raporda filtreleme
Tarih
16/01/2010 01:30
Konu Sahibi
leydies81
Yorumlar
17
Okunma
4027
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar örnekleri inceliyordumda aklıma birşey geldi. uğraştım ama olmadı. sanırım biraz acemi olmamdan kaynaklanıyor Img-grin ıtemselection isimli bir veritabanı örneği var sitede bu programda rapordan önce süzme yapılıyor ancak kullancının girmiş olduğu kayıtlarda yapılıyor. peki bu örnekte aynı zamanda kullanıcı alanların hangileri olacağınıda seçebilmesi için ne yapmalıyız. yani nasıl sorguda bulunan kayıtlarda süzme yapıyorsa aynı şekilde sorguda bulunan alanlardan da süzme yapabilirmi? hocalarım umarım merakımı giderirler. örneği yinede ekleyeyim eğerki gerekli değilse uyarın hemen sileyim ki web sitesini yavaşlatmayalım gereksiz alanla Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   ItemSelection.rar (Dosya Boyutu: 18,31 KB / İndirme Sayısı: 54)
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Byn Leydies81, sorunuzu tam olarak anlayamadım. Ancak örneğe baktım. Benim tavsiyem aşağıdaki örneğin 2.Mesajında Puletin hocanın bir eklentisi var. Onu indirerek inceleyin.. Hala sorunuza cevap alamazsanız. Tekrar haber verin. Saygılarımla

https://www.accesstr.net/showthread.php?tid=3542
Cevapla

leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
teşekkür ederim. ancak istediğim şu (incelediğim örnek ingilizce olduğu için türkçe kelimeler kullanarak anlatmaya çalışayım.) mesela raporda ad, soyad, telefon no,... gibi bilgiler olsun ve bunlara bilgiler girilmiş olsun. ahmet, mehmet,ayşe,fatma gibi. eklediğim örnekte rapor alırken ahmet,mehmet,ayşe,fatma gibi kayıtlar süzülerek rapor alınabiliyor. sorum şuydu; ad, soyad, telefon no,... gibi alan isimlerinden seçim yaparak (örneğin sadece ad ve telefonları listesin ama adı ahmet ve mehmet olanları da, diğerlerini listelemesin) raporlama yapsın. umarım daha anlaşılır olmuştur. yine olmadıysa eğer eklediğim örnek üzrinden anlatayım birde
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn.leydies81
daha önceden eklediğim şu örnekleri imcelersen problemin çözülür zannedersem

https://www.accesstr.net/konu-coklu-suzm...t=s%c3%bcz

bu örneklerde listelerden çoklu süzme yapılıp yapılan seçimlere göre rapor alınabiliyor
@benbendedeilem
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
22/05/2017,20:13
Çözüldü 
Sn leydies81 daha önce bu soru sorulmuştu. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Saygılar...

https://www.accesstr.net/konu-sadece-kul...ight=Rapor
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
benremix bey dikkat ederseniz benim eklediğim örneğin linkini vermişsiniz. sanırım yardımcı olmak adına sorumu okumamışsınız. konuyu açarken yazdığım mesaja eklediğim örneğe bakarsanız sevinirim. bende zaten örnke uygulamaları incelerken sizin önerdiğiniz örneği gördüm ve inceledim. örnkete sadece verilerde süzme yapıldığını ve uğraştığım halde bu örneğe süzme işlemi için ekstra olarak alan isimlerini ekleyemediğimi belirttim. sadece öğrenmek amaçlı olarak bunun nasıl yapılabileceği hakkında bilgi istemiştim. merak etmeyin örnekleri incelemeden boş sorular sorucak değilim.
biraz daa açıklayıcı olayım isterseniz hocalarım anlatmak istediğim şu ekldeğim örnek gerçekten çok hoşuma gitti. rapor sihirbazına benziyor. rapor sihirbazında biz hangi alanların raporda olmasını istediğimize karar veriyoruz ancak bu örnekte veritabanında bulunan bilgiler içinde süzme yapılıyor. (gerçekten çok güzel hazırlanmış) peki aynı yöntemle raporda bulunacak alan isimlerine kullanıcın karar vermesini sağlamak için ne yapılmalı. yani liste kutusuna bakılığında kullanıcın giridği veriler görülüyorya bunun yerine aynı rapor sihirbazında olduğu gibi alan isimlerini (vendor key, vendor name,state) yazılsa. böylelikle kullanıcı raporda sadece vendor key ve state alanlarına ait bilgileri görse. işte bunu merak ettim ben. uğraştım ama olmadı Img-grin halada uğraşıyorum. (bu öğrenme hırsı iyi mi kötü mü anlayamadım)
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir Raporda Count İşleminin Yapılması adaletinsesi 9 158 28/04/2017, 20:07 atoz112
  Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 265 04/04/2017, 20:16 serkan1985
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.297 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Fatura Raporda Kdv Oranına Göre Toplama U.ALTUN 2 110 27/03/2017, 13:33 U.ALTUN
  Access raporda sıra no yerine alfabe yi kullanma alutlu02 16 273 26/03/2017, 14:10 alutlu02


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status