Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/11/2012 01:34
Konu Sahibi
karabattak
Yorumlar
4
Okunma
2112
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

karabattak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
19/06/2017,12:20
Çözüldü 
Merhaba
Ek'teki örnek dosyamda T_MOLA adlı bir tablom var. bu tablo içinde bilgisayar kullanıcı adlarının bulunduğu "kullanici" sutunu ve mola1 mola2 mola3 yemek gibi saat içeren sütünlar var.

ALARM formumda ise bir metin kutusu var adı "username"

yapmak istediğim ise

form açıldığında :
username metin kutusuna bilgisayar kullanıcı adı otomatik gelecek
T_MOLA tablosundaki mola saatleri içinden kullanıcı adının hizasındaki saat ile sistem saati aynı olduğu anda bir bat dosyası çalışarak kullanıcıyı uyarmak istiyorum.
yani mola1 saatinde bir bat dosyası çalışacak mola2 mola 3 ve yemek içinde aynı şekilde saati geldiğinde kullanıcı adının saatleri ne ise o saatte çalışmalı. Diğer kullanıcılara ait saatlerde ise çalışmamalı.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   örnek.rar (Dosya Boyutu: 12,54 KB / İndirme Sayısı: 4)
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.860
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Form açıldığında metin kutusunda pc kullanıcı adı yazar,

tablodaki ilgili kişiye ait saat ile bilgisayar saati eşitlendiğinde aynı klasör içerisindeki (Uyari.txt) dosya açılır. Dosyaya göre kodun düzenlenmesi gerekli.


Ek Dosyalar
.rar   Örnek_sled.rar (Dosya Boyutu: 18,94 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

karabattak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
19/06/2017,12:20
Çözüldü 
(28/11/2012, 01:34)karabattak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Ek'teki örnek dosyamda T_MOLA adlı bir tablom var. bu tablo içinde bilgisayar kullanıcı adlarının bulunduğu "kullanici" sutunu ve mola1 mola2 mola3 yemek gibi saat içeren sütünlar var.

ALARM formumda ise bir metin kutusu var adı "username"

yapmak istediğim ise

form açıldığında :
username metin kutusuna bilgisayar kullanıcı adı otomatik gelecek
T_MOLA tablosundaki mola saatleri içinden kullanıcı adının hizasındaki saat ile sistem saati aynı olduğu anda bir bat dosyası çalışarak kullanıcıyı uyarmak istiyorum.
yani mola1 saatinde bir bat dosyası çalışacak mola2 mola 3 ve yemek içinde aynı şekilde saati geldiğinde kullanıcı adının saatleri ne ise o saatte çalışmalı. Diğer kullanıcılara ait saatlerde ise çalışmamalı.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılar.




Cevabınız için çok teşekkür ederim.
uygulama çalışıyor yalnız bir konu hakkında daha desteğinizi rica edeceğim.
benim 4 adet ayrı bat dosyası çalıştırmam gerekiyor

Sub UyariCalistir()

Call Shell("c:\deneme\1.bat")


End Sub
bu kod ile bir bat dosyası çalıştırabildim
mola1 için ayrı bir bat mola 2 mola 3 yemek için ayrı bat çalıştırmak için kodlamayı birkez daha düzenleyebilirmisiniz.
tekrardan çok teşekkür ederim.


karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.860
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Kodları aşağıdakiler ile değiştirip, veritabanı ile aynı dizine koddaki gibi farklı dosya (Uyarı1.txt, Uyarı2.txt vs.vs.) eklerseniz saate göre farklı dosya açılır.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Private Sub Form_Load()
Me.username = fOSUserName()
Call Kriter
End Sub

Private Sub Form_Timer()
Me.Metin9.Requery

Call Kriter
End Sub

Sub Kriter()

Dim u1, u2, u3, u4 As Integer
Dim hwnd
Dim StartDoc

    hwnd = apiFindWindow("OPUSAPP", "0")

        u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


    If u1 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari1.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u2 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari2.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u3 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari3.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u4 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari4.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If


End Sub


Cevapla

karabattak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
19/06/2017,12:20
Çözüldü 
hocam çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.


karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 166 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Access İçine Bat Dosyası Nasıl Yerleştirebilirim. mtorcu 10 382 28/08/2017, 11:03 mehmetdemiral
Çözüldü Bat-vbs Dosyası İle exe üzerinden url açma angel1585 8 403 16/08/2017, 10:50 alpeki99
Çözüldü Access Lock File Dosyası Kimde Açık burhanb 9 727 20/06/2017, 08:30 burhanb
Çözüldü Rapor Saat Toplamı KAZIMS 3 272 30/05/2017, 16:16 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.