raporda bakiye sorunu
Tarih
25/03/2013 12:59
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
4
Okunma
1045
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
arkadaşlar mrb ekteki örnekte dagitim adında bi raporum var raporda para biirmlerine göre rapor alıyorum örnekte bi kaç veri var try doğru geliyor ama usd olarak çektiğimde firma ve şantiye aynı olduğu için bakiye yi yanlış hesaplıyor.


Ek Dosyalar
.rar   MİM - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 425,5 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,

Aslında çok basit bir işlemle çözebiliriz. Geçici tablo ile
Sorgu çıkan sonucu rapora değil geçici tabloya göndersin, sen raporu geçici tablodan çek.

Birde örneği karmaşık gün girerek test etmelisin. Yürüyen bakiye de id no büyürken tarih küçülürse sorun yarata bilir. (ama sorun değil çözeriz ) Img-grin

Örneğine ek sorgu ve tablo ekledim. İnceler misin.


Ek Dosyalar
.rar   Raham_MİM - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 188,23 KB / İndirme Sayısı: 19)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
mrb hocam anladğım kadarıyla benim dağıtım adındaki tabloyu kullanmayacam silecem onun yerine ekstre geci olacak artı bi de sorugu oldu dağıtımı sildim ve forma sizinkini bağladım veri girişi yaptım raporda (-) leri göstermiyor sorgudaki cari_ekstra ne işe yarıyor
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Yok senin tabloların ve sorguların duracak.
Dağıtım tablon aslında tüm hareketlerin toplandığı tablo doğru yapmışsın.
Sorgunda doğru oda para ve firmaya göre filtreleme yapıyor.

Biz bakiye bölümünde yazdığın sorgunun düzgün çalışması için:

1.Geçici bilgilerin tutulduğu bir tablo oluşturduk. (ekstre_gecici)
2.Geçici tabloya ekleme sorgusu ile istediğimiz filtreli bilgiyi gönderdik. (cari_ekstra)
3.Geçici tablosundaki bilgileri "cari_ekstra_rapor" sorgusu ile çekip bakiye kısmını burada oluşturduk.
4.Raporumuzun kaynağını ise "cari_ekstra_rapor" sorgusu yaptık.

Örneğindeki düzeltmem den sonra tekrar test ettim, şuan örnek çalışıyor. (-) eksi değerleri de gördüm.

Kolay gelsin.
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla

osman06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
233
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
04/10/2016,23:18
Çözüldü 
tşkler hocam elinize sağlık
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Barkodu Sayfaya Sığdırma Sorunu atkbursa 2 149 Dün, 10:10 atkbursa
Exclamation Access'en Word'e Atarken Yazılar Yerine Id Alması Sorunu derzulya 2 73 23/05/2017, 15:27 derzulya
  Araç Takip kayıt sorunu IceMan7 10 592 18/05/2017, 19:12 ozanakkaya
  Tablolar Arası Aktarma Sorunu kübrashn 6 127 12/05/2017, 15:22 kübrashn
  Açılan Kutu Requery Sorunu m_demir 2 65 01/05/2017, 01:05 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status