Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2009 16:45
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
5
Okunma
1772
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
186
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/02/2018,21:07
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin,
Halen Acceste yaptığım, kullandığım bir programda, sorguda iki tablonun birleşmesiyle veri temin ettim. Bu verilerden bir kısmı iki kere, bir kısmı üç kere, bir kısmı ise sadece bir kere sorguda gözüküyor.(Örnek: Kazım KARA (3) kere, Tuncay ATSIZ (4) kere, Burhan KUZU (1) kere vb.)
Ben sorguda çıkan o verilerin tekrar etmeden kaçtane olduğunu pratik olarak nasıl öğrenebilirim. (Kazım KARA (1) kere, Tuncay ATSIZ (1) kere, Burhan KUZU (1) kere)Icon_rolleyes

Yardımcı olocak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sorguyu görmeden ezbere bir şey yazmak zor ama distinct,distinctrow veya group by adı kullnarak sql'inizi tekrar düzenlemeniz gerekli.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
599
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
önce bir sorgu yap bunda isim alanını grupla böylelikle tekrarlanan isimler görünmez sadece biri görünür sonra bir adet daha alan yap ve sayısıLolcount("isim";"isimlerinolduğutabloadı";"[isim]='"&[isim]&")

buda sana isimlerin kaçtane olduğunu verir

tabi direkt sorgudan da yapılır
bu sana ali 3 verir

SELECT Tablo1.adi, Count(Tablo1.adi) AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;

buda sana ali (3) verir

SELECT Tablo1.adi&" "&"("& Count(Tablo1.adi)&")" AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
186
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/02/2018,21:07
Çözüldü 
Sayın esrefigit çözümünüz için teşekkürler, yalnız verdiğiniz örnekleri uyguladığımda isimlerden kaç tene yazılı olduğunu buluyor.

Mehmet KARA :3
Ahmet ATSIZ :2 gibi

Ben ise tekrarsız kaç kayıt var, yada kaç isim var bunu bulmak istiyorum. Sorguda sizin de gösterdiğiniz örneklerle isimleri gruplandırarak aslında kaç kayıt olduğunu, kaç isim olduğunu görüyorum. Ancak formun üzerine söz konusu toplam kayıtı, veya toplam isim sayısını yazdırmak için ne gerekiyor doğrusu bilmoyurum.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Uzman
ME.... B.....
3.118
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:54
Çözüldü 
=NZ(DSum("[FİYATI]";"srg1");0)....................Bu srg1 isimli sorgudaki fiyatların toplamını alır
=NZ(DCount("[ADI]";"srg1");0)..................Bu srg1 'de bulunan isimlerin kaç tane sayar.verir
bunları sorgudan aldığın form içine açacağın metin kutusuna yazabilirsin kolay gelsin



Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
186
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/02/2018,21:07
Çözüldü 
Sayın C*E*L*O*Y*C*E teşekkür ediyorum. Verdiğiniz örnek sorunumu çözdü.

Arkadaşlar herkesin ilgisi için teşekkürler, belki soruyu başta yanlış sormuş olabilirim. Ondan dolayı fazlaca meşgul etmiş olabilirim. Sorunumu çözdüm. Herkese teşekkürler.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinde Bulunan Activex Penceresinin Ekran Görüntüsünü Alma murat dikme 3 230 14/05/2018, 00:05 murat dikme
Çözüldü Gruplandırmak Ve Saydırmak alperadn01 12 227 08/05/2018, 21:13 alperadn01
Çözüldü Liste Kutusunda Bulunan Veriyi Yazdırma. fascioğlu 6 161 07/05/2018, 01:20 fascioğlu
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 220 24/04/2018, 12:03 cevahir1
Çözüldü Virgülle Ayrılmış Verileri Excel'e Alt Alta Aktarma Allback 4 190 19/04/2018, 10:14 Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.