Raporda İki Veriyi Toplama
Tarih
01/05/2009 16:02
Konu Sahibi
imokl
Yorumlar
5
Okunma
2135
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
herkese merhaba;
öncelikle kolay gelsin.accesse yeni başladım.kendimce bir şeyler yaptım tasarıma yönelik deilde daha çok içeriğe yönelik farklı ne olabilr bulamadım.mesela yapacağım raporları iki tarih arasında görüntelemek istesem bunu nasıl yaparım.şöleki oluşturduğum rapora tıkladığımda inputbox açılsın ben bir tarih giriyim.ardından başka bir inputbox başka bir tarih girmemi istesin ve tamama bastığımda yalnızca o girdiğim tarihler arasındaki verilerim listelensin.ayrıca yine rapor kısmında eski yıllar izin sayısı ve bu yıl izin sayısını her bir kişi için ayrı ayrı Access kendi toplasın istiorum.son olarak ben accessi açtığımda ilk olarak oluşturduğum ana form ekrana gelsin istiyorsam bunun için ne yapmalıyım.yardım ederseniz çok sevinirm.ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.yapmış olduğum örnek ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   ayse irem türkücüoğlu.rar (Dosya Boyutu: 522,14 KB / İndirme Sayısı: 18)
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iki tarih arası listeleme:
https://www.accesstr.net/konu-iki-tarih-...ardim.html

ilk açılacak form:
Araçlar/Başlangıç/Form Sayfa Görüntüle
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:09
Çözüldü 
Yeni üye olduğunuz için uyarı almayacaksınız ancak lütfen Site Kuralları'nı inceleyiniz,
Yeni konu açarken aşağıdaki resimdeki uyarılar yapılmıştı.

resim
Cevapla

imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
raporda iki veriyi toplama konusunda yazmış olduğunuz kodu yazdığımda sadece ilk personelinkini toplayıp altındaki personellerin toplam izin kısmına ilk personelin toplam izin sayısını yazıyor.yani hepsine 41 yazıyor.bunun nedeni ne olabilr?
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Siz zaten tablonuzda toplamları aldırmışsınız. Yanlış bir yöntem olmakla beraber onu kaullanmak için metin28'in denetim kaynağına TOPLAM_IZIN yazmanız yeterli.
Eğer amaç rapor üzerindeki 2 metin kutsunu toplamaksa tabloya kaydetmeden metin28'in denetim kaynağına

=[ESKI_YILLAR_IZIN_SAYISI]+[BU_YIL_IZIN_SAYISI]

da yazabilirsiniz. Değerler zaten elinizin altına geliyorsa neden tablodan alasınız ki?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

imokl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ben raporda toplayamadığım için kendim elle toplayarak yazdırdım toplamları yapmış olmam bundandır.verdiğiniz bilgi sayesinde sorunum çözülmüş bulunmkta.ilginize teşekkürler.kolay gelsin
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 180 26/05/2017, 14:33 m_demir
  Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 199 24/05/2017, 10:02 cagatay1234
  Akıllı Pc Toplama Rehberi mharman 2 94 19/05/2017, 06:02 ozanakkaya
  Tabloda Seçili Satıra Ait Veriyi Güncelleme pelitt 14 306 13/05/2017, 12:22 atoz112
  Bir Raporda Count İşleminin Yapılması adaletinsesi 9 189 28/04/2017, 20:07 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status