Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/01/2010 16:42
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
4
Okunma
4898
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra


 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Hazırlamakta olduğum bir program için hatırlatma formu hazırlıyorum. Bu formda başlangıç tarihi ve bu tarihten itibaren periyodunu belirliyoruz ve gününü belirledikten sonra hatılrtmanın sürekli olup olmadığını belirliyoruz. ve Accees databaseye kaydet diyorum. Yani Vaşlangıç zamanı 23.01.2010 olup 6 aylık periyot sonra çarşamba günü bana hatırlat ve sürekli check ilede bunu her altı ayda çarşamba günleri bana yatırlat demek istiyorum. Örnek Dosyayı ekte gönderiyorum. Kaydet dediğim zaman uyarı veriyor. Bir kontrol ederseniz sevinirim. Bu arada butonlat ve form içeriği Devexpres 9.1 ile oluşturuldu bilginize. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   WindowsApplication1.rar(Dosya Boyutu: 3,46 MB / İndirme Sayısı: 249)

Kullanici Avatari

cuneyt


CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
Merhaba,
Uygulamanızda bir sorun yok.
Sadece şöyle bir olay var: Formunuzda 'Surekli' olarak eklemiş olduğunuz onay kutusu vb ile Access veritabanı arasında farklılıklar gösterir. Bu durum true veya false olarak bildirilir. Yani sizin vb de onay kutusu olarak işaretlediğiniz alanınız Access veritabanına True veya False olarak yansır. Bu durumda Access veritabanında onay kutularını Evet/Hayır belirleminiz uygulamanızın çalışmamasına sebep olacaktır. Bu durum veri türü uyuşmazlığı olarak hata verir.
Yapmanız gereken Debug klasöründeki vbdata.mdb içindeki tblhatirlatma tablosunun 'surekli' alanını metin kutusu olarak değiştirmektir. Bu durumda çalışacaktır. Ayrıca Tarih alanını da veri türünden Tarih/Saat olarak değiştirin.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       

Kullanici Avatari

ancyra


 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Bunu nasıl göremedim ben. Cevabın için saol.
Peki Surekli olarak işaretlendiğinde periyod kısmındaki değere göre bana surekli olarak hatırlatsın. Yani haftalık seçili ise bana giriş tarihinden itibaren haftalık periyodlarda surekli hatırlatacak. Bunu tarih toplamasını nasıl ayarlıyabilirim.



Kullanici Avatari

ancyra


 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Bu TArih Tekrarında çok takıldım. Aklıma fikirler geliyor ama nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. Şöyleki
Databasedeki başlangıç ve hatırlatma tarihlerini bir Timer ile bugünün tarih ve saatiyle sorgulayıp eğer eşit ise hatırlatma tarihi başlangıc, hatırlatma tarihi ise haftalık ise bir hafta sonrasının tarihini alacak. ve bu program açıldığında eğer hatırlatma var ise databaseyi update edecek. Bu döngü hep sürecek. Bunu nasıl koda dökebilirim.
Eklentide uğraşıpta takıldığım bir örnek var. incelerseniz sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   WindowsApplication1.rar(Dosya Boyutu: 107,67 KB / İndirme Sayısı: 154)

Kullanici Avatari

gkhn_face


 27
 9
 2
 09/08/2011
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 01/09/2011,16:40
Çözüldü 
buradaki skin'i nasıl yaptığınızı anlatabilrmisiniz?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Fatura Takip Programı C# Emine Çalık 9 3.538 26/11/2017, 17:17
Son Yorum: sidar72
Çözüldü Arac kiralama programı için iki dgw karşılaştırma Tbx 4 1.202 25/05/2016, 01:58
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Visual Basic de zimmet programı royce 10 3.550 16/06/2014, 14:34
Son Yorum: prestij06
Çözüldü Hoparlor Bass Tız Test Programı tech_06 5 5.734 30/11/2013, 14:52
Son Yorum: ifor35
Çözüldü Visual Studio ve Access kullanarak programı birden çok pcde çalıştırma rastignac 2 2.891 10/11/2013, 23:28
Son Yorum: rastignac

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444