Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/10/2010 20:43
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
8
Okunma
2653
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

leylaz

Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Arkadaşlar bir tablom var.Tablomdan sorgu oluşturdum.Oluşturduğum sorgudan da bir rapor hazıraladım.
Raporuma resimde belirttiğim gibi veri sayısına göre sıra numarası atamak istiyorum. Tablomda otomatik id oluşturup gösterebiliyordum fakat tabloda veri silince sıralama sayısı bozuluyor. Ayrıca verileri saydırıp altına eklemek istiyorum. Hangi yolu izlemeleyim.
resim
Dosyayı Acces 2003 olarak kaydedip ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,86 KB / İndirme Sayısı: 7)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Raporda gösterdiğiniz yere (ayrıntı alanına) bir metin kutusu ekleyin. Denetim kaynağına =1 yazın. Büyüyebilir özelliğini Evet olarak, Geçerli Toplamlarıda Tümü üzerinde yapın.


Cevapla

ogulcan92

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
480
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:leylaz
Örneğiniz ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 14,78 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

leylaz

Üye
Kullanici Avatari
Üye
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
BlackEagle,ogulcan92 bilgilendirme için teşekkür ederim. Sıra numarası işini sayenizde hallettim.
Peki alt bilgi kısmına kaç tane sıra numarası olduğunu, kaç kız kaç erkek kayıt olduğunu nasıl yazdırabiliriz?
ÖRn: Toplam 4 kişi. 3 erkek, 1 kız


leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Bunun için raporunuzun Rapor AltBilgisi bölümüne üç adet metin kutusu oluşturun.
Birincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'")

İkincisinin Kayıt Kaynağına;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'")

Üçüncüsü yani toplam sayı alacağınız metin kutusunun kayıt kaynağına ise;

SQL Code
=say([no])

yazınız. Kolay gelsin.


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Eğer hepsini tek metin kutusunda görmek isterseniz;

SQL Code
=DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Erkek'") & " Erkek " & DCount("id";"ogrenci_bilgi";"cinsiyet='Kız'") & " Kız" & " Toplam " & Say([no]) & " Kişi"

yazınız.


Sonuç hakkında olumlu/olumsuz geri dönüş yapınız.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 309 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Rapor Açılırken Yazıcı Ve Kağıt Boyutu Seçme burhanb 2 130 25/09/2017, 08:18 burhanb
Çözüldü Sıralama odin 2 234 19/06/2017, 09:06 odin
Çözüldü Rapor Saat Toplamı KAZIMS 3 273 30/05/2017, 16:16 atoz112
Çözüldü Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 609 04/04/2017, 20:16 serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.