Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2012 23:08
Konu Sahibi
baba18
Yorumlar
5
Okunma
3104
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

baba18

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
Merhaba arkadaşlar php ile sipariş formu hazırlamak istiyorum ancak bir türlü işin içinden çıkamadım.İstedigin form klasik
isim soyisim email telefon adres ve ürünler resimdeki gibi.Ancak en ve boy girilince metrekaresini otomatik versin yani en ile boyu kendisi çarpması gerekiyor ve bunu e mail olarak iletmesi gerekiyor.bir fikri olan arkadaş varmı?

http://img545.imageshack.us/img545/9613/40267578.png



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Php ve Html hakkında bilginiz var mı?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

baba18

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
çok fazla yok orta derece

mesela metrekare kodu şu şekilde ancak bunu mail olarak atamıyorum.birde buna isim adres bilgileri eklenince tamamen karışıyor.

<script type="text/javascript">function carp()
{
var sum=0;
var x=0;
var y=0;
x=parseInt(document.getElementById('txt1').value);
y = parseInt(document.getElementById('txt2').value);
sum = x*y;
document.getElementById('txt3').defaultValue = sum;
document.getElementById('txt3').Textarea = document.getElementById('txt3').defaultValue;
}
</script>

<html>
<body>

<input id="txt1" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt2" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt3" type="text" >



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Mantığını istemişsiniz o halde yardımcı olayım az çok html, php biliyorsanız halledersiniz o zaman.

Öncelikle index.html gibi bir sayfada Form oluşturun. Bu formun action kısmında hesapla.php gibi bir sayfaya gönderin. hesapla.php de de gelen POST veya GET türüne göre bilgileri aldırın ve veritabanına kaydedin.

Ayrıca hesaplamayı direkt formda görmek istiyorsanız hesaplamaya esas metin kutularından çıkınca bir fonksiyonu çalıştırıp orada hesap yaptırın ve hedef metin kutusuna değeri yazdırın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

baba18

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
3
1
29/01/2012
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
30/01/2012,01:20
teşekkürler bi ugraşıyım da hesapla.php kafa karıştırdı şimdi. Neyse tekrar teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Eğer anında sonucu görmek lazım değil tüm değerleri sonra görsem olur derseniz bu yolla yaparsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.