Skip to main content

AccessTr.neT


Salt Okunur Hatası Hakkında

Salt Okunur Hatası Hakkında

Çözüldü #1
Merhaba,

Aktif Olarak Kullandığımız Kendi yazdığım asp dilinde Access veritabanı olan bir intranet uygulamamız var. Local Web sunucumuzda çalışıyor.

Şu sıralar Access arayüyle çalışan bir program yapıyorum ve programın bir bölümü çalışmaya başladı.

Access le yaptığım program içerisindeki musteriler tablosundaki veriler bağlı tablodur ve intranet uygulamasındaki musteriler tablosundan veri alır.

Bugün bir sıkıntı yaşadık. Access uygulamasına veri girişi yapılırken intranet uygulamsını kullanan arkadaş veritabanı salt okunur şeklinde bir hatayla karşılaştı ve veri girişi yapamadı. Access programımızı kapattıgımızda doğal olarak sorun düzeldi. Bildiğiniz bir çözüm varmı bu hususta?
Cevapla
Çözüldü #2
Bununla ilgili aynı sorunu ben de web tabanlı asp arayüzü de yaptığımız bir teknik servis otomasyonunda yaşamıştık. Maalesef bir çözüm bulamadık. Ama o zaman bazı alternatifler düşünmüştüm, sizinle paylaşayım:

1- Access üzerinden güncelleme yapılırken -emin değilim ama sanırım error 500 gibi bir şeydi- bir asp hata sayfası geliyordu. Ben bunu asp server ayarlarından "şu anda güncelleme var. Lütfen daha sonra deneyin" gibi bir başka sayfa ile değiştirmiştik. Önce bunu mutlaka yapın derim.

2- Mdb dosyasına erişimi bir bat dosyası aracılığıyla yaparak accessin güncel bir kopya ile işlem yapmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra da accessin kapatıması sırasında bir kod daha çalıştırıp bu güncel kopyayı ana dosyanın yerine kopyalarsınız. Denemedim ama bunu ciddi ciddi düşünüp tasarlamıştım. Bence sorunu çözer.Asp'den bağlanan kişi mevcut dosya ile çalışırken, Access açıp yeni veriler giren kişi accessi kapadığında veya açıksa bile periyod zaman aralıklarıyla güncel dosyayı yeniler.

3- Bu alternatifi de denemedim ama bence kesin çözüm olacaktır. Access ile adp uzantılı proje olarak çalışıp -ki bu çalışma tamamen Sql tabanlıdır- asp ile bu Sql datasına bağlanmak. Böylece Sql server kurarak hem daha hızlı çalışır hem de bu problemi yaşamazsınız.

Benden bu kadar. Ama yine de asp ve accessin aynı anda çalışabilmesini sağlayan bir gelişme var mı diye araştıracağım sizin için.

Kolay gelsin...
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #3
Çok Teşekkür Ederim Mehmet Bey,

Bende mirrorleme olayını düşündüm nasıl yaparım araştırıyorum. Sql dediğiniz gibi en iyi çözüm, aslında Access arayüzleri yerine tüm programı asp ile web arayüzünden kontrol etsem sıkıntı kalmayacak ancak, Access te yaptığım programı aciliyetinden ötürü web tabanlı yapmadım, acces te arayüzlerin tasarlanması daha kolay diye böyle bir seçim yaptım.

Bende bir çözüm geliştirirsem mutlaka sizlerle paylaşacağım.

Kolay gelsin.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task