde halletme şansımız yok mudur? Tek yöntem buysa uygulamanın tüm yapısını değiştirmem gerekecek.

Bir de hala IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi]) yazdığımda sadece printer olanları görebiliyorken IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi]) yazdığımda printer dışındaki ürünleri göstermemesi mantıksız geliyor bana. Neyi yanlış yapıyorum?


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Çözüldü 
SQL den gelsede çözümü budur. Fark etmez.Tablo adı aynı olduğu sürece çalışır.

Tablo adı farklı ise Vba kodundai tablo adını değiştiriniz...


Please return your positive or negative ...
Cevapla

comp_cont

Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Bir de ayrıca checkbox sayısı yaklaşık 7-8 tane olacak dolayısıyla sizin örneğinizdeki kod çok daha uzun ve karmaşık hale gelecek.


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Çözüldü 
O konuda haklısın... Başka çözüm düşünelim...


Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Seçilen Kayda Ait Verileri Raporlama whelkshell 5 116 10/10/2017, 14:34 ozanakkaya
Çözüldü Seçili Dönemi Pdf Aktarma paseidon19 6 277 04/09/2017, 11:27 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 156 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 248 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Verileri Taşıma Hakkında. serkan1985 4 323 02/06/2017, 20:51 serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.