Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/11/2011 16:07
Konu Sahibi
bykn61
Yorumlar
11
Okunma
2391
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy

bykn61

Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
6
31/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
01/12/2011,14:31
Çözüldü 
İyi günler,
Ana forma bağlı bir rapor oluşturuyorum. Ana form üzerinde bir alt formum daha var. Alt Form içerisinde ana formdaki işlerin adresleri (ada-parsel) yazıyor. Raporlama kısmında katmanlandıgı için parseller işin altında sıralanmış oluyor. Bunun yerine birden fazla olan parseller için tek bir hücreye 1-2-3 şeklinde "-" ile birleştirilmiş şekilde nasıl yazılmasını sağlayabilirim. Ayrı bir sütun açıp içine aynı işe (isid) bağlı olan parselleri birleştir mi yazmak gerekiyor?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum Saygılar.

Ek Dosyalar
deneme.rar
[748.06 KB]


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
rapora satır numarası eklemek mi sorduğunuz soru?


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.882
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
sanırım ekteki gibi birşey istiyor.


resim

Ek Dosyalar
araziyeni_sled.rar
[658.88 KB]


Cevapla

bykn61

Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
6
31/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
01/12/2011,14:31
Çözüldü 
Sayın sleadgeb,
Teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle istediğim tam olarak buydu. Ancak sıkıntı çektiğim bir nokta var.

parsel1: ConcatRelated("parsel";"parseltbl";"[isid]=" & [parseltbl].[isid] yazmışsınız. Burda sanırım demek istenen : parseltbldeki isidlere göre parselleri al ve parseltbl deki isidlerle birleştir Img-grin Pek bişi anlamadım. Bir de araya (-) nasıl koyuyor ConcatRelated komutuyla mı alakalı ?

Bunun dışında şunu yapma olasılığımız varmıdır? Mesela elimizde 4 tane ada parsel var: 0 ada 1 parsel, 0 ada 2 parsel , 1 ada 3 parsel ve 1 ada 4 parsel . Bunları hücrelerde ada: 0-1, parsel: 1-2-3-4 şeklinde görebilirmiyiz. tekrar edenlerden kurtarmak gerekli.
İnşallah anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.


(25/11/2011, 19:16)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sanırım ekteki gibi birşey istiyor.


resim



Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.882
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Forksiyonun çalışma şekli

SQL Code
ConcatRelated(«strField»; «strTable»; «strWhere»; «strOrderBy»; «strSeparator») 

modül1'deki forksiyonda

Visual Basic Code
Optional strSeparator = "-") As Variant 

kodu ile araya - ekliyor,
ada: 0-1, parsel: 1-2-3-4 şeklinde görebilmen için
1-)modüldeki

Visual Basic Code
 strSql = "SELECT " & strField & " FROM " & strTable

kodunu

Visual Basic Code
 strSql = "SELECT DISTINCT " & strField & " FROM " & strTable

şeklinde değiştir,
2-) Raporun kayıt kaynağındaki korguda bulunan

SQL Code
mulkiyet1: ConcatRelated("mulkiyet";"parseltbl";"[isid]=" & [parseltbl].[isid])

kodunu

SQL Code
mulkiyet1: ConcatRelated("mulkiyet.Value";"parseltbl";"[isid]=" & [parseltbl].[isid])

şeklinde değiştir.

Ayrıca, parseltbl isimli tablodaki alan özelliğini Değer listesi olarak değiştirdiğin mulkiyet alanı ileride başına iş açacak.
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
10. Alan Özellikleri "Metin Kutusu" olarak kalmalı, "Liste Kutusu" veya "Açılan Kutu" yapılmamalı.


Cevapla

bykn61

Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
6
31/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
01/12/2011,14:31
Çözüldü 
Ozan Bey,
Accessin yeni kullanıcısıyım. Amacım insanlara istediklerimi yaptırmak yerine birşeyleri öğrenmek. Img-grin O yüzden biraz başınızı ağrıtacağım Img-grin Öncelikle gönderdiğim ekte parsel hücresinin denetim kaynağına "parsel1" yazmışsınız. 1 i eklemenizin amacı nedir?.
İkincisi ölümcül hata yaptığımı söylemişsiniz. Mülkiyet tablosunda yer alan seçenekleri kendim belirledim. Değer listesi yapmamın amacı insanları yazım hatalarından kurtarmak. İleride sorgu yaparken sorun çıkmasını istemiyorum. Örneğin bir kullanıcı "Belediye" yazar diğer kullanıcı ise "Bld." yazarsa sorguda "belediye" mülkiyetindeki işleri çıkartırken sorun yaşayabileceğimi düşündüğüm için değer listesi olarak belirledim. Yanlışı nerde yaptım hala anlamadım acaba mülkiyeti de ayrı tablo mu yapmam gerekiyordu?

SELECT DISTINCT aynı olanları gruplandırıyor sanırım Img-grin
Gönderdiğiniz kodu uygulamaya çalıştım ancak "Error 3061:Çok Az parametre. 1 bekleniyor." şeklinde bir hata aldım.

Ek Dosyalar
araziyeni.rar
[668.45 KB]



Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Seçilen Kayda Ait Verileri Raporlama whelkshell 5 120 10/10/2017, 14:34 ozanakkaya
Çözüldü Üretim Süreç Takibi ve Raporlama Uygulaması Samet Çağlayan 4 611 12/01/2017, 13:03 atoz112
Çözüldü ekte bulunan raporlama kısımlarını kaldırma maras321 5 502 16/11/2016, 20:41 maras321
Çözüldü Listeden Çoklu Seçimle Raporlama Akifff 3 515 30/07/2016, 13:24 Akifff
Çözüldü Raporlama Hatası kenan827 4 848 11/01/2016, 11:04 kenan827

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.