Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/08/2012 03:17
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
6
Okunma
2229
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Herkese Selamlar,

Basit bir sipariş formu oluşturdum. Formum çalışıyor, her şey tamam dı, bir de stok kartı eklemek için bir sayfa yapayım dedim ondan sonra hata almaya başladım.

[Resim: 13455941901.jpg]

Hata aldığın yerleri alıp yeni bir Access dosyasına kopyalarsam solo olarak çalışıyor.
Projemin tamamını ekledim, çünkü buradaki bir çok kişinin emeği var.

Not: Projemi ilk başta 2000 formatında oluşturdum sonradan 2003 ve 2007 yaptım ama nafile.

Hata yeri FRM_FIS - Alt form daki butonlar. Bazen açıyor STOK_KART formunu onun içindeki yeri açmıyor.



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
şu an stok kart açma butonu yaptım. fakat şöyle bir hata alıyorusnuz field yani bir işlem gerçekleştirilemiyor. bunun nedeni ise makrolarınızdan kaynaklanıyor. stok formu açma olayını Access in buton ekle bölümünden sonra form aç özelliği ile hallettim. silme işleminin de o şekilde halledebilirsiniz fakat öncelikle sizde bulunan iki makrodaki sorunu halletmelisiniz.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Bu saatte bile anında yardım süper, teşekkürler.

Hangi makro problemli aslında onu bulamıyorum. Çünkü bir çok her hata veriyor. mesela TBL_VERI isimli raporumda makro hatası diyor ama raporda ben bi makro kullanmadım. Kayıtlı 2 adet makro var sildim düzelmiyor.
Bide düzelttiğiniz butonda ki çalışma planım aslında FRM_STOK açılacak orada aktif arama yapılıp bulunan karta çift tık ile diğer forma aktaracağız. Onun içinden ihtiyaç halinde iken STOK_KART kısmına gidilecek.

Alt formda bazı alanlara aşağıdaki gibi hesaplamalar yaptırdım, onlar sebep olur mu?

Private Sub FiyatL_AfterUpdate()
Me.FiyatX.Value = [FiyatL] - [FiyatL] * [iskonto] / 100
Me.FiyatX.Value = [FiyatX] + [FiyatX] * [Kdv] / 100
End Sub



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
kodlardan kaynaklanan bir problem yok. hepsini inceledim. bir problem göremedim. fakat şöyle bir durum var o dediğiniz kodlardan olsa sorun. vb direkt koda götürüp hata verir. birde TBL_URUN formundaki stkartac butonunun tıklandığı olayına msgbox ("rast gele") kodunuda yazsanız aynı hatayı veriyor. boş bıraksanızda aynı. buda sizin makrolarda bir hata yaptığınızı gösteriyor. bir makronuzda son kayıta git ve yenile. son kayıt özelliğine gittiğiniz için. otomatik değerlerden bir tanesi almaması gereken değeri veya nul veya sıfır değeri alıyor sorun ondan kaynaklanıyor olabilir. field diye hatalarda ben genellikle bu durumlarda hata aldım. isterseniz o bölümleri bir gözden geçirin. kodlamalarda bir hata yok. eğer vedekli çalışıyorsanız. hatanın olmadığı yedeğe kadar gidip tekrar gözden geçirerek ve makroları kullanmadan yol almanızı tavsiye ederim.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.212
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,08:02
Çözüldü 
Ben kendi tespitlerimde şunu tecrübe edindim, bir veri tabanında çalışılırkan başka bir veri tabanından form aldığımda uyumsuzluk gösterip bu hatalar çıktı kodları inceledim ancak hata kodlardan değildi,sadece şöyle yaparak kurtuldum,bu veritabanında yeniden bir form yaparak aynı kodları kullandığımda sorun düzeldi,demek istediğim misal 2003 veritabanına 2007 den veya 2010 dan form almış isen sorun olabiliyor veya tam tersi istersen öyle bir edene , aynı veri tabanında formu yeniden yap ( uyumsuzluktan dolayı bir butonda bulunan bir icon bile bu hataya sebep oluyor ) kolay gelsin



raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Tavsiyelerinize uyacağım.

Projenin stok kartsız çalışan hali elimde var. 2003 formatında adım adım gidip, çalışan her adımın yedeğini alıp tekrar denicem. Sonucuda buraya eklerim.

Teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu olcay.akkaya 5 296 18/03/2019, 15:59
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Activex Denetimlerinde Hata estapan 1 108 03/03/2019, 16:59
Son Yorum: estapan
Çözüldü Program Açılışında Hata Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 15 308 20/02/2019, 23:57
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Accesten Excele Aktarırken Hata mmert06 10 375 30/01/2019, 17:40
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Double Clik Olayında Hata Oğuz Türkyılmaz 5 283 28/01/2019, 17:00
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.