Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/06/2009 13:06
Konu Sahibi
Aykay
Yorumlar
8
Okunma
2265
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

Aykay

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Merhaba arkdaşlar;
Ekte belirtmiş olduğum çalışmamda raporda "Rapor Altbilgisi" bölümünde bulunan boşlukları raporda bulunan Ayrıntı bölümündeki verilere göre nasıl doldurabilirim?
Örnek;
Çalışma Şekli bölümünden seçilmiş olan "Tam Gün Çalıştı" seçildiğinde bir aylık süreçte veya raporlama aralığındaki bütün tam gün çalıştı olanları aşağıda ilgili bölüme saymayı sağlayacak.
Çalışma Şekli bölümündeki ilgili diğer bilgiler seçildikçe aşağıda ilgili yerlerde sayılacak veya toplanacaktır.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 157,95 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
öncelikle o rapordaki sorguyu normal sorgu olarak kaydet ve rapor verisini bu sorgudan alsın adıda Sorgu1 olsun sonrada raporda ilgili yerleri

=DCount("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Tam Gün Çalıştı'")
=DCount("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Hafta Tatili'")

şayet toplam alaacaksan
=DSum("[Tam Gün]";"Sorgu1";"[Tam Gün]='Hafta Tatili'")

yapacaksın ben bir kaçını yaptım sende diğerlerini sanırım yaparsın


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 158,15 KB / İndirme Sayısı: 9)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

Aykay

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
teşekkürler emeğine sağlık esrefigit
Ekte belirttiğim rapor bir aylık aralığı baz aldığında alt tarafta herşey normal gözüküyor. Fakat tarih aralığını bir aydan kısa tuttuğumda (örn. 01.01.2008 - 15.01.2008) bu sefer alttaki çalışma günü ve ay toplamı yine 1 aylık rapor alınmış gibi işlem yapıyor. Öyle bir şart koymamız gerekir ki tarih aralığı kısa tutulduğunda (27 ve aşağısı) tarih aralığını, normal bir aylık tarih aralığı seçildiğinde (31-30-29-28 şeklinde) aylığı 30 gün baz alacak şekilde işlem yapacak. Çünkü iş kanununda aylık çalışma günü 30 gün olarak fikslenmiştir. Yani 31 çeken aylarda da 30 gün üzerinden 29 çeken aylarda da 30 gün üzerinde hesaplama yapılır.
Diğer bir husus, altta bulunan mesailer bölümünde yukarıdaki ayrıntılar bölümünden verileri toplayacaktır. Şöyle ki, burda da şart işlemi devreye giriyor. Yani "Mesai Türü" nde hangi tür belirtilmişse karşısındaki saatleri aşağıya ilgili bölüme toplayacak.
İlginize şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONEL BORDRO.rar (Dosya Boyutu: 161,1 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
akay kardeş sen benim yaptığım örneğe hiç bakmamışsın

resim


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

Aykay

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
senin yaptığın çalışmaya baktım ve indirilme sayısı da bir oda bana aitttir. Senin başlangıç olarak yaptığını tamamlayıp ve eksik kalan veya tıkandığım noktaları tespit edip tekrar ekte gönderdim.


Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
resime baktınmı


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporda Satırbaşı Nasıl Eklenir. furens 3 102 22/09/2017, 09:49 furens
Çözüldü Raporda Verilerin Hepsi Çıkmasın. ankaram 8 578 17/06/2017, 10:36 ankaram
Çözüldü Formda Raporda Çıkmasını İstemediğimiz Yeri Seçme ankaram 6 550 07/06/2017, 10:06 ankaram
Çözüldü altform verilerini raporda yatay sıralamak mümkün mü? hbal09 3 356 07/06/2017, 01:03 ozanakkaya
  Formda Bulunan Departman Bölümü Raporda Çıkmıyor. ankaram 9 544 01/06/2017, 12:34 ankaram

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.