Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/05/2009 16:02
Konu Sahibi
imokl
Yorumlar
5
Okunma
2406
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

imokl

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
herkese merhaba;
öncelikle kolay gelsin.accesse yeni başladım.kendimce bir şeyler yaptım tasarıma yönelik deilde daha çok içeriğe yönelik farklı ne olabilr bulamadım.mesela yapacağım raporları iki tarih arasında görüntelemek istesem bunu nasıl yaparım.şöleki oluşturduğum rapora tıkladığımda inputbox açılsın ben bir tarih giriyim.ardından başka bir inputbox başka bir tarih girmemi istesin ve tamama bastığımda yalnızca o girdiğim tarihler arasındaki verilerim listelensin.ayrıca yine rapor kısmında eski yıllar izin sayısı ve bu yıl izin sayısını her bir kişi için ayrı ayrı Access kendi toplasın istiorum.son olarak ben accessi açtığımda ilk olarak oluşturduğum ana form ekrana gelsin istiyorsam bunun için ne yapmalıyım.yardım ederseniz çok sevinirm.ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.yapmış olduğum örnek ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   ayse irem türkücüoğlu.rar (Dosya Boyutu: 522,14 KB / İndirme Sayısı: 18)
imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.879
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,08:25
Çözüldü 
iki tarih arası listeleme:
https://www.accesstr.net/konu-iki-tarih-...ardim.html

ilk açılacak form:
Araçlar/Başlangıç/Form Sayfa Görüntüle


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.879
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,08:25
Çözüldü 
Yeni üye olduğunuz için uyarı almayacaksınız ancak lütfen Site Kuralları'nı inceleyiniz,
Yeni konu açarken aşağıdaki resimdeki uyarılar yapılmıştı.

resim


Cevapla

imokl

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
raporda iki veriyi toplama konusunda yazmış olduğunuz kodu yazdığımda sadece ilk personelinkini toplayıp altındaki personellerin toplam izin kısmına ilk personelin toplam izin sayısını yazıyor.yani hepsine 41 yazıyor.bunun nedeni ne olabilr?


imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Siz zaten tablonuzda toplamları aldırmışsınız. Yanlış bir yöntem olmakla beraber onu kaullanmak için metin28'in denetim kaynağına TOPLAM_IZIN yazmanız yeterli.
Eğer amaç rapor üzerindeki 2 metin kutsunu toplamaksa tabloya kaydetmeden metin28'in denetim kaynağına

=[ESKI_YILLAR_IZIN_SAYISI]+[BU_YIL_IZIN_SAYISI]

da yazabilirsiniz. Değerler zaten elinizin altına geliyorsa neden tablodan alasınız ki?


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

imokl

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
24/04/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
04/05/2009,01:03
Çözüldü 
ben raporda toplayamadığım için kendim elle toplayarak yazdırdım toplamları yapmış olmam bundandır.verdiğiniz bilgi sayesinde sorunum çözülmüş bulunmkta.ilginize teşekkürler.kolay gelsin


imokl, 24-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 163 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Raporda Satırbaşı Nasıl Eklenir. furens 3 103 22/09/2017, 09:49 furens
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 582 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 432 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Formda Raporda Çıkmasını İstemediğimiz Yeri Seçme ankaram 6 552 07/06/2017, 10:06 ankaram

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.