Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/02/2009 00:09
Konu Sahibi
anlarturk
Yorumlar
17
Okunma
7313
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy

anlarturk

Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
arkadaşlar ,personellerin işe giriş-çıkış kaydı yapan program
fakat giriş saati ile çıkış saati arasındaki fark kaç saat çalıştığını göstermesi gerekiyor.

örnek çıkış saati-giriş saat=aradaki fark
10:00 - 18:00 = 8:00 olması gereken

fakat yanlış bir rakam veriyor. yardımınızı bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELvt1.rar (Dosya Boyutu: 114,56 KB / İndirme Sayısı: 65)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.798
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:15
Çözüldü 
calısansaat sorgusundaki saat: alanındaki *60'ı sil, AylikCalisilanSaat raporundaki saat metin kutusunun özelliklerindeki biçim'e Uzun Saat yaz.

Ayrıca tablolardaki alanlara giriş maskesi yanlış
Örneğinizin düzenlenmiş hali aşağıdadır.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELvt1.rar (Dosya Boyutu: 75,46 KB / İndirme Sayısı: 57)
Cevapla

anlarturk

Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
öncelikle teşekkür ederim.giriş ve çıkış saatleri arasındaki farkı doğru veriyor.fakat saatleri alt alta topladığında ,toplam 24 saatten fazla ise toplam saat şaşıyor.bu durumda nasıl bir toplama yapmak gerekir.bakabilirseniz sevinirim.
örnek : 10:00
12:00
15:00
bu saatlerin toplamı 37:00 olması gerekirken başka bir rakam çıkıyor.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELSAvt1.rar (Dosya Boyutu: 84,63 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

anlarturk

Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
arkadaşlar personel giriş-çıkışlarını kaydeden program.
1-x personel raporlarda ise haftalık kaç saat çalışmış.
2-x personel aylık kaç saat çalışmış şeklinde.
fakat bunu raporlarda nasıl elde edeceğimi bilemiyorum.
saatleri alt alta topladığında 24 saati geçince rapor toplamı yanlış sonuç veriyor.
örnek : 10:00
12:00
08:00
toplam 30:00 saat sonuç vermesi gerekirken başka bir sonuç veriyor.

bu konuda personel bazında haftalık ve aylık kaç saat çalıştığını alabileceğim rapor konusunda yardımlarımlarınızı bekliyorum.

şimdiye kadar hiç bir karşılık beklemeden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.access hiç bilmeyen biri olarak burda çok şey öğrendim.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELSAvt1.rar (Dosya Boyutu: 84,63 KB / İndirme Sayısı: 36)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
21/09/2017,23:03
Çözüldü 
Merhaba

Sorgunuzda

Kod:
saat: DateDiff("h";[giris];[cikis])


şeklinde bir alanla saat olarak

Kod:
dakika: DateDiff("n";[giris];[cikis])


şeklinde bir alanla da dakika olarak süreyi alabilirsiniz. Ama benim önerim Sledgeab'ın dediği gibi bu alanları saat olarak değil tarih + saat olarak almanızdır. Bunun için giriş ve çıkış alanlarına now() şeklinde veri gönderin. Sonra da datediff komutuyla bu alanlar arası süreyi çıkarın. Böylece mesela 01.03.2009 tarihinde işe başlayıp 02.03.2009 tarihinde, yani bir sonraki gün işi bırakan adamın çalışmasını da hesaplarsınız. Sanıldığı gibi her zaman mesai saatleri içinde çalışanlar olmayabilir.

Kolay gelsin.


Bunu nasıl yaparım derseniz:

1- Önce tablonuzdaki tarih maskesini kaldırın. Maskeleri tabloya değil formlara koymanızı öneririm. (Maskeyi kaldırmasanız da olur ama aklıma geldiği için yazdım)
2- Formunuzdaki giriş ve çıkış butonlarının kodlarındaki

Kod:
.Fields("giris") = Time


satırlarını

Kod:
.Fields("giris") = Now()


şekline dönüştürün. Sonra da CalisilanSaat isimli sorgunuza boş bir alana dediğim kodu ekleyin. Bu kadar.. Artık gerisiniz siz halledersiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Hocamın açıklamasına ek olarak Microsoft'un sitesinde yapılan şu makaleyi de okumanızı tavsiye ederim:

http://support.microsoft.com/kb/210604

Burda da kod ile yapılması anlatılıyor...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 180 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü "msoFileDialogFilePicker" hatası gogoli01 11 2.473 20/07/2017, 19:36 ozanakkaya
Çözüldü Null Hatası ertans 3 260 07/07/2017, 14:53 ertans
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 379 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Select Where Söz Dizimi Hatası sadooo 15 775 02/06/2017, 15:08 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.