Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/07/2010 10:05
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
8
Okunma
2232
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ondercesmeci

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar oluşturduğum programda gübre bayiileri için. Açılıştaki yazdır formunda gübreyi seçtikten sonra yazdır butonuna basınca icmal1 ve 2 raporları açılıyor. Donembaşı(icmal1) veya Satışmiktarı(İcmal2) boş olduğu için raporda #hata oluşturuyor. benim istediğim rakam var ise yazsın yok is 0 olarak geçsin. teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GUBRE.rar (Dosya Boyutu: 103,77 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

Taruz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Satış miktarı için o alanın denetim kaynağında bu deyimi kullanınız..:

=IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)


Dönem içinse bu kullanılabilir:

=IIf(DCount("*";"Sorgutedarikdonembasi")=0;0;[Formlar]![frmtedarikdonembasi]![donem])

Ayrıca uygulamanızda, birçok yerde Nz fonkisyonunu eksik kullanmışsınız bunları düzeltmeniz öneririm.. Nz([alan];0) şeklinde olamalı..


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:17
Çözüldü 
taruz hocaya ek olarak da
raporda
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)

MsgBox "KAYIT BULUNAMADI.", vbOKOnly, "GübreTakip"

End Sub
şeklinde kullanabilirsiniz


Cevapla

ondercesmeci

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
arkadaşlar cevaplarınız olayı çözdü teşekkür ederim. sn. Taruz NZ öneriniziuyguladım. son olarak =IIf(DCount("*";"Sorguicmal2")=0;0;[miktar]/1000)
bu deyimi yazdığım raporda sayfa altında toplam almayı beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler


Cevapla

Taruz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Metin25deki mevcut formul yani, =[toplam]/1000 doğru sonucu veriyor.. İstediğiniz nedir? =Topla([miktar])/1000 olarak da aynı sonucu alabilirsiniz..


Cevapla

ondercesmeci

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
evet o şekilde alabiliyorum. mesela tarihler 01.08.2010-31.08.2010 şeklinde olursa yani veri olmaz ise #hata yazıyor


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form.recordset Kodunda Hata Almaktayım. Makrovba 6 206 17/08/2017, 01:06 Makrovba
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 261 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 225 02/07/2017, 15:12 damacanasu
Çözüldü Kayit Silerken Hata Veriyor ramazanemrullah 4 357 02/07/2017, 14:31 biberli33
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 530 17/06/2017, 10:36 ankaram

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.