Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
kmercan2005
Tarih
20/12/2009 20:07
Konu Sahibi
kmercan2005
Yorumlar
3
Okunma
1656
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
kmercan2005

kmercan2005

Aktif Üye
KA.... ME....
 14
 43
 20/10/2009
12
 Kocaeli
 
 Ofis 2007
 14/12/2018,20:39
Çözüldü 
Programımda aynı form içinde birden fazla Metin kutusunun Tuşa basıldığında olayında aynı kodları kullanacağımdan bir sub tipinde bir prosedure büyük harfe çeviren kodların yazdım. Fakat bu kodun kullanılacağı olayda prosedur adını bir iki şeilde çağırdım ama olmadı. Bu procedur u Tuşa basıldığında olayında nasıl çağırılır. Yardımlarınız için teşekkürler.. Herkese kolay gelsin


kmercan2005, 20-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Bilgisayarcı

Bilgisayarcı

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 34
 658
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 Bugün,15:45
Çözüldü 
Büyük harfe çevirmek için mi kod yazdınız?
Eğer yapmaya çalıştığınız buysa kod yazmaya gerek yok, biçim seçeneğine > yazmanız yeterli.

Tuşa basıldığında, Keypress Özeliğidir. Bir fonksiyonun veya procedure'un çokul olarak nasıl çağrılacağını da animasyon örneklerinden bulabilirsiniz.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Seruz

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
822
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 19/04/2019,14:44
Çözüldü 
* Ekranda büyük harfe çevirmek için biçime ">" yazmak yeterli.
* Yok ben veriyi direkt öyle kaydetmek istiyorum derseniz Ucase() fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
* Yok illa ki ben kendi yazdığım kodları kullanacağım derseniz kullanın sorun olmaz, aşağıdaki konuda da tuşa basma ilgili ilgili gerekli bilgileri bulabilirsin.

F Tuşlarına Kod Atama

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub form_Load()
Me.KeyPreview = True
End Sub

Private Sub form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Select Case KeyCode
    Case vbKeyf2
    ' Process f2 key events.
    Case vbKeyf3
    ' Process f3 key events.
    Case vbKeyf4
        DoCmd.Openform "form1"
Case Else
     End Select
End Sub 


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

kmercan2005

kmercan2005

Aktif Üye
KA.... ME....
 14
 43
 20/10/2009
12
 Kocaeli
 
 Ofis 2007
 14/12/2018,20:39
Çözüldü 
sayın bilgisayarcı ve seruz hocam yardımlarınız içi teşekkürler


kmercan2005, 20-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Kaydet Butonuna Basıldığında Progressbar Hatası Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 2 120 05/03/2019, 11:16
Son Yorum: Deniz DEMİRCİOĞLU
Çözüldü Double Clik Olayında Hata Oğuz Türkyılmaz 5 255 28/01/2019, 17:00
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Birden Fazla Ölçüt Kullanma zaferlacin 2 178 18/01/2019, 15:22
Son Yorum: zaferlacin
Çözüldü Liste Kutusunda Çifttıklandığı Olayında Kodum Eksik Çalışıyor. Oğuz Türkyılmaz 8 448 09/11/2018, 11:31
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Silinecek Veri Yokken Butona Basıldığında Silme Uyarısının Ekrana Gelmesi mmert06 2 352 01/07/2018, 23:55
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.