parametreli sorgu + rapor
Tarih
11/12/2011 19:47
Konu Sahibi
ilhantarik
Yorumlar
7
Okunma
1995
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ilhantarik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar,
bir okul için öğrenci belgesi programı yaptım. benim sorum şöyle ana formda öğrenci belgesini tıkladığında premetreli sorgu çalışıp öğrenci numarası sorarak öğrenci belgesi raporunu getirmektedir ancak eğer öğrenci mezun olmuşsa "öğrenci mezundur,belge verilemez." uyarısını vermesini istiyorum. kaç gndür sitenizdeki örneklere bakıyorum ama bir türlü bir kod bulamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.rar
[985.16 KB]
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Makro ve Katıştırılmış Makro kullanmayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
varmi = Dcount("ogrenci_no_alani","ogrencilerin_oldugu_tablo",[ogrenci_no_alani]='" & metin_kutusu_adi & "')

if (varmi>0) then
    ' raporu açtır
else
    ' mesaj verdir böyle öğrenci yok diye
end if


akıldan yazdım hatalar olabilir.

NOT : Belirtmeyi unutmuşun tablodaki alan Metin formatında ise DCount komutundaki tek tırnaklar olmalı eğer Sayı türünde ise tek tırnakları silersiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,00:25
Çözüldü 
Ekteki Örneği inceleyiniz.
Rapora parametre girmek yerine öğrencci bilgileri formundan seçtiğiniz öğrenciye ait belgeyi yazdırabilirsiniz.
Böylece mezundur demesine gerek kalmaz.
Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.zip
[42.45 KB]
Cevapla

ilhantarik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
süpersiniz, hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. kodları deneyip size döneceğim..

Cevapla

ilhantarik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
sayın Kur@l kardeşim teşekkür ederim cevabınız için ama ben ana formda öğrenci belgesi butonuna tıklayınca yapmak istiyorum. alpeki99 kardeşim gönderdiği kodları ekledim ama çalıştıramadım.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,00:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Raporunuzu sizin ilk çalışmanızdaki halinde iken aşağıdaki kodu ekleyerek deneyiniz. İstediğiniz Gibi Olacaktır.
Sorgunuzuda Bu cümle ile değiştirin.

SQL Code
SELECT ogrenciBilgileri.siraNo, ogrenciBilgileri.ogrenciNo, ogrenciBilgileri.adi, ogrenciBilgileri.soyadi, ogrenciBilgileri.babaAdi, ogrenciBilgileri.dogumYeri, ogrenciBilgileri.yuksekOkulu, ogrenciBilgileri.bolumu, ogrenciBilgileri.sinifi, ogrenciBilgileri.mezun
FROM ogrenciBilgileri
WHERE (((ogrenciBilgileri.ogrenciNo)=[Öğrenci Noyu Giriniz?]) AND ((ogrenciBilgileri.mezun)=No));

Visual Basic Code
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
MsgBox "Yazdığınız Numaralı Öğrenci Yok Yada Mezun Olmuştur."
Cancel = True
End Sub


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 219 Dün, 11:14 ozanakkaya
  Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 55 25/05/2017, 08:32 burhanb
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 172 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Combox Sorgu Etkileşimi blue_wall 4 114 14/05/2017, 12:30 blue_wall
  Access Tablo - Sorgu Bağlanması hasan şahin 5 161 13/05/2017, 12:04 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status