Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/12/2010 12:37
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
6
Okunma
1855
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
merhabalar

RAPOR uzerinde 31 adet metin kutusu var (metin kutularinin isimleri n1,n2,n3..........n31)

toplam isimli metin kutusuna, 31 adet olan bu metin kutulardaki degerleri toplatmak istiyorum. bun icin asagidaki kodu rapor acildiginda yordamina yaziyorum fakat bu kodu kabul etmiyor. acaba sorun nedir ? (ayni kodu form uzerinde denedigimde calisiyor)

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
For Z = 1 To 31
 
erd = IIf(Controls("n" & Z) = "t", 8, "" _
& Nz(Controls("n" & Z), 0)) + Nz(erd, 0)
toplam = erd 
Next


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Örneğiniz olmadığı için hatanın nerede olduğunu ve neleri kontrol ettiğinizi anlayamıyorum. Ancak yazdığınızdan anladığım kadarıyla "toplam = erd" şeklindeki satırı aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.

Visual Basic Code
toplam = toplam + erd 


Bu da olmazsa lütfen örnek dosyanızı ekleyin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
hocam ornek ekte


Ek Dosyalar
.rar   FPS .rar(Dosya Boyutu: 875,38 KB / İndirme Sayısı: 5)
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

new_man

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
 1
 0
 04/12/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 07/02/2012,14:23
Çözüldü 
selam
tasarruf teşvik için elimde data bar bunların standart formları var ttk003 ttk004 ttk005 gibi bunları nasıl yapabilirim



Kullanici Avatari

moskovic

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 128
 42
 18/01/2010
0
 -
 
 -
 13/05/2017,11:48
Çözüldü 
syn new man konuyu yanlis yere acmisiniz....


moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Sn. new_man, Yeni sorunuz için lütfen yeni konu açınız.
Sn. moskovic,
puantajsorgusu adlı sorguda yaptığınız hesaplamada değerlere "" atıyorsunuz.
Bunun yerine 0 atarsanız sorununuz çözülecektir. "" şeklinde atama yapınca NZ fonksiyonu bunu atlıyor.

Visual Basic Code
TatilMesai: IIf([mesai_tanimi]="Tatil Mesaisi";[fazla_mesai];0)
TatilMesaidegeri: IIf([tatilmesai]=0;0;([tatilmesai]+([tatilmesai]*1.5)))


Ayrıca raporda Ayrıntı (detail) kısmının format olayına aşağıdaki şekilde kod yazabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Dim i
    Me.NormalMesaitoplami = 0
    Me.fazlamesaitoplami = 0
    Me.tatilmesaitoplami = 0
    For i = 1 To 31
        Me.NormalMesaitoplami = Me.NormalMesaitoplami + Nz(Controls("n" & i), 0)
        Me.fazlamesaitoplami = Me.fazlamesaitoplami + Nz(Controls("F" & i), 0)
        Me.tatilmesaitoplami = Me.tatilmesaitoplami + Nz(Controls("T" & i), 0)
    Next
End Sub


Ek Dosyalar
.rar   FPS_Seruz.rar(Dosya Boyutu: 380,51 KB / İndirme Sayısı: 3)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 7 86 4 saat önce
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Accessde Rapor Formun Önüne Çıkması kursun 8 167 27/08/2018, 01:31
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Rapor Kısayol Menüsü Hakkında notrino 2 189 11/08/2018, 09:51
Son Yorum: notrino
Çözüldü Şartlı Rapor Almak m_demir 27 584 03/08/2018, 18:59
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Rapor Çıktısında 2. Sayfa Gri Yazıyor. burhanb 4 335 01/08/2018, 08:58
Son Yorum: burhanb

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.