Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
26/05/2009 21:00
Konu Sahibi
elmariachi
Yorumlar
5
Okunma
1847
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye*
Er.... Ki....
 27
 116
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
Selamlar arkadaşlar,

Çalıştığım projede 11 adet soru var. Yaptığım sorgu ile 1-6 arasındaki soruları raporumda gösterdim. Ancak şimdide farklı bir şekilde sadece 7. soruyu göstermem lazım.

Zaten rapor için bir sorgu kullandığımdan dolayı ikinci bir sorguyu kullanamam ve dolayısıyla kod yazmam gerek diye düşünüyorum.

Ekteki projemden örnek vermek gerekirse, RAPOR_MAKINE deki "Röleve" isimli alan aslında benim 7. sorum. Bir metin kutusu ekleyerek adını "Röleve" koydum ve gerekli formülü yazdım. Yapmak istediğim şu; yazdığım bu formül sadece, Cevap Tablosundaki SORU_ID= 7 ve [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olduğunda geçerli olsun, eğer [CEVAP_KODU_MAKINE] 1 e eşit olmaza da formülün olduğu Metin Kutusu (Metin94) 0 olsun. Umarım açıklayabilmişimdir.

Selamlar...


elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye*
Er.... Ki....
 27
 116
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
(26/05/2009 21:42)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin

Sn.okileturc

Rapora bir etiket ekledim ve içine istediğimi yazdım.

Teşekkürler...


elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye*
Er.... Ki....
 27
 116
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
(26/05/2009 23:09)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin


Sn. okileturc ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorumun karışık olduğunun farkındayım biraz daha açıklama yaptım örnekte.

Rapordaki mavi renkli alan benim ilk 6 sorum. Bunun için bildiğiniz gibi sorguda 1-6 arası kısıtlama yaptım. Bu altı sorudan sonra raporda da göreceğiniz gibi bir toplam kısmı var. Bu toplam kısmının altınada 7. soru (Röleve) gelecek. Mevcut Access bilgilerimle, Hem 1-6 arası kıstlama yapıp hemde 7 nci veriyi istemek mantıksız geldiği için bende bir Metin Kutusu ekledim (Metin94) ve gerekli formülü yazdım. Ama bir koşul var [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olursa bu formül çalışacak yoksa, Metin94=0 olacak. Bu benim düşünüpte yapamadığım yöntem.

Ama başka bir yöntem varsa o da olur tabi ki. Ama raporda görüldüğü tasarımda olacak. İlk 6 sorudan sonra toplam kısmı olacak. Bununda altında 7. soru olacak.

NOT: (Sizin kısıtlamayı kaldırınca karşılaştığınız hata, başka bir alanda yaptığım bölme işleminden kaynaklanıyor. Veriyi 6 ya böldürmüştüm. Siz kısıtlamayı kaldırınca rakamın küçük olmasından hata verdi. Ben o bölme işlemini şimdilik kaldırdım sonra ilave ederim. Şu anda bir hata ile karşılaşmazsınız. )

Saygılar...


elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye*
Er.... Ki....
 27
 116
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm.

Sadece 7 nci soruyu getirecek bir sorgu yaptım. Bu sorguyu kullanarak yeni bir rapor oluşturdum. Yaptığım bu yeni raporuda, RAPOR_MAKINE isimli ana raporda alt rapor olarak kullandım. İki rapor arasında alt ve üst alan bağlantılarını yapıp, gerekli koşulu kod olarak yazınca sorun çözülmüş oldu.

Selamlar...


elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 8 1.080 15/02/2019, 13:42
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Dlookup İşlevi İle Değer Getirmek adnan 4 170 09/02/2019, 18:56
Son Yorum: adnan
Çözüldü Dlookup İle Açılan Kutudan İsim Seçince Forma Resim Getirmek... remi 6 169 29/01/2019, 11:51
Son Yorum: remi
Çözüldü İstenilen Zamanda Bilgisayarı Kapatma. barcins 8 145 11/01/2019, 15:30
Son Yorum: barcins
Çözüldü Form'a Seçilen Kriterlere Göre Veri Getirmek enotr 9 485 28/08/2018, 08:59
Son Yorum: enotr

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.