performans hesaplama
Tarih
08/09/2009 09:42
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
4
Okunma
2570
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar Merhaba

Accesste 2 zaman değerini kullanarak 100 üzerinden bir performans hesaplamak istiyorum. Fakat aşağıdaki koddaki koyu yazılı satırda yanlış eşleşme tipi diye hata veriyor. Oysa eşitliğin sağ tarafı da sol tarafına integer . Acaba programın başında yazan "Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)" ifadesi olabilir mi ?

Yardımlarıız için şimdiden teşekkür ederim.

Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt(Me.ProsesSüresi / zaman) * 100
End Sub
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Me.Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt((Me.ProsesSüresi / zaman) * 100)

gerçekleşen süre gibi bir alanınız var diye farzederek yaptım bunu. örneği görmediğimiz için umarım bu şekildedir.
yalnız bu kodu anladığım kadarı ile Gerçekleşen_Süre ve ProsesSüresi alanlarının güncelleştirme sonrası olayına yazmalısın diye düşünüyorum.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Maalesef yine eşleşme hatası veriyor. Örneğim if then yapısı ile ilgili soru kısmında gönderdim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Img-grin
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim gersur As Integer 'Toplam Gerçekleştirme Süresi Saniye Cinsinden
Dim prossur As String ''Toplam Proses Süresi Saniye Cinsinden

prossur = (Int((Format([ProsesSüresi], "hh")) * 3600) + (Int(Format([ProsesSüresi], "nn")) * 60) + Int((Format([ProsesSüresi], "ss"))))
gersur = (Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "hh")) * 3600) + (Int(Format([Gerçekleşen_Süre], "nn")) * 60) + Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "ss"))))

gerçekleşen süre ile proses süresini saniye olarak hepasladıktan sonra istediğin işlemi yapabilirsin diye düşünüyorum.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim. Problemim çözüldü. Img-grin
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 114 11/02/2017, 18:11 hknct
  Belirli tatil günlerini dikkate alarak vade hesaplama Andruil 6 212 06/02/2017, 23:52 Andruil
  gelir vergisi hesaplama yasarguner 6 234 03/02/2017, 10:44 atoz112
  saat ücreti hesaplama dsmelbistan 5 265 12/01/2017, 13:01 atoz112
  Anahtar Performans Göstergeleri (KPI) ertans 6 226 11/01/2017, 13:58 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya