PC kullanıcı adı ile tabloda ilgili saat geldiğinde bat dosyası çalıştırmak
Tarih
28/11/2012 01:34
Konu Sahibi
karabattak
Yorumlar
4
Okunma
1980
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
Merhaba
Ek'teki örnek dosyamda T_MOLA adlı bir tablom var. bu tablo içinde bilgisayar kullanıcı adlarının bulunduğu "kullanici" sutunu ve mola1 mola2 mola3 yemek gibi saat içeren sütünlar var.

ALARM formumda ise bir metin kutusu var adı "username"

yapmak istediğim ise

form açıldığında :
username metin kutusuna bilgisayar kullanıcı adı otomatik gelecek
T_MOLA tablosundaki mola saatleri içinden kullanıcı adının hizasındaki saat ile sistem saati aynı olduğu anda bir bat dosyası çalışarak kullanıcıyı uyarmak istiyorum.
yani mola1 saatinde bir bat dosyası çalışacak mola2 mola 3 ve yemek içinde aynı şekilde saati geldiğinde kullanıcı adının saatleri ne ise o saatte çalışmalı. Diğer kullanıcılara ait saatlerde ise çalışmamalı.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   örnek.rar (Dosya Boyutu: 12,54 KB / İndirme Sayısı: 4)
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.601
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Form açıldığında metin kutusunda pc kullanıcı adı yazar,

tablodaki ilgili kişiye ait saat ile bilgisayar saati eşitlendiğinde aynı klasör içerisindeki (Uyari.txt) dosya açılır. Dosyaya göre kodun düzenlenmesi gerekli.


Ek Dosyalar
.rar   Örnek_sled.rar (Dosya Boyutu: 18,94 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
(28/11/2012, 01:34)karabattak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Ek'teki örnek dosyamda T_MOLA adlı bir tablom var. bu tablo içinde bilgisayar kullanıcı adlarının bulunduğu "kullanici" sutunu ve mola1 mola2 mola3 yemek gibi saat içeren sütünlar var.

ALARM formumda ise bir metin kutusu var adı "username"

yapmak istediğim ise

form açıldığında :
username metin kutusuna bilgisayar kullanıcı adı otomatik gelecek
T_MOLA tablosundaki mola saatleri içinden kullanıcı adının hizasındaki saat ile sistem saati aynı olduğu anda bir bat dosyası çalışarak kullanıcıyı uyarmak istiyorum.
yani mola1 saatinde bir bat dosyası çalışacak mola2 mola 3 ve yemek içinde aynı şekilde saati geldiğinde kullanıcı adının saatleri ne ise o saatte çalışmalı. Diğer kullanıcılara ait saatlerde ise çalışmamalı.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılar.




Cevabınız için çok teşekkür ederim.
uygulama çalışıyor yalnız bir konu hakkında daha desteğinizi rica edeceğim.
benim 4 adet ayrı bat dosyası çalıştırmam gerekiyor

Sub UyariCalistir()

Call Shell("c:\deneme\1.bat")


End Sub
bu kod ile bir bat dosyası çalıştırabildim
mola1 için ayrı bir bat mola 2 mola 3 yemek için ayrı bat çalıştırmak için kodlamayı birkez daha düzenleyebilirmisiniz.
tekrardan çok teşekkür ederim.
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.601
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Kodları aşağıdakiler ile değiştirip, veritabanı ile aynı dizine koddaki gibi farklı dosya (Uyarı1.txt, Uyarı2.txt vs.vs.) eklerseniz saate göre farklı dosya açılır.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Private Sub Form_Load()
Me.username = fOSUserName()
Call Kriter
End Sub

Private Sub Form_Timer()
Me.Metin9.Requery

Call Kriter
End Sub

Sub Kriter()

Dim u1, u2, u3, u4 As Integer
Dim hwnd
Dim StartDoc

    hwnd = apiFindWindow("OPUSAPP", "0")

        u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


    If u1 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari1.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u2 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari2.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u3 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari3.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u4 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari4.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If


End Sub


Cevapla

karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
hocam çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda İsim Yerine Numara Çıkıyor. mharman 5 110 Dün, 12:30 ozanakkaya
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 125 16/05/2017, 11:20 barcins
  Access 2003 De Yapılan Dosyanın Access 2010 Da Çalıştırılması Kullanıcı Güvenlik Prob keskin78 9 193 14/05/2017, 14:54 keskin78
  Tabloda Seçili Satıra Ait Veriyi Güncelleme pelitt 14 332 13/05/2017, 12:22 atoz112
  Giriş Yaparken Tabloda Tanımlı İse Kaydetsin barcins 8 192 12/05/2017, 10:14 barcins


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status