Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2009 16:45
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
5
Okunma
1718
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
15/10/2017,14:10
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin,
Halen Acceste yaptığım, kullandığım bir programda, sorguda iki tablonun birleşmesiyle veri temin ettim. Bu verilerden bir kısmı iki kere, bir kısmı üç kere, bir kısmı ise sadece bir kere sorguda gözüküyor.(Örnek: Kazım KARA (3) kere, Tuncay ATSIZ (4) kere, Burhan KUZU (1) kere vb.)
Ben sorguda çıkan o verilerin tekrar etmeden kaçtane olduğunu pratik olarak nasıl öğrenebilirim. (Kazım KARA (1) kere, Tuncay ATSIZ (1) kere, Burhan KUZU (1) kere)Icon_rolleyes

Yardımcı olocak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sorguyu görmeden ezbere bir şey yazmak zor ama distinct,distinctrow veya group by adı kullnarak sql'inizi tekrar düzenlemeniz gerekli.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
önce bir sorgu yap bunda isim alanını grupla böylelikle tekrarlanan isimler görünmez sadece biri görünür sonra bir adet daha alan yap ve sayısıLolcount("isim";"isimlerinolduğutabloadı";"[isim]='"&[isim]&")

buda sana isimlerin kaçtane olduğunu verir

tabi direkt sorgudan da yapılır
bu sana ali 3 verir

SELECT Tablo1.adi, Count(Tablo1.adi) AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;

buda sana ali (3) verir

SELECT Tablo1.adi&" "&"("& Count(Tablo1.adi)&")" AS Sayadi
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.adi;


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
15/10/2017,14:10
Çözüldü 
Sayın esrefigit çözümünüz için teşekkürler, yalnız verdiğiniz örnekleri uyguladığımda isimlerden kaç tene yazılı olduğunu buluyor.

Mehmet KARA :3
Ahmet ATSIZ :2 gibi

Ben ise tekrarsız kaç kayıt var, yada kaç isim var bunu bulmak istiyorum. Sorguda sizin de gösterdiğiniz örneklerle isimleri gruplandırarak aslında kaç kayıt olduğunu, kaç isim olduğunu görüyorum. Ancak formun üzerine söz konusu toplam kayıtı, veya toplam isim sayısını yazdırmak için ne gerekiyor doğrusu bilmoyurum.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.994
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
=NZ(DSum("[FİYATI]";"srg1");0)....................Bu srg1 isimli sorgudaki fiyatların toplamını alır
=NZ(DCount("[ADI]";"srg1");0)..................Bu srg1 'de bulunan isimlerin kaç tane sayar.verir
bunları sorgudan aldığın form içine açacağın metin kutusuna yazabilirsin kolay gelsin


Cevapla

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
15/10/2017,14:10
Çözüldü 
Sayın C*E*L*O*Y*C*E teşekkür ediyorum. Verdiğiniz örnek sorunumu çözdü.

Arkadaşlar herkesin ilgisi için teşekkürler, belki soruyu başta yanlış sormuş olabilirim. Ondan dolayı fazlaca meşgul etmiş olabilirim. Sorunumu çözdüm. Herkese teşekkürler.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 154 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Verileri Taşıma Hakkında. serkan1985 4 321 02/06/2017, 20:51 serkan1985
  Formda Bulunan Departman Bölümü Raporda Çıkmıyor. ankaram 9 543 01/06/2017, 12:34 ankaram
Çözüldü Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 6 523 29/05/2017, 18:06 atoz112
Çözüldü Alt Formdaki Verileri Sıralama Problemi hbal09 4 318 27/03/2017, 11:22 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.