Raporda veriyi yan yazdırmak
Tarih
29/07/2009 09:55
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
7
Okunma
2277
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
14/01/2017,01:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar kolay gelsin,

Accesste veri tabanında bulunan bir rakamı, sorguyla, raporda, sayfaya göre; sol üst köşeden, sağ alt köşeye yan yazdırmak istiyorum. Uğraştım denedim olmadı, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yalnız değişmiyen bir rakam değil, sorguyla rakamı çağıracağım için, alan sabit olmayacak.

Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   rakamı yan yazdırmak (1).rar (Dosya Boyutu: 30,46 KB / İndirme Sayısı: 15)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
içinde verilrin olduğu örnek ekle ve birde en azından bir resim eklersen ne yapmak istediğini anlarız
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,13:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Rapor tasarımında iken, ilgili metin kutusunun özelliklerindeki,
"dikey" seçeneğini evet yapıp deneyin.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
14/01/2017,01:32
Çözüldü 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler,

Bu uygulamayı wep tabanlı uygulamalarda görmüştüm. Çıktı alınırken veriye bakanı göstermek için söylediğim şekilde şahsın TC'sini veya onu tanımlayan numarayı gösteriyor. Böylece o veriye bakana sorumluluk yüklüyor. Veya o veri kimden alındı ortaya çıkıyor.

Benim bahsettiğim de böyle bir ihtiyaç için, ancak Acceste örneğini görmedim. Soruyla yardım isteyim dedim.

İlk önce esrefigit eşref yiğite teşekkür ediyorum. Cevabına kızdım, yapsam zate örneğide oraya koyardım diye söylendim. Kaldıkı Powerpoint'te ne yapmak istediğimi göstermiştim dedim. Sonra yanıldığımı anladım.Ozur

1- İlk önce raporda veri tabanından gösterilecek veriyi Powerpoint örneğindeki gibi yan yatırmak mümkün mü? sorguyla çağırıp oraya yerleştirebilirmiyim?

2- Ayrıca sorgudan veri çağrılıyor o da sürekli üç haneli olacak yani en vazla 999 gibi. Ancak raporda 09000065 veya 090000165 gibi yazması gerekiyor, tabi çağırdığım sayı rapora bu şekilde yazılacak bu mümkün mü?

3- Accesste bu mümkün değil ise Excel ve Word yardımıyla yapabilirmiyim?

Sabırla bizi anlayıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   raporda veri yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 10,17 KB / İndirme Sayısı: 9)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,13:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
lebans.com 'da buna benzer bir çalışma var, ancak henüz detaylı inceleyemedim.
Ancak en alttaki yazı şöyle:
Alıntı:Would be nice if Background-Color could also be transparent - maybe for future release ;-)
Arkaplan'da saydam olarak görünse hoş olurdu, belki gelecekte
Rotate Text
ve MVPS
Rotate Label ActiveX Control

resim

Yarın fırsat bulursam bakarım.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
arkadaşım sanırım senin istediğin filigran olması yani watermark accessde iki yolu var
1 resim yükleme
2 watermarkı debug etme

ben watermarkı çevirme olayı ile bayağı ilgilenmiştim ancak çeviremeyince bırakmıştım fakat sana iki örneğide ekliyorum formda çevrilmiş filgran var

raporda ise normal filigran var bence öylede kullanabilirsin


Ek Dosyalar
.rar   raporda veri yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 33,11 KB / İndirme Sayısı: 26)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  ListBox'a Eklenen Veriyi Kontrol Etme ve Mükerrer Engelleme dufrety 13 184 21/02/2017, 10:35 dufrety
  Raporda metin kutusunda özel görünüm. metbal 2 87 20/02/2017, 18:27 metbal
  Raporda sayıların istenen toplamları vermesi murat dikme 1 57 20/02/2017, 06:38 murat dikme
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 45 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 38 15/02/2017, 06:10 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya