Rapor Açma Problemi
Tarih
15/02/2012 16:13
Konu Sahibi
komutan63
Yorumlar
6
Okunma
1389
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Selamlar
Hocam sizin güncelleyip gönderdiğiniz dosyayı örnek alarak ben bir dosya hazırladım ama düzgün çalıştıramadım. Sizden ricam acaba nerelerde hata yapmışım bakabilirmisiniz.

Saygılar


Dosya ekte


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.72 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.592
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
liste kutusunun satır kaynağındaki

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];[Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];'*')

ölçütünü

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE]![Kutu10];[Forms]![LİSTE]![Kutu10];'*')

olarak değiştir. Çünkü formun adı LİSTE, önceki örnekte form adı LİSTE FORMU olduğu için bu şekilde yazılmış
Önizle butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
 stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

kodunu

Visual Basic Code
     stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)

olarak değiştir. Raporun adı LİSTE


Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.

Cevapla

komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Selamlar
Hocam dediklerinizi yaptım sadece Rapor kısmında problem kaldı.
Saygılar

Neden
stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
Bu kodları;

Bunlarla
stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)
değiştiriyoruz.




Ek Dosyalar
ornek.rar
[34.56 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.592
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar

Kod:
 1. Hiç bir raporun adında türkçe karakter geçmemeli.
 2. Rapor isimleri büyük harf olarak yazılmalı
 3. Rapor isimlerinde bir standart belirlenmeli. Örneğin rapor ismi R_ ile başlar...



Visual Basic Code
 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 


yerine

Visual Basic Code
 stDocName ="LİSTE"

yazabilirsiniz.

Rapor isminde türkçe karakter kullanırsanız buton oluşturduğunuzda ChrW olarak kodlanır. Yani;

Visual Basic Code
ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

KİŞİ LİSTESİ

Visual Basic Code
ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 

LİSTE.

Sizin raporunuzun ismi LİSTE olduğu için kodun değiştirilmesi gerekli, ayrıca butonun tıklandğında olayındaki kodu bozmuşsunuz. Kodun tamamı aşağıdaki gibi olacak,

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Doktur_Click()
On Error GoTo Err_Doktur_Click

 Dim stDocName As String

 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 
 DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Exit_Doktur_Click:
 Exit Sub

Err_Doktur_Click:
 MsgBox Err.Description
 Resume Exit_Doktur_Click
 
End Sub




Cevapla

komutan63
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
18/08/2016,15:15
Çözüldü 
Selamlar

hocam verdiğiniz kodları düzelttim. Rapor alıyor. Ancak açılan kutudan sınıf seçip ön izle dediğimde sadece o sınıfı listelemiyor.

Saygılar


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.56 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.592
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sizce #2. mesajdaki

Alıntı:Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.



Şeklindeki yazdığım kodu raporunuza uygulayınız.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 219 Dün, 11:14 ozanakkaya
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 115 16/05/2017, 11:20 barcins
  Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 272 04/04/2017, 20:16 serkan1985
  Rapor Hazırlama ertans 13 283 29/03/2017, 15:12 ertans
  Access Rapor Düzeni husem 4 190 27/03/2017, 12:41 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status