Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/12/2011 19:47
Konu Sahibi
ilhantarik
Yorumlar
7
Okunma
2261
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ilhantarik

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar,
bir okul için öğrenci belgesi programı yaptım. benim sorum şöyle ana formda öğrenci belgesini tıkladığında premetreli sorgu çalışıp öğrenci numarası sorarak öğrenci belgesi raporunu getirmektedir ancak eğer öğrenci mezun olmuşsa "öğrenci mezundur,belge verilemez." uyarısını vermesini istiyorum. kaç gndür sitenizdeki örneklere bakıyorum ama bir türlü bir kod bulamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.rar
[985.16 KB]


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Makro ve Katıştırılmış Makro kullanmayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
varmi = Dcount("ogrenci_no_alani","ogrencilerin_oldugu_tablo",[ogrenci_no_alani]='" & metin_kutusu_adi & "')

if (varmi>0) then
    ' raporu açtır
else
    ' mesaj verdir böyle öğrenci yok diye
end if


akıldan yazdım hatalar olabilir.

NOT : Belirtmeyi unutmuşun tablodaki alan Metin formatında ise DCount komutundaki tek tırnaklar olmalı eğer Sayı türünde ise tek tırnakları silersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
01/04/2018,01:44
Çözüldü 
Ekteki Örneği inceleyiniz.
Rapora parametre girmek yerine öğrencci bilgileri formundan seçtiğiniz öğrenciye ait belgeyi yazdırabilirsiniz.
Böylece mezundur demesine gerek kalmaz.
Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.zip
[42.45 KB]


Cevapla

ilhantarik

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
süpersiniz, hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. kodları deneyip size döneceğim..


Cevapla

ilhantarik

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
sayın Kur@l kardeşim teşekkür ederim cevabınız için ama ben ana formda öğrenci belgesi butonuna tıklayınca yapmak istiyorum. alpeki99 kardeşim gönderdiği kodları ekledim ama çalıştıramadım.


Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
01/04/2018,01:44
Çözüldü 
Raporunuzu sizin ilk çalışmanızdaki halinde iken aşağıdaki kodu ekleyerek deneyiniz. İstediğiniz Gibi Olacaktır.
Sorgunuzuda Bu cümle ile değiştirin.

SQL Code
SELECT ogrenciBilgileri.siraNo, ogrenciBilgileri.ogrenciNo, ogrenciBilgileri.adi, ogrenciBilgileri.soyadi, ogrenciBilgileri.babaAdi, ogrenciBilgileri.dogumYeri, ogrenciBilgileri.yuksekOkulu, ogrenciBilgileri.bolumu, ogrenciBilgileri.sinifi, ogrenciBilgileri.mezun
FROM ogrenciBilgileri
WHERE (((ogrenciBilgileri.ogrenciNo)=[Öğrenci Noyu Giriniz?]) AND ((ogrenciBilgileri.mezun)=No));

Visual Basic Code
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
MsgBox "Yazdığınız Numaralı Öğrenci Yok Yada Mezun Olmuştur."
Cancel = True
End Sub


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorgu İçerisindeki Verileri Tek Tek Kontrol Etme cazcaz678 4 177 22/03/2018, 22:09 cazcaz678
Çözüldü Sorgu Gün Hesabı Dart Reder 2 71 13/03/2018, 10:03 Dart Reder
Çözüldü Rapor Açmayı İptal Edilince Program Kitleniyor Ve Raporu Farklı Şekilde Açmak hegu 3 103 01/03/2018, 11:59 hegu
Çözüldü İki Kritere Göre Rapor Almak m_demir 2 140 22/02/2018, 17:59 m_demir
Çözüldü Rapor Çıktısında 2. Sayfa Gri Yazıyor. burhanb 3 179 14/02/2018, 17:13 userx

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.