Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/05/2009 21:00
Konu Sahibi
elmariachi
Yorumlar
5
Okunma
1766
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye
Aktif Üye*
ER.... KI....
 116
 27
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
Selamlar arkadaşlar,

Çalıştığım projede 11 adet soru var. Yaptığım sorgu ile 1-6 arasındaki soruları raporumda gösterdim. Ancak şimdide farklı bir şekilde sadece 7. soruyu göstermem lazım.

Zaten rapor için bir sorgu kullandığımdan dolayı ikinci bir sorguyu kullanamam ve dolayısıyla kod yazmam gerek diye düşünüyorum.

Ekteki projemden örnek vermek gerekirse, RAPOR_MAKINE deki "Röleve" isimli alan aslında benim 7. sorum. Bir metin kutusu ekleyerek adını "Röleve" koydum ve gerekli formülü yazdım. Yapmak istediğim şu; yazdığım bu formül sadece, Cevap Tablosundaki SORU_ID= 7 ve [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olduğunda geçerli olsun, eğer [CEVAP_KODU_MAKINE] 1 e eşit olmaza da formülün olduğu Metin Kutusu (Metin94) 0 olsun. Umarım açıklayabilmişimdir.

Selamlar...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar(Dosya Boyutu: 78,96 KB / İndirme Sayısı: 10)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye
Aktif Üye*
ER.... KI....
 116
 27
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
(26/05/2009 21:42)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben baktım çözemedim İstediğiniz raporda bir alan
ise oraya bir textbox koyup içine açıklama yazarmısınız ? ya da bir ekran resmi ...
Kolay gelsin

Sn.okileturc

Rapora bir etiket ekledim ve içine istediğimi yazdım.

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar(Dosya Boyutu: 77,11 KB / İndirme Sayısı: 9)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye
Aktif Üye*
ER.... KI....
 116
 27
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
(26/05/2009 23:09)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkür ederim Img-cray
Sorgunuzda Soru id alanını 1-6 arasında kısıtlamışsınız
bana 7 nolu id için yöntem soruyorsunuz test bile edemiyorum.
Kısıtı kaldırsaydınız diyeceksiniz, kaldırdım
bu seferde raporunuz hata veriyor ve açılmıyor

Ben yine de düşündüğüm kodu yazayım ama maalesef
test edemedim

Kod:
=IIf([CEVAP.SORU_ID]=7 And [CEVAP_KODU_MAKINE]=1;[Metin82]*10/100;0)


Bu şartlarda umarım çözülür
Kolay gelsin


Sn. okileturc ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorumun karışık olduğunun farkındayım biraz daha açıklama yaptım örnekte.

Rapordaki mavi renkli alan benim ilk 6 sorum. Bunun için bildiğiniz gibi sorguda 1-6 arası kısıtlama yaptım. Bu altı sorudan sonra raporda da göreceğiniz gibi bir toplam kısmı var. Bu toplam kısmının altınada 7. soru (Röleve) gelecek. Mevcut Access bilgilerimle, Hem 1-6 arası kıstlama yapıp hemde 7 nci veriyi istemek mantıksız geldiği için bende bir Metin Kutusu ekledim (Metin94) ve gerekli formülü yazdım. Ama bir koşul var [CEVAP_KODU_MAKINE]=1 olursa bu formül çalışacak yoksa, Metin94=0 olacak. Bu benim düşünüpte yapamadığım yöntem.

Ama başka bir yöntem varsa o da olur tabi ki. Ama raporda görüldüğü tasarımda olacak. İlk 6 sorudan sonra toplam kısmı olacak. Bununda altında 7. soru olacak.

NOT: (Sizin kısıtlamayı kaldırınca karşılaştığınız hata, başka bir alanda yaptığım bölme işleminden kaynaklanıyor. Veriyi 6 ya böldürmüştüm. Siz kısıtlamayı kaldırınca rakamın küçük olmasından hata verdi. Ben o bölme işlemini şimdilik kaldırdım sonra ilave ederim. Şu anda bir hata ile karşılaşmazsınız. )

Saygılar...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar(Dosya Boyutu: 72,99 KB / İndirme Sayısı: 14)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

elmariachi

Aktif Üye
Aktif Üye*
ER.... KI....
 116
 27
 17/04/2009
6
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 08/05/2017,04:20
Çözüldü 
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm.

Sadece 7 nci soruyu getirecek bir sorgu yaptım. Bu sorguyu kullanarak yeni bir rapor oluşturdum. Yaptığım bu yeni raporuda, RAPOR_MAKINE isimli ana raporda alt rapor olarak kullandım. İki rapor arasında alt ve üst alan bağlantılarını yapıp, gerekli koşulu kod olarak yazınca sorun çözülmüş oldu.

Selamlar...


elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form'a Seçilen Kriterlere Göre Veri Getirmek enotr 9 334 28/08/2018, 08:59
Son Yorum: enotr
Çözüldü Alt Forma İlgili Kayda Ait Son Verileri Getirmek? ogzcntrk 2 119 25/08/2018, 11:21
Son Yorum: ogzcntrk
Çözüldü Raporlarda Verileri Göstermek m_demir 4 121 19/07/2018, 11:19
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tabloya İstenilen Sayı Kadar Kayıt Yaratma barcins 2 170 04/07/2018, 14:35
Son Yorum: barcins
Çözüldü Formda Adres Kısmını Butun İle Cariden Getirmek haziran4 6 465 07/02/2018, 08:02
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.