Raporda #hata
Tarih
09/07/2010 10:05
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
8
Okunma
1890
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar oluşturduğum programda gübre bayiileri için. Açılıştaki yazdır formunda gübreyi seçtikten sonra yazdır butonuna basınca icmal1 ve 2 raporları açılıyor. Donembaşı(icmal1) veya Satışmiktarı(İcmal2) boş olduğu için raporda #hata oluşturuyor. benim istediğim rakam var ise yazsın yok is 0 olarak geçsin. teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GUBRE.rar (Dosya Boyutu: 103,77 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Satış miktarı için o alanın denetim kaynağında bu deyimi kullanınız..:

=IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)


Dönem içinse bu kullanılabilir:

=IIf(DCount("*";"Sorgutedarikdonembasi")=0;0;[Formlar]![frmtedarikdonembasi]![donem])

Ayrıca uygulamanızda, birçok yerde Nz fonkisyonunu eksik kullanmışsınız bunları düzeltmeniz öneririm.. Nz([alan];0) şeklinde olamalı..
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.864
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
taruz hocaya ek olarak da
raporda
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)

MsgBox "KAYIT BULUNAMADI.", vbOKOnly, "GübreTakip"

End Sub
şeklinde kullanabilirsiniz
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar cevaplarınız olayı çözdü teşekkür ederim. sn. Taruz NZ öneriniziuyguladım. son olarak =IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)
bu deyimi yazdığım raporda sayfa altında toplam almayı beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Metin25deki mevcut formul yani, =[toplam]/1000 doğru sonucu veriyor.. İstediğiniz nedir? =Topla([miktar])/1000 olarak da aynı sonucu alabilirsiniz..
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
evet o şekilde alabiliyorum. mesela tarihler 01.08.2010-31.08.2010 şeklinde olursa yani veri olmaz ise #hata yazıyor
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda metin kutusunda özel görünüm. metbal 2 87 20/02/2017, 18:27 metbal
  Raporda sayıların istenen toplamları vermesi murat dikme 1 57 20/02/2017, 06:38 murat dikme
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 45 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 38 15/02/2017, 06:10 murat dikme
  RAPOR DÖKÜMÜNDE HATA arasson 2 69 10/02/2017, 11:41 arasson


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya