Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/02/2010 13:57
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
9
Okunma
2550
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
Ayrıntı.PSet (500, 500), 255
diye bir komut olabilirmi
daha doğrusu
Nesne.PSET (X,Y), Renk
şeklinde vb için bir kod var
nesnenin belirlenmiş bölgesine nokta koyuyor
bu ayrıntı için geçerli olur mu
ayrıntı bir nesne midir
teşekkürler
Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
Dim sngMidPt As Single, intI As Integer
' Set scale to pixels.
Me.ScaleMode = 3
' Calculate midpoint.
sngMidPt = Me.ScaleHeight / 2
' Loop to draw line down horizontal axis pixel by pixel.
For intI = 1 To Me.ScaleWidth
Me.PSet(intI, sngMidPt)
Next intI
End Sub


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Accesste nesne 4 türlüdür.
Bunlar; tablolar, sorgular, raporlar ve formlar.
Söylediğiniz olay formlara uygulanabilir. Ancak yapmak istediğinizle ilgili ayrıntı bilgi verirseniz inceleyibilirz.



Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
mouse sol tık basılı vaziyette formun ayrıntı bölümünde dolaşırken noktalar çizsin istiyorum
yani office paint programı gibi


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler mouse sol tık basılı vaziyette forma eklenmiş olan image nesnesi üzerinde dolaşırken noktalar çizsin istiyorum
yani office paint programı gibi
teşekkürler


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler mouse sol tık basılı vaziyette forma eklenmiş olan image nesnesi üzerinde dolaşırken noktalar çizsin istiyorum
yani office paint programı gibi
teşekkürler


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
burada soru cevap şeklinde bir şeyler anlatılmış ama anlayana
yardımcı olabilirmisiniz
teşekkürler

Hi all,

I have a picturebox with a customized Scale and I want to plot a point on
it.
In the old VB6 it was very simple :

Picturebox1.Scale (-0.5,0.5)-(0.5,-0.5) ' customized scale coordinates in my
sample
Picturebox1.Pset (x,y), color

Now (after same searching) I found the method to set a customized Scale in
VB.NET (ScaleTransform and TranslateTransform)
but 'm not able to draw the Points.
I can draw Lines,rectangles in such scale without any problems but not
Points.
For example in my scale how to draw a Point in the (0.1, 0.2)
position/coordinates?

I tried to utilize the Drawline method with the same initial and final x,y
line coordinates but it doesn't work.
The same happens with Drawrectangle.
Setpixel method seems working only with integer numbers (pixels) while I
have different scale (numbers are <1)

Thanks for any help.

Massimo




Draw a rectangle with a non-zero width and height.

"Massimo Riccardi" <rimassimo@aliceposta.it> wrote in message
news:4b65a83a$0$1107$4fafbaef@reader4.news.tin.it...
> Hi all,
>
> I have a picturebox with a customized Scale and I want to plot a point on
> it.
> In the old VB6 it was very simple :
>
> Picturebox1.Scale (-0.5,0.5)-(0.5,-0.5) ' customized scale coordinates in
> my sample
> Picturebox1.Pset (x,y), color
>
> Now (after same searching) I found the method to set a customized Scale in
> VB.NET (ScaleTransform and TranslateTransform)
> but 'm not able to draw the Points.
> I can draw Lines,rectangles in such scale without any problems but not
> Points.
> For example in my scale how to draw a Point in the (0.1, 0.2)
> position/coordinates?
>
> I tried to utilize the Drawline method with the same initial and final
> x,y line coordinates but it doesn't work.
> The same happens with Drawrectangle.
> Setpixel method seems working only with integer numbers (pixels) while I
> have different scale (numbers are <1)
>
> Thanks for any help.
>
> Massimo
>


@benbendedeilem


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 193 07/05/2018, 17:38
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 159 03/04/2018, 11:20
Son Yorum: Ertugrul1992
  iif ve Like Birlikte Kullanımı serbay33 4 182 02/01/2018, 23:37
Son Yorum: serbay33
Çözüldü Sql Cast İfadesinin Access Sorguda Kullanımı metbal 4 245 02/12/2017, 23:07
Son Yorum: metbal
Çözüldü Webbrowser Da İf Kullanımı stringeer 2 202 20/11/2017, 08:10
Son Yorum: stringeer

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.