Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/03/2010 16:14
Konu Sahibi
perisanoglu
Yorumlar
5
Okunma
1835
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

perisanoglu

Emirdağlı
Aktif Üye
MU.... YI....
 47
142
30/10/2008
64
Ankara
Ofis 2007
19/01/2018,16:12
Çözüldü 
herkese iyi günler kolay gelsin..

formdaki bir butondan formun bağlı olduğu ve verisini sorgudan alarak geçerli kayıt yazdıran raporu yazdırıyorum..ama rapordan her seferinde 2 adet çıktı almam gerekiyor..bunu aşağıdaki kodlarla halletmiştim.

Private Sub cmdDWood6_Click()
On Error GoTo Err_cmdDWood6_Click
If MsgBox("ARAÇ BİLGİLERİNİ FORM'A YAZDIRMAK İSTEDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ? İKİ SAYFA FORM YAZDIRILACAK...", 68, "BELGEYE YAZDIR") = 6 Then

DoCmd.OpenReport "EK-1 BELGESİ ARKA", acViewLayoud

DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2


Exit_cmdDWood6_Click:
Exit Sub

Err_cmdDWood6_Click:
MsgBox err.Description
Resume Exit_cmdDWood6_Click
End If
End Sub

office 2007 versiyonunda sorunsuz çalışıyor. Raporada zaman dolduğunda özelliğine kapat kodu girerek süre ölçer aralığınıda 1000 yaptım rapor çıktı alındıktan sonra otomatik kapanıyordu..ama office 2003 de acViewLayoud özelliği yok..kodu aynen bıraktığım zaman ropardan 1 adet formdan iki adet yazıyor..formu yazmaması lazım... bu kodu

DoCmd.OpenReport "EK-1 BELGESİ ARKA", acViewPreview

DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2

şeklinde düzenlediğim zamanda rapor baskı önizleme modunda açık kalıyor..
office 2003 e acViewLayoud özelliğini ekleyebileceğim bir referans varmı..yada formdaki yukarıda verdiğim kodda yazdırma işleminden sonra açık kalan önizleme raporu kapattırabilirmiyim???

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..



Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ben iki tane yazdıracaksam
aynı kodu ikikez yazıyorum
acViewLayoud
ne ifade ediyor bilemediğim için bir şey deyemeyeceğim


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.952
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:52
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
If MsgBox("ARAÇ BİLGİLERİNİ FORM'A YAZDIRMAK İSTEDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ? İKİ SAYFA FORM YAZDIRILACAK...", 68, "BELGEYE YAZDIR") = 6 Then

strReportName = "EK-1 BELGESİ ARKA"
DoCmd.OpenReport strReportName, acViewPreview, , strCriteria
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , acHigh, 2
end if


üstteki kodu deneyebilir misin ?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

perisanoglu

Emirdağlı
Aktif Üye
MU.... YI....
 47
142
30/10/2008
64
Ankara
Ofis 2007
19/01/2018,16:12
Çözüldü 
sayın sledgeap kodu denedim..rapor yine açık kalıyor..yazdırma bitince raporun kapanması lazım..biliyosun benim işler malum yoğun..yarın vakit bulabilirsem örnek hazırlayım..yardımcı olmanız daha kolay olur sanırım..



Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Aşağıdaki kodu dener misiniz ? Img-grin

Kod:
DoCmd.OpenReport "Rapor1", acViewPreview
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2
DoCmd.Close acReport, "Rapor1"


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

perisanoglu

Emirdağlı
Aktif Üye
MU.... YI....
 47
142
30/10/2008
64
Ankara
Ofis 2007
19/01/2018,16:12
Çözüldü 
(13/03/2010, 00:52)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşağıdaki kodu dener misiniz ? Img-grin

Kod:
DoCmd.OpenReport "Rapor1", acViewPreview
DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 2
DoCmd.Close acReport, "Rapor1"


çok çok teşekkür ederim sayın ayhan2122..bu kodla tam istediğim gibi çalıştı..sorumun cevabı verilmiş oldu..size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum...elleriniz det görmesin...iyi çalışmalar kolay gelsin...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formda Filtreleme Sorunu mmert06 4 126 01/07/2018, 19:32
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 102 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Raporda Birbirinden Farklı Sayfalar Oluşturma mmert06 4 112 22/06/2018, 13:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü 2013 Access runtime güvenlik sorunu sertac76 16 2.381 21/06/2018, 15:21
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formda Resim Yoksa Hata Sorunu fascioğlu 11 238 31/05/2018, 16:45
Son Yorum: fascioğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.