Seçili checkbox ile ilgili verileri gizleme
Tarih
31/01/2012 11:30
Konu Sahibi
comp_cont
Yorumlar
9
Okunma
2969
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
comp_cont
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Merhaba,

Ekte örneğini sunduğum programda form üzerindeki checkbox'lar seçildiğinde seçilen checkbox ile ilgili verinin subformda görünmesini istemiyorum.

Örneğin ilk checkbox seçiliyse ürün cinsi printer olan ürünler listede görünmesin istiyorum. Bunun için query'nin criteria kısmına aşağıdaki kodu yazdım. Fakat checkbox seçiliyken hiçbir veriyi göstermiyor.

IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi])

Ayrıca yukarıda yazdığım kod query'i kaydettiğimde
IIf([Forms]![Form]![Check2];([Urunler].[Cinsi])<>"Printer";[Cinsi]) şekline dönüşüyor.


Tam tersi birşey istediğimde, mesela seçili checkboxla ilgili verileri görüntülemek istediğimde

IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi])

yazarsam kod sorunsuz çalışıyor sadece printerlar görüntülenebiliyor.

Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.



Dosya:
Ek Dosyalar
Örnek.zip
[25.37 KB]
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
27/05/2017,20:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İncelermisiniz....

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 26,02 KB / İndirme Sayısı: 17)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

comp_cont
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Çok teşekkürler ilginiz için.

Örnekteki sorguyu kaldırmışsınız, yapacağım uygulamada sorguyu kaldırma şansım yok çünkü başka sorgulamalar da yapmam gerekiyor. Veriler Sql serverdan geliyor.
Bunu queryi içerisinde halletme şansımız yok mudur? Tek yöntem buysa uygulamanın tüm yapısını değiştirmem gerekecek.

Bir de hala IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi]) yazdığımda sadece printer olanları görebiliyorken IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi]) yazdığımda printer dışındaki ürünleri göstermemesi mantıksız geliyor bana. Neyi yanlış yapıyorum?


Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
27/05/2017,20:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
SQL den gelsede çözümü budur. Fark etmez.Tablo adı aynı olduğu sürece çalışır.

Tablo adı farklı ise Vba kodundai tablo adını değiştiriniz...

Please return your positive or negative ...
Cevapla

comp_cont
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Bir de ayrıca checkbox sayısı yaklaşık 7-8 tane olacak dolayısıyla sizin örneğinizdeki kod çok daha uzun ve karmaşık hale gelecek.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
27/05/2017,20:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
O konuda haklısın... Başka çözüm düşünelim...

Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Checkbox Etiket Adını Yazdırma yahzee_61 12 126 11 saat önce yahzee_61
  Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 4 69 25/05/2017, 15:35 ufukcem
  Tabloda Seçili Satıra Ait Veriyi Güncelleme pelitt 14 322 13/05/2017, 12:22 atoz112
  Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 195 06/05/2017, 03:41 erensimsek
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.328 29/03/2017, 17:26 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status