Raporda "(Tümü)" Olayı Hk
Tarih
23/01/2009 16:38
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
2
Okunma
1458
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
mrb arkdaşlar ekteki dosyada biraz çalıştım ama bişeyler eksik geldi galiba
rapor kısmındaki program adlı raporu tıkladığımda gelen formda ilk ve son tarihi yazdıktan sonra aşağıdaki üç kriterden birini seçtiğimde ona ait raporu alamıyorum.

eğer kriterlerden seçim yaparsam seçtiklerimi versin seçim yapmazsam tümünü versin. istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   VT1.rar (Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Osman06
Ben öncelikle daha önemli bir konuda uyarı yapmak istedim. Tablolarınızı oluşturma konusunda seçtiğiniz mantık yanlış. Henüz projenin başında öncelikle onları düzeltmeniz için öneride ve uyarıda bulunmak istedim.

Öncelikle tek tablo bu iş için uygun değildir. Çünkü tablonuzun içinde kaydedilmesi gereken işlemler yanında sadece işaret edilmesi yeterli olan veriler de var. Şöyle ki;

Mahalleler diye bir sütununuz var ama mahalleler diye bir tablonuz yok. Oysa mahalle adlarının saklandığı bir referans tablonuz olmalı, veriler tablonuza seçtiğiniz mahalle bilgisi bu tablodaki yazıldığı şekliyle gelmeliydi. ABİDİNPAŞA adındaki mahallenin adını bir sonraki kayıtta ABIDINPAŞA yazarsanız iki ayrı mahalle adı gibi algılanacak ve bu nedenle aynı anda iki farklı kişiyi aynı adrese getirebileceksiniz. Bilgisayar A kişisini ABİDİNPAŞA'ya B kişisini ise ABIDINPAŞA'ya konumlandıracak ve bir uyarıda bulunmayacaktır. Bunun bir otel programında veya bir düğün organizasyonu programında yapıldığını düşünün bakalım. Aynı anda 2 gelin 2 damat salon tek... 300 kişilik salona 600 davetli. Sandalyede oturan 300 ayakta 300 kişiImg-grin))
Bu nedenle verilerin yazıldığı tabloda Mahalle adı değil mahalleid değeri olmalıdır. Bu değer de genellikle sayısal bir değer olur. Böylece verilerin olduğu alanda sayılar bulunur, o sayının hangi mahalleyi temsil ettiğini ise Mahalleler adlı referans tablosundan öğreniriz. Zatem veriler de girilmek için oradan çağırılmış, elle yazılmamıştır.
Bu uyarılarımı sabit olacak tüm veriler için düşünün. Yani Mahalle-Cinsi-Katılacak M/V vs. bilgileri hep ayrı tablolarda olmalı. Yoksayaptığınız çalışma bir progra değil, not defteri olur. Bunun için Excel veya word kullanın daha iyi. Neden programa gerek olsun ki?

Bunları yaptıktan sonra "like" komutuyla bahsettiğiniz tümünü seçme işlemini uygulayabilirsiniz. Ama öncelikle veri yapısını düzeltmenizi öneriyorum. İşe doğru yerden başlayın...

Kolay gelsin..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
hocam öncelikle ilginiz için tşkler ben sadece yapmaya çalıştığım şeyin bir kısmını ekledim rapora çözüm bulmak için (aynen değiniz gibi mahalle ve diğerlerini tanımladığım bir kaç formum var ) mükerrer kayıtları önlemek için ) tşk ler hocam uyarınız için
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 154 Dün, 14:33 m_demir
  Bir Raporda Count İşleminin Yapılması adaletinsesi 9 171 28/04/2017, 20:07 atoz112
  After Update Olayı 6246386 2 65 03/04/2017, 11:34 6246386
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.311 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Fatura Raporda Kdv Oranına Göre Toplama U.ALTUN 2 116 27/03/2017, 13:33 U.ALTUN


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status