Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/12/2010 12:37
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
6
Okunma
1920
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
merhabalar

RAPOR uzerinde 31 adet metin kutusu var (metin kutularinin isimleri n1,n2,n3..........n31)

toplam isimli metin kutusuna, 31 adet olan bu metin kutulardaki degerleri toplatmak istiyorum. bun icin asagidaki kodu rapor acildiginda yordamina yaziyorum fakat bu kodu kabul etmiyor. acaba sorun nedir ? (ayni kodu form uzerinde denedigimde calisiyor)

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
For Z = 1 To 31
 
erd = IIf(Controls("n" & Z) = "t", 8, "" _
& Nz(Controls("n" & Z), 0)) + Nz(erd, 0)
toplam = erd 
Next


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 14/12/2018,19:58
Çözüldü 
Örneğiniz olmadığı için hatanın nerede olduğunu ve neleri kontrol ettiğinizi anlayamıyorum. Ancak yazdığınızdan anladığım kadarıyla "toplam = erd" şeklindeki satırı aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.

Visual Basic Code
toplam = toplam + erd 


Bu da olmazsa lütfen örnek dosyanızı ekleyin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
hocam ornek ekte


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

new_man

Üye
 Belirtilmemiş
 1
 0
 04/12/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 07/02/2012,14:23
Çözüldü 
selam
tasarruf teşvik için elimde data bar bunların standart formları var ttk003 ttk004 ttk005 gibi bunları nasıl yapabilirim



Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
syn new man konuyu yanlis yere acmisiniz....


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 14/12/2018,19:58
Çözüldü 
Sn. new_man, Yeni sorunuz için lütfen yeni konu açınız.
Sn. moskovic,
puantajsorgusu adlı sorguda yaptığınız hesaplamada değerlere "" atıyorsunuz.
Bunun yerine 0 atarsanız sorununuz çözülecektir. "" şeklinde atama yapınca NZ fonksiyonu bunu atlıyor.

Visual Basic Code
TatilMesai: IIf([mesai_tanimi]="Tatil Mesaisi";[fazla_mesai];0)
TatilMesaidegeri: IIf([tatilmesai]=0;0;([tatilmesai]+([tatilmesai]*1.5)))


Ayrıca raporda Ayrıntı (detail) kısmının format olayına aşağıdaki şekilde kod yazabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Dim i
    Me.NormalMesaitoplami = 0
    Me.fazlamesaitoplami = 0
    Me.tatilmesaitoplami = 0
    For i = 1 To 31
        Me.NormalMesaitoplami = Me.NormalMesaitoplami + Nz(Controls("n" & i), 0)
        Me.fazlamesaitoplami = Me.fazlamesaitoplami + Nz(Controls("F" & i), 0)
        Me.tatilmesaitoplami = Me.tatilmesaitoplami + Nz(Controls("T" & i), 0)
    Next
End Sub


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formumdaki Arama Sonuçlarının Rapor Olarak Gösterilebilmesi DataBilgi 30 681 02/11/2018, 17:30
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Süzme/ Filtreleme Ve Rapor Açmak İstiyorum alimadam 6 270 19/10/2018, 03:03
Son Yorum: alimadam
Çözüldü A Formu Üzerinden Butonla Çağrılan B Formunda Kayıt Hesaplama Rapor Alma Oğuz Türkyılmaz 9 280 14/10/2018, 13:57
Son Yorum: Allback
Çözüldü Rapor Alanını Sabitleme derebeyi 2 190 30/09/2018, 15:11
Son Yorum: derebeyi
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 363 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.