Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/07/2009 09:55
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
7
Okunma
2742
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 186
 37
 10/05/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 18/09/2018,13:20
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin,

Accesste veri tabanında bulunan bir rakamı, sorguyla, raporda, sayfaya göre; sol üst köşeden, sağ alt köşeye yan yazdırmak istiyorum. Uğraştım denedim olmadı, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yalnız değişmiyen bir rakam değil, sorguyla rakamı çağıracağım için, alan sabit olmayacak.

Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   rakamı yan yazdırmak (1).rar(Dosya Boyutu: 30,46 KB / İndirme Sayısı: 15)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
içinde verilrin olduğu örnek ekle ve birde en azından bir resim eklersen ne yapmak istediğini anlarız


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Rapor tasarımında iken, ilgili metin kutusunun özelliklerindeki,
"dikey" seçeneğini evet yapıp deneyin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

danke

Aktif Üye
Aktif Üye
 33
 186
 37
 10/05/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 18/09/2018,13:20
Çözüldü 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler,

Bu uygulamayı wep tabanlı uygulamalarda görmüştüm. Çıktı alınırken veriye bakanı göstermek için söylediğim şekilde şahsın TC'sini veya onu tanımlayan numarayı gösteriyor. Böylece o veriye bakana sorumluluk yüklüyor. Veya o veri kimden alındı ortaya çıkıyor.

Benim bahsettiğim de böyle bir ihtiyaç için, ancak Acceste örneğini görmedim. Soruyla yardım isteyim dedim.

İlk önce esrefigit eşref yiğite teşekkür ediyorum. Cevabına kızdım, yapsam zate örneğide oraya koyardım diye söylendim. Kaldıkı Powerpoint'te ne yapmak istediğimi göstermiştim dedim. Sonra yanıldığımı anladım.Ozur

1- İlk önce raporda veri tabanından gösterilecek veriyi Powerpoint örneğindeki gibi yan yatırmak mümkün mü? sorguyla çağırıp oraya yerleştirebilirmiyim?

2- Ayrıca sorgudan veri çağrılıyor o da sürekli üç haneli olacak yani en vazla 999 gibi. Ancak raporda 09000065 veya 090000165 gibi yazması gerekiyor, tabi çağırdığım sayı rapora bu şekilde yazılacak bu mümkün mü?

3- Accesste bu mümkün değil ise Excel ve Word yardımıyla yapabilirmiyim?

Sabırla bizi anlayıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   raporda veri yazdırmak.rar(Dosya Boyutu: 10,17 KB / İndirme Sayısı: 9)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
lebans.com 'da buna benzer bir çalışma var, ancak henüz detaylı inceleyemedim.
Ancak en alttaki yazı şöyle:
Alıntı:Would be nice if Background-Color could also be transparent - maybe for future release ;-)
Arkaplan'da saydam olarak görünse hoş olurdu, belki gelecekte
Rotate Text
ve MVPS
Rotate Label ActiveX Control

resim

Yarın fırsat bulursam bakarım.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
arkadaşım sanırım senin istediğin filigran olması yani watermark accessde iki yolu var
1 resim yükleme
2 watermarkı debug etme

ben watermarkı çevirme olayı ile bayağı ilgilenmiştim ancak çeviremeyince bırakmıştım fakat sana iki örneğide ekliyorum formda çevrilmiş filgran var

raporda ise normal filigran var bence öylede kullanabilirsin


Ek Dosyalar
.rar   raporda veri yazdırmak.rar(Dosya Boyutu: 33,11 KB / İndirme Sayısı: 26)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Qr Code Raporda Gösterme Problemi hbal09 10 213 21/09/2018, 17:40
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 70 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Liste Kutusundaki Bir Veriyi Fonksiyon Tuşları Yardımıyla Kopyalamak mehmetb84 7 182 03/09/2018, 08:36
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Raporda Etiketleri Sipariş Miktarları Kadar Bastırma hbal09 2 97 27/08/2018, 15:25
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Raporda Satırlara Sıra Numarası Verme.. ielmacilar 4 123 08/08/2018, 16:07
Son Yorum: ielmacilar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.