Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/02/2014 18:57
Konu Sahibi
jagu
Yorumlar
3
Okunma
1598
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

jagu

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2009
0
Ağrı
Ofis 2000
25/05/2017,22:19
Çözüldü 
Merhaba arkadaslar bir projem var projenin amacı "chrome-notepad-firefox-winamp vs." programların aynı anda

açılmayı engelleme
Mesela "winamp" açıldımı "chrome-notepad" açılmıycak şekilde bir mantık yürütmem lazım
Programların ismini notdefteri benzeri bir veritabanı yazdım ve
"chrome.exe"
"notepad.exe"
"firefox.exe" vs
olarak yazdıgımda geliştirdiğim program ismini buldugu programı açıldığı gibi kapatıyor benim istediğim birini

çalıştırmaya izin vericek diğerleri çalışırsa kapanıcak inşallah detaylı anlatmısımdır bu konuyla ilgili

yardımlarınız beklıyorum.


jagu, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Basit bir zaman kontrolü ile bunu yapabilirsiniz.

Aşağıdaki kodlar butonun tıklanma olayına yazılmış ve yanında bir metod var:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Public Function GetProcessStartTime(processName As String) As DateTime
	Dim p As Process() = Process.GetProcessesByName(processName)
	If p.Length <= 0 Then
		Throw New Exception("Program çalışmıyor!")
	End If
	Return p(0).StartTime
End Function

Private Sub button1_Click(sender As Object, e As EventArgs)
	Try
		MessageBox.Show(GetProcessStartTime("filezilla").ToString())
	Catch ex As Exception
		MessageBox.Show(ex.Message)
	End Try
End Sub


Formun üzerine Button1 isimli bir buton ekledim ve onun tıklanma olayına kodu yazdım. Processlerin çalışmaya başlama zamanlarını geri döndüren bir de fonksiyon var. Process'e parametre olarak uygulamaların adını gönderin geri gelen cevaba göre zamanları karşılaştırın. En yeni zamana sahip olan dışındaki diğer programları kapatın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

jagu

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
17/04/2009
0
Ağrı
Ofis 2000
25/05/2017,22:19
Demek istediğini pek beceremedim projemi paylaşsam yardımcı olurmusun zamanın olursa

http://yadi.sk/d/0jO_TUdpJjdod


jagu, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Proje VB6 imiş ancak ben .Net zannetmiştim artık bununla çalışmıyorum. Mantık yukarıdaki gibi olacak buna göre hareket edersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kullanıcı Girişi yapmak istiyorum yardım Volkan Karatop 4 1.464 16/05/2016, 17:14 atoz112
Çözüldü İrsaliye Programı Yardım hyavuz 7 3.672 04/01/2014, 11:24 hyavuz
Çözüldü VB.Nette Form ornegı Yardım akdata2013 8 2.523 16/10/2013, 21:04 alpeki99
Çözüldü Yardım ediniz sümm 6 2.578 06/08/2012, 21:30 İnşaat Müh.
Çözüldü Acil yardım lütfen listbox Limiyaforen 5 1.987 27/05/2012, 19:56 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.