Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/02/2012 16:13
Konu Sahibi
komutan63
Yorumlar
6
Okunma
1778
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

komutan63

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
26/06/2017,03:43
Çözüldü 
Selamlar
Hocam sizin güncelleyip gönderdiğiniz dosyayı örnek alarak ben bir dosya hazırladım ama düzgün çalıştıramadım. Sizden ricam acaba nerelerde hata yapmışım bakabilirmisiniz.

Saygılar


Dosya ekte


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.72 KB]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
liste kutusunun satır kaynağındaki

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];[Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];'*')

ölçütünü

SQL Code
Like IIf([Forms]![LİSTE]![Kutu10];[Forms]![LİSTE]![Kutu10];'*')

olarak değiştir. Çünkü formun adı LİSTE, önceki örnekte form adı LİSTE FORMU olduğu için bu şekilde yazılmış
Önizle butonunun tıklandığında olayına yazılan

Visual Basic Code
 stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

kodunu

Visual Basic Code
     stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)

olarak değiştir. Raporun adı LİSTE


Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

komutan63

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
26/06/2017,03:43
Çözüldü 
Selamlar
Hocam dediklerinizi yaptım sadece Rapor kısmında problem kaldı.
Saygılar

Neden
stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
Bu kodları;

Bunlarla
stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)
değiştiriyoruz.




Ek Dosyalar
ornek.rar
[34.56 KB]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar

Kod:
 1. Hiç bir raporun adında türkçe karakter geçmemeli.
 2. Rapor isimleri büyük harf olarak yazılmalı
 3. Rapor isimlerinde bir standart belirlenmeli. Örneğin rapor ismi R_ ile başlar...



Visual Basic Code
 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 


yerine

Visual Basic Code
 stDocName ="LİSTE"

yazabilirsiniz.

Rapor isminde türkçe karakter kullanırsanız buton oluşturduğunuzda ChrW olarak kodlanır. Yani;

Visual Basic Code
ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)

KİŞİ LİSTESİ

Visual Basic Code
ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 

LİSTE.

Sizin raporunuzun ismi LİSTE olduğu için kodun değiştirilmesi gerekli, ayrıca butonun tıklandğında olayındaki kodu bozmuşsunuz. Kodun tamamı aşağıdaki gibi olacak,

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Doktur_Click()
On Error GoTo Err_Doktur_Click

 Dim stDocName As String

 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 
 DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Exit_Doktur_Click:
 Exit Sub

Err_Doktur_Click:
 MsgBox Err.Description
 Resume Exit_Doktur_Click
 
End Sub




"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

komutan63

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
71
28/07/2011
0
Ankara
Ofis 2010
26/06/2017,03:43
Çözüldü 
Selamlar

hocam verdiğiniz kodları düzelttim. Rapor alıyor. Ancak açılan kutudan sınıf seçip ön izle dediğimde sadece o sınıfı listelemiyor.

Saygılar


Ek Dosyalar
ornek.rar
[33.56 KB]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
sizce #2. mesajdaki

Alıntı:Raporun kayıt kaynağını da

SQL Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 

olarak değiştir.


Şeklindeki yazdığım kodu raporunuza uygulayınız.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Rapor Açma hey 3 109 04/07/2018, 14:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Rapor Genişiği Hatası mmert06 6 163 24/06/2018, 01:25
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Seçilen Kayda Göre Form Açma fascioğlu 17 304 09/06/2018, 01:04
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Açılan Kutudan Alt Formla İlişkili Form Açma hey 10 409 27/05/2018, 00:06
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Rapor Sayfa Sayısı murat dikme 12 285 19/05/2018, 12:41
Son Yorum: A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.