Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/01/2010 00:54
Konu Sahibi
halimalcin
Yorumlar
13
Okunma
3121
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

halimalcin

Aktif Üye
Aktif Üye
HA.... AL....
 42
 71
 9
 28/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 10/11/2017,18:40
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar , Üstadlar,
Ekteki örnekte
rapor sayfamızda fiyat kdv tutar tahsilat sütunları sorgudan lınıyor
ve bu sütunların altına eklenen metin kutu larında "=Topla([KDV])", "=Topla([SATISFIYATI]), "=Topla([TUTAR])", "=Topla([TAHSILAT]) formulleri ile toplatıyoruz bir sorun yok,
en sağa bir metin kutusu ile sutun yapyoruz ve bu eklenen bakiye metin kutusunada "=[TUTAR]-[TAHSILAT]" formulu ile bakiyeyi hesaplatıyoruz bundada sorun yok,
ancak
bu bakiye oluştrdugumuz sütun altınada bakiyeleri topltmak için bir metin kutusu ekliyoruz ve bu metin kutusuna da diğer toplamlar gibi "=Topla([BAKIYE])" formulunu yazıyoruz aama bu sonradan metin kutusu ile oluşturulan yani sorgudan alınmayan sütunun toplamı toplanmıyor.

bunu nasıl çözebiliriz yardım ve bilgilerinizi bekliyorum
şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   RAPOR_TOPLAMA_DENEME.rar(Dosya Boyutu: 13,41 KB / İndirme Sayısı: 10)

.rar   ORNEK2.rar(Dosya Boyutu: 15,78 KB / İndirme Sayısı: 8)
AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:01
Çözüldü 
BAKİYE:[TUTAR]-[TAHSILAT] Şeklinde sorguya alan eklerseniz,sanal bir BAKİYE alanı eklenir
yada Rapora
=Topla([Metin27]-[Metin...] ) şeklinde BAKİYE alanıNa ekleyin



Kullanici Avatari

halimalcin

Aktif Üye
Aktif Üye
HA.... AL....
 42
 71
 9
 28/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 10/11/2017,18:40
Çözüldü 
teşekkürler c*e*l*o*y*c*e

aslında sorunumu şöyle söyleyeyim
en solda müştrinin açılış bakiyesi diye bir metin kutusunada müşterinin açılıştaki borcunu getirtiyorum
açılışıda toplamıyor o yüzden sorun yaşıyorum
Aslında açılış borcu söz konusu olmasa sorun yok ama açılışı ben " =[MUSTERI].[Column](2) " formulu ile Getiriyorum ve metin kutusunda oluyor bu şekilde bakiyeleri toplayamıyorum
yada açılışı başka şekilde srgu ile getirebilirmiyim aynı sorguya ekleyince her satış işleminden sonra okadar sorguda açılış rakamınıda tekrar ediyor çünki

örnek olarak 1. msj a ornek2 olarak ekliyorum
biraz daha acıklayıcı olcak sanırım


AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.264
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:09
Çözüldü 
Örnekteki sorguyu (XX alanı) inceleyiniz. Raporda da =Topla([XX]) ile toplanıyor.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK2.rar(Dosya Boyutu: 11,12 KB / İndirme Sayısı: 25)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

halimalcin

Aktif Üye
Aktif Üye
HA.... AL....
 42
 71
 9
 28/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 10/11/2017,18:40
Çözüldü 
Teşekkürler sledgeab
açıklayıcı örneğiniz için teşekkürler

asıl sorunum şu
örnekte bulunan müşteri tanımlamalarında iş yapılan müşterinin bir açılış bakiyesi var [MUSTERIACILISBAKIYE] sütunda ben bu (açılıştaki tutar + yapılan iş tutarları ) - yapılan tahsilatlar ile hesaplatmak istiyorum

burdaki sorun açılış bakiyesi sadec 1 kere geçiyor iş tutarları ve tahsilatlar zaman içerisine birden fazla

eğer müşteri tanımlamalarındaki MUSTERIACILISBAKIYEYI sorguya eklersem kaç kez tahsilat var ise okadar kere tekrar alıyor yani açılış bakiye tutarını tekrarlıyor bu şekilde rapor örneğime metin kutusu ile tablodan aldırtırsam alt toplam yapmıyor çünki rapor sayfası açıldıktan sonra tablodan aldığı için.

sanırım sorunumu biraz daha iyi açıklaım burda
yardım ve bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler


AccessTr.neT | Hayal edebiliyorsanız yaparsınız...

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.264
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:09
Çözüldü 
Alıntı:eğer müşteri tanımlamalarındaki MUSTERIACILISBAKIYEYI sorguya eklersem kaç kez tahsilat var ise okadar kere tekrar alıyor yani açılış bakiye tutarını tekrarlıyor bu şekilde rapor örneğime metin kutusu ile tablodan aldırtırsam alt toplam yapmıyor çünki rapor sayfası açıldıktan sonra tablodan aldığı için.
sn, halimalcin üstteki cümlenizi kaç kere okudum hatırlamıyorum. Bu sorgu ve tabloyu siz yaptığınız için neyin ne olduğunu siz biliyorsunuz ama malesef bizler bilmiyoruz, anlattığınızdan da birşey anlaşılmıyor.

müşteriye 2. işlem yapıldığında açılış bakiye tekrar hesaplanmayacak mı, aynı müşteri raporda 2. kere gösterilmeyecek mi, onu mu anlatmaya çalışıyorsunuz.

1. mesaja eklediğiniz Örnek2 ye göre
Alinin toplam bakiyesi 168, velinin toplam bakiyesi 99' mu olacak


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 163 11 saat önce
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 229 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Access 64 Bit Sorunu Çözümü?? mehami 9 3.187 06/09/2018, 21:49
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Vcard Türkçe Karakter Sorunu access acemisi 8 189 01/09/2018, 11:32
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Metin Kutularında Nokta Sorunu m_demir 1 88 27/08/2018, 14:10
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.