Rapor oluşturken sıralama
Tarih
29/10/2010 20:43
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
8
Okunma
2285
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Arkadaşlar bir tablom var.Tablomdan sorgu oluşturdum.Oluşturduğum sorgudan da bir rapor hazıraladım.
Raporuma resimde belirttiğim gibi veri sayısına göre sıra numarası atamak istiyorum. Tablomda otomatik id oluşturup gösterebiliyordum fakat tabloda veri silince sıralama sayısı bozuluyor. Ayrıca verileri saydırıp altına eklemek istiyorum. Hangi yolu izlemeleyim.
resim
Dosyayı Acces 2003 olarak kaydedip ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,86 KB / İndirme Sayısı: 7)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Raporda gösterdiğiniz yere (ayrıntı alanına) bir metin kutusu ekleyin. Denetim kaynağına =1 yazın. Büyüyebilir özelliğini Evet olarak, Geçerli Toplamlarıda Tümü üzerinde yapın.
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:leylaz
Örneğiniz ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

leylaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
BlackEagle,ogulcan92 bilgilendirme için teşekkür ederim. Sıra numarası işini sayenizde hallettim.
Peki alt bilgi kısmına kaç tane sıra numarası olduğunu, kaç kız kaç erkek kayıt olduğunu nasıl yazdırabiliriz?
ÖRn: Toplam 4 kişi. 3 erkek, 1 kız
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Bunun için raporunuzun Rapor AltBilgisi bölümüne üç adet metin kutusu oluşturun.
Birincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'")

İkincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'")

Üçüncüsü yani toplam sayı alacağınız metin kutusunun kayıt kaynağına ise;

SQL Code
=say([no])

yazınız. Kolay gelsin.

Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Eğer hepsini tek metin kutusunda görmek isterseniz;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'") & " Erkek " & DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'") & " Kız" & " Toplam " & Say([no]) & " Kişi"

yazınız.


Sonuç hakkında olumlu/olumsuz geri dönüş yapınız.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 272 04/04/2017, 20:16 serkan1985
  Rapor Hazırlama ertans 13 289 29/03/2017, 15:12 ertans
  Access Rapor Düzeni husem 4 193 27/03/2017, 12:41 atoz112
  Alt Formdaki Verileri Sıralama Problemi hbal09 4 99 27/03/2017, 11:22 atoz112
  Rapor Üstbilgisini Her Sayfada Göstermek husem 2 102 23/03/2017, 13:26 husem


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status