Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
31/01/2012 11:30
Konu Sahibi
comp_cont
Yorumlar
9
Okunma
3478
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
Üye
 33
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Merhaba,

Ekte örneğini sunduğum programda form üzerindeki checkbox'lar seçildiğinde seçilen checkbox ile ilgili verinin subformda görünmesini istemiyorum.

Örneğin ilk checkbox seçiliyse ürün cinsi printer olan ürünler listede görünmesin istiyorum. Bunun için query'nin criteria kısmına aşağıdaki kodu yazdım. Fakat checkbox seçiliyken hiçbir veriyi göstermiyor.

IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi])

Ayrıca yukarıda yazdığım kod query'i kaydettiğimde
IIf([Forms]![Form]![Check2];([Urunler].[Cinsi])<>"Printer";[Cinsi]) şekline dönüşüyor.


Tam tersi birşey istediğimde, mesela seçili checkboxla ilgili verileri görüntülemek istediğimde

IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi])

yazarsam kod sorunsuz çalışıyor sadece printerlar görüntülenebiliyor.

Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.



Dosya:
Ek Dosyalar
Örnek.zip
[25.37 KB]



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
Bugün,14:12
Çözüldü 
İncelermisiniz....

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar(Dosya Boyutu: 26,02 KB / İndirme Sayısı: 18)
Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
Üye
 33
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Çok teşekkürler ilginiz için.

Örnekteki sorguyu kaldırmışsınız, yapacağım uygulamada sorguyu kaldırma şansım yok çünkü başka sorgulamalar da yapmam gerekiyor. Veriler Sql serverdan geliyor.
Bunu queryi içerisinde halletme şansımız yok mudur? Tek yöntem buysa uygulamanın tüm yapısını değiştirmem gerekecek.

Bir de hala IIf([Forms]![Form]![Check2];"Printer";[Cinsi]) yazdığımda sadece printer olanları görebiliyorken IIf([Forms]![Form]![Check2];<>"Printer";[Cinsi]) yazdığımda printer dışındaki ürünleri göstermemesi mantıksız geliyor bana. Neyi yanlış yapıyorum?



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
Bugün,14:12
Çözüldü 
SQL den gelsede çözümü budur. Fark etmez.Tablo adı aynı olduğu sürece çalışır.

Tablo adı farklı ise Vba kodundai tablo adını değiştiriniz...


Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

comp_cont

Üye
Üye
 33
20
5
04/10/2011
10
Tekirdağ
Ofis 2003
07/09/2012,11:24
Çözüldü 
Bir de ayrıca checkbox sayısı yaklaşık 7-8 tane olacak dolayısıyla sizin örneğinizdeki kod çok daha uzun ve karmaşık hale gelecek.



Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
Bugün,14:12
Çözüldü 
O konuda haklısın... Başka çözüm düşünelim...


Please return your positive or negative ...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formdaki Tüm Verileri Buton Yardımı İle Temizleme mmert06 2 115 30/06/2018, 02:24
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 101 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Verileri Tablolara Aktarmak m_demir 8 195 24/06/2018, 10:54
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 133 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Listbox Daki Seçili Kayıdı Silmek sidd 4 111 23/05/2018, 10:59
Son Yorum: sidd

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.