Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/01/2009 16:38
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
2
Okunma
1705
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

osman06


 Belirtilmemiş
 239
 45
 22/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 15/07/2018,15:58
Çözüldü 
mrb arkdaşlar ekteki dosyada biraz çalıştım ama bişeyler eksik geldi galiba
rapor kısmındaki program adlı raporu tıkladığımda gelen formda ilk ve son tarihi yazdıktan sonra aşağıdaki üç kriterden birini seçtiğimde ona ait raporu alamıyorum.

eğer kriterlerden seçim yaparsam seçtiklerimi versin seçim yapmazsam tümünü versin. istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   VT1.rar(Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 11)

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Sayın Osman06
Ben öncelikle daha önemli bir konuda uyarı yapmak istedim. Tablolarınızı oluşturma konusunda seçtiğiniz mantık yanlış. Henüz projenin başında öncelikle onları düzeltmeniz için öneride ve uyarıda bulunmak istedim.

Öncelikle tek tablo bu iş için uygun değildir. Çünkü tablonuzun içinde kaydedilmesi gereken işlemler yanında sadece işaret edilmesi yeterli olan veriler de var. Şöyle ki;

Mahalleler diye bir sütununuz var ama mahalleler diye bir tablonuz yok. Oysa mahalle adlarının saklandığı bir referans tablonuz olmalı, veriler tablonuza seçtiğiniz mahalle bilgisi bu tablodaki yazıldığı şekliyle gelmeliydi. ABİDİNPAŞA adındaki mahallenin adını bir sonraki kayıtta ABIDINPAŞA yazarsanız iki ayrı mahalle adı gibi algılanacak ve bu nedenle aynı anda iki farklı kişiyi aynı adrese getirebileceksiniz. Bilgisayar A kişisini ABİDİNPAŞA'ya B kişisini ise ABIDINPAŞA'ya konumlandıracak ve bir uyarıda bulunmayacaktır. Bunun bir otel programında veya bir düğün organizasyonu programında yapıldığını düşünün bakalım. Aynı anda 2 gelin 2 damat salon tek... 300 kişilik salona 600 davetli. Sandalyede oturan 300 ayakta 300 kişiImg-grin))
Bu nedenle verilerin yazıldığı tabloda Mahalle adı değil mahalleid değeri olmalıdır. Bu değer de genellikle sayısal bir değer olur. Böylece verilerin olduğu alanda sayılar bulunur, o sayının hangi mahalleyi temsil ettiğini ise Mahalleler adlı referans tablosundan öğreniriz. Zatem veriler de girilmek için oradan çağırılmış, elle yazılmamıştır.
Bu uyarılarımı sabit olacak tüm veriler için düşünün. Yani Mahalle-Cinsi-Katılacak M/V vs. bilgileri hep ayrı tablolarda olmalı. Yoksayaptığınız çalışma bir progra değil, not defteri olur. Bunun için Excel veya word kullanın daha iyi. Neden programa gerek olsun ki?

Bunları yaptıktan sonra "like" komutuyla bahsettiğiniz tümünü seçme işlemini uygulayabilirsiniz. Ama öncelikle veri yapısını düzeltmenizi öneriyorum. İşe doğru yerden başlayın...

Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

osman06


 Belirtilmemiş
 239
 45
 22/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 15/07/2018,15:58
Çözüldü 
hocam öncelikle ilginiz için tşkler ben sadece yapmaya çalıştığım şeyin bir kısmını ekledim rapora çözüm bulmak için (aynen değiniz gibi mahalle ve diğerlerini tanımladığım bir kaç formum var ) mükerrer kayıtları önlemek için ) tşk ler hocam uyarınız için




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Farklı Tablolardaki Verileri Tek Raporda Sorgulama av.fatihberber 2 108 11/10/2018, 08:52
Son Yorum: av.fatihberber
Çözüldü Parasal Değerin Otomatik Yazıya Döndürülmesinden Sonra Raporda İlgili Alandan Silinme Oğuz Türkyılmaz 5 95 07/10/2018, 21:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki Tl Değeri Otomatik Yazıya Çevriliyor Ama Sonucu Raporda Gösterilemedi. Oğuz Türkyılmaz 9 104 06/10/2018, 16:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Bir Metin Kutusunda Hesaplanmış Değeri Raporda Gösterme Oğuz Türkyılmaz 14 235 05/10/2018, 22:12
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 103 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.