Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/03/2013 12:59
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
4
Okunma
1281
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

osman06

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
237
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
12/09/2017,23:44
Çözüldü 
arkadaşlar mrb ekteki örnekte dagitim adında bi raporum var raporda para biirmlerine göre rapor alıyorum örnekte bi kaç veri var try doğru geliyor ama usd olarak çektiğimde firma ve şantiye aynı olduğu için bakiye yi yanlış hesaplıyor.


Ek Dosyalar
.rar   MİM - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 425,5 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Aslında çok basit bir işlemle çözebiliriz. Geçici tablo ile
Sorgu çıkan sonucu rapora değil geçici tabloya göndersin, sen raporu geçici tablodan çek.

Birde örneği karmaşık gün girerek test etmelisin. Yürüyen bakiye de id no büyürken tarih küçülürse sorun yarata bilir. (ama sorun değil çözeriz ) Img-grin

Örneğine ek sorgu ve tablo ekledim. İnceler misin.


Ek Dosyalar
.rar   Raham_MİM - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 188,23 KB / İndirme Sayısı: 19)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

osman06

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
237
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
12/09/2017,23:44
Çözüldü 
mrb hocam anladğım kadarıyla benim dağıtım adındaki tabloyu kullanmayacam silecem onun yerine ekstre geci olacak artı bi de sorugu oldu dağıtımı sildim ve forma sizinkini bağladım veri girişi yaptım raporda (-) leri göstermiyor sorgudaki cari_ekstra ne işe yarıyor


Cevapla

raham

FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Yok senin tabloların ve sorguların duracak.
Dağıtım tablon aslında tüm hareketlerin toplandığı tablo doğru yapmışsın.
Sorgunda doğru oda para ve firmaya göre filtreleme yapıyor.

Biz bakiye bölümünde yazdığın sorgunun düzgün çalışması için:

1.Geçici bilgilerin tutulduğu bir tablo oluşturduk. (ekstre_gecici)
2.Geçici tabloya ekleme sorgusu ile istediğimiz filtreli bilgiyi gönderdik. (cari_ekstra)
3.Geçici tablosundaki bilgileri "cari_ekstra_rapor" sorgusu ile çekip bakiye kısmını burada oluşturduk.
4.Raporumuzun kaynağını ise "cari_ekstra_rapor" sorgusu yaptık.

Örneğindeki düzeltmem den sonra tekrar test ettim, şuan örnek çalışıyor. (-) eksi değerleri de gördüm.

Kolay gelsin.


Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

osman06

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
237
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
12/09/2017,23:44
Çözüldü 
tşkler hocam elinize sağlık


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 216 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 528 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Sorguda Detay Ve Sonuçların Rapora Alt Bilgi Olarak Aktarılması Sorunu cemre1970 4 233 09/06/2017, 08:23 cemre1970
Çözüldü Formda Raporda Çıkmasını İstemediğimiz Yeri Seçme ankaram 6 498 07/06/2017, 10:06 ankaram
Çözüldü altform verilerini raporda yatay sıralamak mümkün mü? hbal09 3 326 07/06/2017, 01:03 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.