Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
18/09/2011 17:28
Konu Sahibi
Yunus Bozkurt
Yorumlar
9
Okunma
2114
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Yunus Bozkurt

attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
149
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
10/09/2017,15:50
Çözüldü 
Rapordaki üst bilgi vey a albilgi alanlarındaki her hangi bir kontrole (textboz ya da label)bir tablodan ya da fonksiyondan değer getirebilirmiyiz
fonksiyon hazırladım ama yapamadım(fonsiyonu çağıramadım)
kurum adı diye bir alanım var onu göstermek istiyorum

Visual Basic Code
Public Function kurum2(kurumyaz As String) As String

kurumyaz = "Kuzguncuk Çevre Müdürlüğü"
End Function


  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
basit birde örnek ekleseydiniz keşke. label ile bu dediğiniz olabiliyor kod ile label içine bir yazı getirilebilir.

Visual Basic Code
me.Labelim.caption= dlookup("RaporBaslik","SetupTablom","Basligim='" & me.Firma & "'"


gibi


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yunus Bozkurt

attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
149
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
10/09/2017,15:50
Çözüldü 
öncelikle teşekkür ederim
ben her kurum bilgisini her raporda tekrar tekrar elle yazmaktansa bir fonksiyonla çağırabilirmiyim diye düşündüm ama yapamadım.
dlookup ilede oluyor ama zaman kazandırmıyorFur


  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
evet anladım ozaman size önerim rapor içinde rapor bir raporda düzelttiğinizde diğer tüm raporlar düzgün gelir.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Yunus Bozkurt

attman
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... B....
149
18/08/2011
0
Sinop
Ofis 2010 64 Bit
10/09/2017,15:50
Çözüldü 
Nasıl aklıma gelmedi ya. Ohmy
ama şu da mümkün olmalı hani rapor alt bilgisinde =now() yada =date() fonksiyonları ile tarih gösteriyoruz ya bir fonksiyon yazıp çağırabilmek lazım.
ben fonksiyonu çağıramadım. Img-cray

Visual Basic Code
public function kurumyaz(kurumadi as string) as string
kurumadi = "falan fişman şti"
end function 

gibi


  • En tehlikeli kelime ama’dır. Önceden söylenen her söylemi veya kelimeyi öldürür! Mesela, seni seviyorum ama gibi…
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
Function Kullanımınız hatalı aşağıdaki gibi kullanın

Visual Basic Code
Public Function kurumyaz() As String
       kurumyaz =  "falan fişman şti"
End Function


textbox içeriğinede

Visual Basic Code
=kurumyaz()


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 322 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Rapor Açılırken Yazıcı Ve Kağıt Boyutu Seçme burhanb 2 131 25/09/2017, 08:18 burhanb
Çözüldü Rapor Saat Toplamı KAZIMS 3 278 30/05/2017, 16:16 atoz112
Çözüldü Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 615 04/04/2017, 20:16 serkan1985
Çözüldü Rapor Hazırlama ertans 13 763 29/03/2017, 15:12 ertans

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.