Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/02/2011 12:44
Konu Sahibi
apobaba77
Yorumlar
5
Okunma
1711
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

apobaba77

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
accesste yapmış olduğum bir raporda personelin görev sürelerini hesaplattım.bunu excele aktardığım zaman sıralam düzgün olmuyor örnekte olması gerektiği yaptım acaba sorun nerde görev süresi en yüksekten en düşüğe doğru bir sıralama yapmak istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   sıralama.rar (Dosya Boyutu: 2,28 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Access örneğinizi de ekler misiniz
Sonuçta ayni sıralamayı Excel de de yapsanız ayni sıralamayı yapacaktır. çünkü alfanümerik sıralama nümerikten farklıdır listenizde enbüyük ilk sayı "8" dir ve bu sıralama normaldir. "31" yılı doğru görmesi için 8 yerine "08" olmalıdır


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
orjinal bir "27.12.1995" gibi bir tarih var ise buna göre sıralama yapabilirsiniz. text alanda buna göre sıralı gider.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

apobaba77

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
başka çaresi yokmu acaba


Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
13/09/2017,17:08
Çözüldü 
Siz gönderdiğiniz örnekteki görev sürelerini bir yerlere kaydettiğiniz, mevcut bir tarihten hesaplıyorsunuz sonuçta.
Bu tarihi kullanarak rahatça sıralanabilir.

Gönderdiğiniz elle yazılmış metin üzerinden istediğiniz sıralamayı yapmak için, metnin içindeki yıl, ay, gün değerlerini ayrıştıran bir formül yazıp, bulacağımız bu değerler üzerinden sıralama yaptırmak gerekiyor. Örnekte görebilirsiniz.

Tarihi zaten biliyorsak bunu yapmak aslında ters oluyor.


Ek Dosyalar
.rar   sıralama_seruz.rar (Dosya Boyutu: 5,1 KB / İndirme Sayısı: 19)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

apobaba77

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
18/02/2009
0
Konya
Ofis 2003
12/06/2016,16:29
Çözüldü 
şimdi oldu teşekkürler üstad


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 216 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Sıralama odin 2 209 19/06/2017, 09:06 odin
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 528 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Sorguda Detay Ve Sonuçların Rapora Alt Bilgi Olarak Aktarılması Sorunu cemre1970 4 233 09/06/2017, 08:23 cemre1970
Çözüldü Formda Raporda Çıkmasını İstemediğimiz Yeri Seçme ankaram 6 498 07/06/2017, 10:06 ankaram

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.