Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/03/2010 00:23
Konu Sahibi
perisanoglu
Yorumlar
21
Okunma
6177
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
Kullanici Avatari

perisanoglu

Emirdağlı
Aktif Üye
MU.... YI....
 47
 142
 19
 30/10/2008
64
 Ankara
 
 Ofis 2007
 19/01/2018,16:12
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin arkadaşlar..İnternette ve forumumuzda araştırdım benzer örnek bulamadım..forma bağlı rapordaki yazdırma alanlarını form üzerinden ayarlayabilirmiyiz...yani forma konulacak 4 tane buton ile raporda bulunan tüm alanları yukarı aşağı sağa ve sola kaydırabilirmiyiz raporu açmadan? kaydırma hızıda ctrl tuşuna basılı tutanarak kaydırılan hızda yani yavaş hızda olacak şekilde..kendim epeyce deneme yaptım ama maalesef yapamadım..bu işlemi Access penceresi gizlenmiş veri tabanında accesi tasarım görünümünde açmadan form üzerinden yapabilirmiyiz? yardımlaınız için şimdiden teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar(Dosya Boyutu: 15,49 KB / İndirme Sayısı: 26)

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sayın perişanoğlu ne demek istediğinizi tam anlamadım ama benim elimde bulunan tut sürükle formu var bunu kullanarak birşeyler yapabilirsin istersen bir inlece kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   tut sürükle form örneği.rar(Dosya Boyutu: 40,47 KB / İndirme Sayısı: 73)

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye
Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.056
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 13/08/2018,19:49
Çözüldü 
Teşekkürler Sayın C*E*L*O*Y*C*E....



Kullanici Avatari

perisanoglu

Emirdağlı
Aktif Üye
MU.... YI....
 47
 142
 19
 30/10/2008
64
 Ankara
 
 Ofis 2007
 19/01/2018,16:12
Çözüldü 
ayın C*E*L*O*Y*C*E ilginiz için teşekkürler..ama istediğim sizin eklediğiniz örnekteki gibi bişey değil..kendi hazırladığım trafik tescil programında(forumda paylaşımı var) böyle bir düzenleme düşünüyorum ama ben içinden çıkamadım..access veritabanı Access penceresi gizlenmiş olarak açılıyor. ek1 ve ek9 belgelerini doldurduğumuz formların bağlı olduğu raporlarda bulunan metin kutuları matbu bir belgede belirli yerlere gelecek şekilde tarafımdan tek tek ayarlandı. yazdırma yaparken bazı yazıcı modellerine göre tekrar ayarlama yapılması gerekebiliyor..belgede istenilen yere denk gelmeyip küçük kaymalar oluyor.ama bu ayarlama veritabanını tasarım görünümde açarak rapor tasarımından yapılabiliyor. benim istediğim örnekte olduğu gibi form 1 ve bu forma bağlı rapor 1 var..raporu tasarım göünümünde açmadan form1 e eklenecek 4 adet butonla yukarı aşağı sağa ve sola rapordu bulunan bütün metin kutularının eşit oranda kaydırılabilmesi..böyle bir kod yazılabilirmi yada böyle bir ayarlama yapılabilirmi..



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Bununla ilgili çok güzel uygulamalar var. Fakat siz raporun baskı önizlemesinde de bunu elle ayarlayabilirsiniz. Ama ille de bir form üzerinden ayarlayacağım diyorsanız, o da mümkündür. Bunun için rapordaki tüm alanların konumlarını x ve y biçiminde bir tabloda saklamalısınız. Daha sonra bu değerlerle bir form aracılığı ile oynayabilirsiniz. Hatta rapordaki alanları bir fatura veya resmi bir matbuu belge gibi dizayn edebilirsiniz. Bununla ilgili zamanım olursa size bir örnek hazırlarım.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Bu arada ben zaman bulana kadar yaparsınız belki diye, raporun kenar boşluklarını ayarlayan kodları aşağıda verdim:

Me.Printer.LeftMargin = 1000
Me.Printer.TopMargin = 1000
Me.Printer.RightMargin = 1000
Me.Printer.BottomMargin = 3000

Bu kodların raporun açılışına yazılması gerek. Bunun için değerleri form üzerinde belirleyip global bir değişken üzerinden aktarmak çözüm olabilir. Tabii tablodan direk olarak almak da mümkündür.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Qr Code Raporda Gösterme Problemi hbal09 10 203 Dün, 17:40
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 181 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 69 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 4 130 15/09/2018, 12:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 8 178 15/09/2018, 12:51
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.