Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/09/2009 09:42
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
4
Okunma
3037
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Accesste 2 zaman değerini kullanarak 100 üzerinden bir performans hesaplamak istiyorum. Fakat aşağıdaki koddaki koyu yazılı satırda yanlış eşleşme tipi diye hata veriyor. Oysa eşitliğin sağ tarafı da sol tarafına integer . Acaba programın başında yazan "Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)" ifadesi olabilir mi ?

Yardımlarıız için şimdiden teşekkür ederim.

Private Sub Performans_Exit(Cancel As Integer)
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt(Me.ProsesSüresi / zaman) * 100
End Sub


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim zaman As Date
zaman = CDate(Me.Gerçekleşen_Süre)
Me.Performans = CInt((Me.ProsesSüresi / zaman) * 100)

gerçekleşen süre gibi bir alanınız var diye farzederek yaptım bunu. örneği görmediğimiz için umarım bu şekildedir.
yalnız bu kodu anladığım kadarı ile Gerçekleşen_Süre ve ProsesSüresi alanlarının güncelleştirme sonrası olayına yazmalısın diye düşünüyorum.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Maalesef yine eşleşme hatası veriyor. Örneğim if then yapısı ile ilgili soru kısmında gönderdim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Img-grin


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim gersur As Integer 'Toplam Gerçekleştirme Süresi Saniye Cinsinden
Dim prossur As String ''Toplam Proses Süresi Saniye Cinsinden

prossur = (Int((Format([ProsesSüresi], "hh")) * 3600) + (Int(Format([ProsesSüresi], "nn")) * 60) + Int((Format([ProsesSüresi], "ss"))))
gersur = (Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "hh")) * 3600) + (Int(Format([Gerçekleşen_Süre], "nn")) * 60) + Int((Format([Gerçekleşen_Süre], "ss"))))

gerçekleşen süre ile proses süresini saniye olarak hepasladıktan sonra istediğin işlemi yapabilirsin diye düşünüyorum.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim. Problemim çözüldü. Img-grin


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Da Yapmış Olduğum Hesaplama İşlemi #tür! Hatası Veriyor kursun 3 158 15/09/2018, 21:10
Son Yorum: kursun
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 205 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Hesaplama Hatası emrekalkan 2 256 04/04/2018, 13:17
Son Yorum: emrekalkan
Çözüldü Otomatik Hesaplama mehmetb84 2 270 12/03/2018, 13:47
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Yapması Gereken İş İle Yaptığı İşi Hesaplama Ve Kalanı Bulma hegu 2 283 01/03/2018, 17:26
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.