Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2009 16:45
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
5
Okunma
1811
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 186
 37
 10/05/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 18/09/2018,13:20
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin,
Halen Acceste yaptığım, kullandığım bir programda, sorguda iki tablonun birleşmesiyle veri temin ettim. Bu verilerden bir kısmı iki kere, bir kısmı üç kere, bir kısmı ise sadece bir kere sorguda gözüküyor.(Örnek: Kazım KARA (3) kere, Tuncay ATSIZ (4) kere, Burhan KUZU (1) kere vb.)
Ben sorguda çıkan o verilerin tekrar etmeden kaçtane olduğunu pratik olarak nasıl öğrenebilirim. (Kazım KARA (1) kere, Tuncay ATSIZ (1) kere, Burhan KUZU (1) kere)Icon_rolleyes

Yardımcı olocak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sorguyu görmeden ezbere bir şey yazmak zor ama distinct,distinctrow veya group by adı kullnarak sql'inizi tekrar düzenlemeniz gerekli.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
önce bir sorgu yap bunda isim alanını grupla böylelikle tekrarlanan isimler görünmez sadece biri görünür sonra bir adet daha alan yap ve sayısıLolcount("isim";"isimlerinolduğutabloadı";"[isim]='"&[isim]&")

buda sana isimlerin kaçtane olduğunu verir

tabi direkt sorgudan da yapılır
bu sana ali 3 verir

SELECT Tablo1.adi, Count(Tablo1.adi) AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;

buda sana ali (3) verir

SELECT Tablo1.adi&" "&"("& Count(Tablo1.adi)&")" AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 186
 37
 10/05/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 18/09/2018,13:20
Çözüldü 
Sayın esrefigit çözümünüz için teşekkürler, yalnız verdiğiniz örnekleri uyguladığımda isimlerden kaç tene yazılı olduğunu buluyor.

Mehmet KARA :3
Ahmet ATSIZ :2 gibi

Ben ise tekrarsız kaç kayıt var, yada kaç isim var bunu bulmak istiyorum. Sorguda sizin de gösterdiğiniz örneklerle isimleri gruplandırarak aslında kaç kayıt olduğunu, kaç isim olduğunu görüyorum. Ancak formun üzerine söz konusu toplam kayıtı, veya toplam isim sayısını yazdırmak için ne gerekiyor doğrusu bilmoyurum.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.132
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:43
Çözüldü 
=NZ(DSum("[FİYATI]";"srg1");0)....................Bu srg1 isimli sorgudaki fiyatların toplamını alır
=NZ(DCount("[ADI]";"srg1");0)..................Bu srg1 'de bulunan isimlerin kaç tane sayar.verir
bunları sorgudan aldığın form içine açacağın metin kutusuna yazabilirsin kolay gelsin



Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 186
 37
 10/05/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 18/09/2018,13:20
Çözüldü 
Sayın C*E*L*O*Y*C*E teşekkür ediyorum. Verdiğiniz örnek sorunumu çözdü.

Arkadaşlar herkesin ilgisi için teşekkürler, belki soruyu başta yanlış sormuş olabilirim. Ondan dolayı fazlaca meşgul etmiş olabilirim. Sorunumu çözdüm. Herkese teşekkürler.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Formda Seçilen Kategoriye Göre O Kategoride Bulunan Ürünlerin Süzülmesi 001hacker 2 69 20/09/2018, 23:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Alt Forma İlgili Kayda Ait Son Verileri Getirmek? ogzcntrk 2 119 25/08/2018, 11:21
Son Yorum: ogzcntrk
Çözüldü Acces Toplayarak Verileri Getirme kirbasferhat 3 150 19/08/2018, 19:55
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Bulunan Kayıtalara Numara Atama barcins 9 148 30/07/2018, 17:45
Son Yorum: barcins
Çözüldü Verileri Tabloya Kayıt Etmek m_demir 5 184 24/07/2018, 14:43
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.