Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/12/2008 00:54
Konu Sahibi
Redgreen
Yorumlar
5
Okunma
2212
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Redgreen

Aktif Üye
 39
 20
 108
 19/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 12/10/2013,01:32
Çözüldü 
Access'te üstteki menülari kaldırdım.

Benim uygulamamda 10 tane rapor var.Hepsini önizlemeyle formda görebiliyorum.

Yazdırmak için forma 10 tane yazıcı butonu koyup raporları yazdırabilirim.

Ancak Raporların içine yazdırı ilave edebilsem yada sadece yazıcıyı dizaynı bozmadan forma ilave edebilsem sorunum çözülecek

Ancak ne varki bunu bilmiyorum ve yapamıyorum.
Desteğinize ihtiyacım var.

Saygılar,
MG



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Ya üst menüler olmadan raporlardan çıktı almak, ya da form şeklinde yapılmış raporları dizaynı yapılmış halde rapor olarak yazdırmak istiyorsunuz. İşte önerilerim:

1- Bu forumda sağ tuş menüsü ile ilgili güzel örnekler var. Bunları inceleyerek -ben hiç kullanmadım ama- nasıl yaptıklarına bakabilirsiniz. Raporların üzerinde sağ tuş yaptığınızda yazdırma seçeneği geliyor.

2- Yine bu forumdan sledgeab arkadaşa ait Polsoft isimli programda bahsettiğiniz türden rapor şeklindeki formlara örnekler var. Tutanaklar hep o şekilde yapılmış. Onlardan yararlanın.

3- Araç çubuklarından sadece baskı önizlemeyi yerleştirin ya da özel araç çubuğu yapıp o araç çubuğuna da yazdır butonu yerleştirin.

4- Veya benim gibi yapıp CTRL+P ye basıp öyle yazdırın.

Kolay gelsin..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Bu arada, 2007 acces sürümünde rapor üzerine buton koyulabildiği söylenmişti. İsterseniz 2007'ye geçin ama o zaman yardım alma konusunda sadece Alpeki99'la muhatab olunImg-grin))))


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Redgreen

Aktif Üye
 39
 20
 108
 19/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 12/10/2013,01:32
Çözüldü 
Yardımlarınız için teşekür ederim.....4 seçeneğide uygulamaya çalışacağım...

Yapmış olduğunuz Fatura2007'de olması gereken bi durum var.(Diyelimki programı kullanan yer birden fazla firmadan fatura kesiyor.Bu durumda İşlevselliğini yitiriyor.Muhasebe programlarındaki gibi firma seçimini koyabilirmiyiz. Birde tahsilatlar bölümü yok.Sadece ödemeler var.)

Saygılar,
MG
özel araç çubuğu yapıp o araç çubuğuna da yazdır butonu yerleştirin. bu çubuğu nasıl yaparım.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Alış faturası ekranında ödeme, satış faturası ekranında tahsilat butonlarını görmemişsiniz. Ayrıca başta da belirttiğim gibi, çok daha geliştirdiğim bir şeklinin satışını yapıyorum, o yüzden burada yayınlayamam. Yayınladığım hali, temel halidir. Fakat satışını yaptığım versiyonda da birden çok firma açılamıyor. Yani tek bir firmanın tüm işlerini yapabilir, ama ikinci bir sahip firma açılamaz. Bunun nedeni, başta öyle yapmış olmamdır. Yapılamaz mı? Elbette yapılır. Ama baştan tasarlanmazsa sonradan yapmak çok zor. Bütün sorguları aktif firma verisi üzerinden geçirmek lazım. Ama bu kınuyla ilgili problem olduğunda konunun kendisinde yazışalım olur mu?


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Redgreen

Aktif Üye
 39
 20
 108
 19/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 12/10/2013,01:32
Çözüldü 
(10/12/2008 21:10)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alış faturası ekranında ödeme, satış faturası ekranında tahsilat butonlarını görmemişsiniz. Ayrıca başta da belirttiğim gibi, çok daha geliştirdiğim bir şeklinin satışını yapıyorum, o yüzden burada yayınlayamam. Yayınladığım hali, temel halidir. Fakat satışını yaptığım versiyonda da birden çok firma açılamıyor. Yani tek bir firmanın tüm işlerini yapabilir, ama ikinci bir sahip firma açılamaz. Bunun nedeni, başta öyle yapmış olmamdır. Yapılamaz mı? Elbette yapılır. Ama baştan tasarlanmazsa sonradan yapmak çok zor. Bütün sorguları aktif firma verisi üzerinden geçirmek lazım. Ama bu kınuyla ilgili problem olduğunda konunun kendisinde yazışalım olur mu?


Mevcut haliylede çok işime yaradı.Bayram hediyesi gibi oldu.teşekür ederim.Bu arada bayramınız mübarek olsun.Konunun kendisinde yazacağım artık; bu son mesaj olsun burda yazılan...

Saygılar,
MG



Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Maps Qr Kod Rapor Çıktısı - 1 hakkih 11 370 20/03/2019, 01:30
Son Yorum: hakkih
Çözüldü Evet Hayır Alanına Göre Rapor access acemisi 14 325 05/03/2019, 23:26
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 621 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Rapor Düzenlemesi Dart Reder 3 209 23/12/2018, 09:43
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Rapor Yazdırma Hatası Hk. larion 7 192 17/12/2018, 12:20
Son Yorum: larion

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.