Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/12/2011 19:47
Konu Sahibi
ilhantarik
Yorumlar
7
Okunma
2326
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ilhantarik

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar,
bir okul için öğrenci belgesi programı yaptım. benim sorum şöyle ana formda öğrenci belgesini tıkladığında premetreli sorgu çalışıp öğrenci numarası sorarak öğrenci belgesi raporunu getirmektedir ancak eğer öğrenci mezun olmuşsa "öğrenci mezundur,belge verilemez." uyarısını vermesini istiyorum. kaç gndür sitenizdeki örneklere bakıyorum ama bir türlü bir kod bulamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.rar
[985.16 KB]



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Makro ve Katıştırılmış Makro kullanmayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
varmi = Dcount("ogrenci_no_alani","ogrencilerin_oldugu_tablo",[ogrenci_no_alani]='" & metin_kutusu_adi & "')

if (varmi>0) then
    ' raporu açtır
else
    ' mesaj verdir böyle öğrenci yok diye
end if


akıldan yazdım hatalar olabilir.

NOT : Belirtmeyi unutmuşun tablodaki alan Metin formatında ise DCount komutundaki tek tırnaklar olmalı eğer Sayı türünde ise tek tırnakları silersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,01:23
Çözüldü 
Ekteki Örneği inceleyiniz.
Rapora parametre girmek yerine öğrencci bilgileri formundan seçtiğiniz öğrenciye ait belgeyi yazdırabilirsiniz.
Böylece mezundur demesine gerek kalmaz.
Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.zip
[42.45 KB]



Kullanici Avatari

ilhantarik

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
süpersiniz, hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. kodları deneyip size döneceğim..



Kullanici Avatari

ilhantarik

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
24
5
17/05/2011
6
İstanbul
Ofis 2007
12/01/2017,11:47
Çözüldü 
sayın Kur@l kardeşim teşekkür ederim cevabınız için ama ben ana formda öğrenci belgesi butonuna tıklayınca yapmak istiyorum. alpeki99 kardeşim gönderdiği kodları ekledim ama çalıştıramadım.



Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,01:23
Çözüldü 
Raporunuzu sizin ilk çalışmanızdaki halinde iken aşağıdaki kodu ekleyerek deneyiniz. İstediğiniz Gibi Olacaktır.
Sorgunuzuda Bu cümle ile değiştirin.

SQL Code
SELECT ogrenciBilgileri.siraNo, ogrenciBilgileri.ogrenciNo, ogrenciBilgileri.adi, ogrenciBilgileri.soyadi, ogrenciBilgileri.babaAdi, ogrenciBilgileri.dogumYeri, ogrenciBilgileri.yuksekOkulu, ogrenciBilgileri.bolumu, ogrenciBilgileri.sinifi, ogrenciBilgileri.mezun
FROM ogrenciBilgileri
WHERE (((ogrenciBilgileri.ogrenciNo)=[Öğrenci Noyu Giriniz?]) AND ((ogrenciBilgileri.mezun)=No));

Visual Basic Code
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
MsgBox "Yazdığınız Numaralı Öğrenci Yok Yada Mezun Olmuştur."
Cancel = True
End Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Rapor Açma hey 3 103 04/07/2018, 14:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Rapor Genişiği Hatası mmert06 6 159 24/06/2018, 01:25
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 241 03/06/2018, 14:55
Son Yorum: karaca10
Çözüldü Rapor Sayfa Sayısı murat dikme 12 283 19/05/2018, 12:41
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Sorgu'yu Veri Tabanına Kaydetme firtina 4 171 17/05/2018, 19:11
Son Yorum: firtina

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.