Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/10/2018 17:42
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
5
Okunma
184
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
Çözüldü 
Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]


Tesekkur

Kullanici Avatari

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 300
 16/11/2011
26
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,17:25
(06/10/2018 17:42)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]

Tablonuzdaki ilişkili alanlarda veri olmadığı için göremiyorsunuz. Çünkü formunuzda bu alanlara ifade yazdığınız için tablonuza kaydetmiyor. Tablonuzda bu alanları boşuna oluşturmuşsunuz.

Çözüm olarak formda yaptığınız gibi, rapordaki ilgili alana mesela 1 aylık kira karşılığı yazı ile kısmına "=TL([Metin461])", yılıık kira yazı ile kısmına da "=TL([Metin463])" yazarsanız yazı ile olan karşılıklarını görürsünüz...

Benim tavsiyem makro yerine Vba kodları ile çalışmanızdır...



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/01/2019,02:55
İşte bu yüzden önceki sorunuzda ben örnek olarak depozito yazıyla alanını tabloya bağlayıp para değeri girilen metin kutusunun güncelleme sonrası olayına kod yazarak veriyi o alana yazdırdım ya... Burada da aynısını yapmanız lazım. Ya da o yazıda da alternatif olarak önerdiğim şey Allback arkadaşımın önerdiği gibi rapordaki alanları da aynı şekilde modülle ilişkilendirmek gerekiyor.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/01/2019,02:55
Dediğim gibi, tablolara veriyi kod yazarak yolladım. Sadece aylık kirayı yazın, yıllık bedeli ve yazıyla yazılan değerleri tabloya kaydediyor. 

NOT: Bağlı tablonuzu yeniden bağlamayı ve verileri güncellemek için aylık kira miktarlarını elle yeniden girmeyi unutmayın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(06/10/2018 19:51)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi, tablolara veriyi kod yazarak yolladım. Sadece aylık kirayı yazın, yıllık bedeli ve yazıyla yazılan değerleri tabloya kaydediyor. 

NOT: Bağlı tablonuzu yeniden bağlamayı ve verileri güncellemek için aylık kira miktarlarını elle yeniden girmeyi unutmayın.

Bu projede matematiksel işlem çok az olacağı için işin içine Vba öğrenmeden daldım ama her yol sonuçta kod yazmayı öğrenmeye çıkıyor. Tekrar teşekkür ederim.


Tesekkur

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(06/10/2018 19:16)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06/10/2018 17:42)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]

Tablonuzdaki ilişkili alanlarda veri olmadığı için göremiyorsunuz. Çünkü formunuzda bu alanlara ifade yazdığınız için tablonuza kaydetmiyor. Tablonuzda bu alanları boşuna oluşturmuşsunuz.

Çözüm olarak formda yaptığınız gibi, rapordaki ilgili alana mesela 1 aylık kira karşılığı yazı ile kısmına "=TL([Metin461])", yılıık kira yazı ile kısmına da "=TL([Metin463])" yazarsanız yazı ile olan karşılıklarını görürsünüz...

Benim tavsiyem makro yerine Vba kodları ile çalışmanızdır...

Yanıtınız için teşekkür ederim. Tavsiyenizi en kısa zamanda gerçekleştirmeye çalışacağım.


Tesekkur


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Rezervasyon Tarih Ve Saat Kriterine Göre İlgili Etiketi Renklendirme. Oğuz Türkyılmaz 9 182 14/01/2019, 15:55
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sayıyı Yazıya Çevirme notrino 5 206 28/12/2018, 13:03
Son Yorum: notrino
Çözüldü Network Veya Odbc Bağlantı Kontrolu Yapıldıktan Sonra Form Açılsın. cozum 2 158 22/12/2018, 22:38
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Raporda yatay ve dikey yönlendirme yahyamacit 2 153 21/12/2018, 18:14
Son Yorum: yahyamacit
Çözüldü Access Penceresi Gizlendikten Sonra Uygulama Kapatıldığında Oluşan Durum Oğuz Türkyılmaz 9 194 20/12/2018, 20:32
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.