Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/08/2009 23:09
Konu Sahibi
labtek
Yorumlar
5
Okunma
2239
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Nöbet programı yapmaya çalışıyorum. Birkaç sorunum var rica etsem yardım edermisiniz
1-“NÖBDOSYA” formunda AY metin kutusu ve YIL kutusu BAŞLANGIÇ TARİH metin kutusundan otomatik alıp AGUSTOS ve 2009 diye kaydeder mi?
2-"NÖBDOSYA" formuna kayde derken Her satırı girdiğimde her yeni satırda bir önceki günün bir fazlası gelebilir mi?(böylece kaydetmek kolay olur)
01.08.2009
02.08.2009 gibi
3-Rapor da puan durumunda puanı en düşük olandan en yükseğe sıralayabilir mi? Ve en düşük kırmızı en yüksek mavi olabilir mi?
4-Raporda olmaz ise NÖBET YAZDIR formunda yapılabilir mi?
5-Ve son bu istediklerim oluyorsa öğretici şekilde anlatırsanız sevinirim daha çok yeniyim öğrenmek istiyorum


Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 74,95 KB / İndirme Sayısı: 13)
labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
21/09/2017,23:03
Çözüldü 
(05/08/2009, 23:09)labtek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nöbet programı yapmaya çalışıyorum. Birkaç sorunum var rica etsem yardım edermisiniz
1-“NÖBDOSYA” formunda AY metin kutusu ve YIL kutusu BAŞLANGIÇ TARİH metin kutusundan otomatik alıp AGUSTOS ve 2009 diye kaydeder mi?
2-"NÖBDOSYA" formuna kayde derken Her satırı girdiğimde her yeni satırda bir önceki günün bir fazlası gelebilir mi?(böylece kaydetmek kolay olur)
01.08.2009
02.08.2009 gibi
3-Rapor da puan durumunda puanı en düşük olandan en yükseğe sıralayabilir mi? Ve en düşük kırmızı en yüksek mavi olabilir mi?
4-Raporda olmaz ise NÖBET YAZDIR formunda yapılabilir mi?
5-Ve son bu istediklerim oluyorsa öğretici şekilde anlatırsanız sevinirim daha çok yeniyim öğrenmek istiyorum


1- Formunuzun current yordamına şunları ilave edin

Kod:
Dim a As Integer
Me.YIL = DatePart("yyyy", [BAŞLANGIÇ_TARİH])
a = DatePart("m", [BAŞLANGIÇ_TARİH])
Me.AY = (MonthName(a))


Böylece Başlangıç Tarihinden Yıl ve Ay adını alabiliriz

2- Bir kaydın tarihini arttırmak için +1 kullanabilirsiniz. Yani üstteki kaydı bir fazlasını açmak için tarih= tarih +1 yolunu kullanın. Geçen haftaki konulara bakarsanız bununla ilgili çok güzel sorular sorulmuştu.

Diğer sorularınıza girmiyorum. Çünkü bir hatırlatma yapayım. Bundan sonra sorularınızı lütfen tek tek sorun. 4 soruyu bir kişinin oturup cevaplaması zordur. Ama bir soru sorun, cevabı gelince diğerini sorun. Ve mümkünse herbiri için ayrı konu açın çünkü herbiri ayrı kategoride konular. Sorunlarına cevap arayan üyelerimiz başlıktan konuyu anlayabilmeli. Oysa sizin sorularınız tek konuda sorulduğu için hem cevap almanız zorlaşmış hem de başkalarına yardımı olmayacak. Ben ilk sorunuzu yanıtladım. Onu yaparak örneğinzi gönderiyorum. Siz, diğer konularınız için lütfen farklı soru açın. Bu örneğe link yaparsınız, örneği tekrar yayınlamaya gerek yok.

Kolay gelsin. İlk sorunuzunu yanıtı ekte uygulanmıştır.


Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT.rar (Dosya Boyutu: 47,95 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkürler


labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
Geçen haftaki örnekleride inceledim ama benim isteğime cevap vermiyor . hatta birinde örnek verilmemiş soruyu soran ve cevaplayan anlaşamıyor.
benim sorunum şu
01/08/2009 kaydettim
02/08/2009 yeni satırda olmalı
03/08/2009
vs
şimdiden teşekkür


labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:06
Çözüldü 
2. sorunuz için örneğinizi düzenledim.

doktoru eklediğinizde istediğiniz işlem gerçekleşir.


Ek Dosyalar
.rar   NÖBETT(2).rar (Dosya Boyutu: 50,88 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

labtek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
51
6
24/07/2009
0
Ankara
Ofis 2003
04/06/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkür ederim
istediğim buyduuuuuu.....
iyi geceler


labtek, 24-07-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 530 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Formda Raporda Çıkmasını İstemediğimiz Yeri Seçme ankaram 6 505 07/06/2017, 10:06 ankaram
Çözüldü altform verilerini raporda yatay sıralamak mümkün mü? hbal09 3 327 07/06/2017, 01:03 ozanakkaya
Çözüldü Veritabanında Tıklanan Düğmenin Adı Yada Değerini Tabloya Nasıl Aktarabilirim cemre1970 2 249 03/06/2017, 22:11 cemre1970
  Formda Bulunan Departman Bölümü Raporda Çıkmıyor. ankaram 9 511 01/06/2017, 12:34 ankaram

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.