Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
06/10/2018 17:42
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
5
Okunma
307
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(06/10/2018 17:42)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]

Tablonuzdaki ilişkili alanlarda veri olmadığı için göremiyorsunuz. Çünkü formunuzda bu alanlara ifade yazdığınız için tablonuza kaydetmiyor. Tablonuzda bu alanları boşuna oluşturmuşsunuz.

Çözüm olarak formda yaptığınız gibi, rapordaki ilgili alana mesela 1 aylık kira karşılığı yazı ile kısmına "=TL([Metin461])", yılıık kira yazı ile kısmına da "=TL([Metin463])" yazarsanız yazı ile olan karşılıklarını görürsünüz...

Benim tavsiyem makro yerine Vba kodları ile çalışmanızdır...



mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/05/2019,23:51
İşte bu yüzden önceki sorunuzda ben örnek olarak depozito yazıyla alanını tabloya bağlayıp para değeri girilen metin kutusunun güncelleme sonrası olayına kod yazarak veriyi o alana yazdırdım ya... Burada da aynısını yapmanız lazım. Ya da o yazıda da alternatif olarak önerdiğim şey Allback arkadaşımın önerdiği gibi rapordaki alanları da aynı şekilde modülle ilişkilendirmek gerekiyor.


İnadına, ille de Accesstr.net...

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/05/2019,23:51
Dediğim gibi, tablolara veriyi kod yazarak yolladım. Sadece aylık kirayı yazın, yıllık bedeli ve yazıyla yazılan değerleri tabloya kaydediyor. 

NOT: Bağlı tablonuzu yeniden bağlamayı ve verileri güncellemek için aylık kira miktarlarını elle yeniden girmeyi unutmayın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(06/10/2018 19:51)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi, tablolara veriyi kod yazarak yolladım. Sadece aylık kirayı yazın, yıllık bedeli ve yazıyla yazılan değerleri tabloya kaydediyor. 

NOT: Bağlı tablonuzu yeniden bağlamayı ve verileri güncellemek için aylık kira miktarlarını elle yeniden girmeyi unutmayın.

Bu projede matematiksel işlem çok az olacağı için işin içine Vba öğrenmeden daldım ama her yol sonuçta kod yazmayı öğrenmeye çıkıyor. Tekrar teşekkür ederim.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(06/10/2018 19:16)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06/10/2018 17:42)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar

Raporda görünen değerler, Formda ilgili değerlerin otomatik yazıya çevrilmesi şeklinde yapılan güncelleme sonrası gözükmüyor.

raporun 1.sayfasında 

aylıkkirakarsılıgıyazıile
yıllıkkirakarsılıgıyazıile

alanları boş geliyor.

[Resim: do.php?imgf=153883690792061.jpg]

Tablonuzdaki ilişkili alanlarda veri olmadığı için göremiyorsunuz. Çünkü formunuzda bu alanlara ifade yazdığınız için tablonuza kaydetmiyor. Tablonuzda bu alanları boşuna oluşturmuşsunuz.

Çözüm olarak formda yaptığınız gibi, rapordaki ilgili alana mesela 1 aylık kira karşılığı yazı ile kısmına "=TL([Metin461])", yılıık kira yazı ile kısmına da "=TL([Metin463])" yazarsanız yazı ile olan karşılıklarını görürsünüz...

Benim tavsiyem makro yerine Vba kodları ile çalışmanızdır...

Yanıtınız için teşekkür ederim. Tavsiyenizi en kısa zamanda gerçekleştirmeye çalışacağım.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Saat 17:00Da Otomatik Mail Atsın haziran4 6 181 26/04/2019, 15:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access'te Otomatik Sayı Kontrolü dgnlrmehmet 3 145 26/04/2019, 12:17
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 649 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sürekli Formda Yazılacak Verinin Otomatik Olarak Gelmesi mmert06 2 446 19/04/2019, 22:50
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Mysql 5.7 Php 7.3 Guncellemesinden Sonra Smtp Mail Gönderemiyorum zetyu 6 257 10/04/2019, 00:19
Son Yorum: zetyu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.