Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
ilhantarik
Tarih
11/12/2011 19:47
Konu Sahibi
ilhantarik
Yorumlar
7
Okunma
2502
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ilhantarik

ilhantarik

Üye
 Belirtilmemiş
 5
 24
 17/05/2011
6
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 12/01/2017,11:47
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar,
bir okul için öğrenci belgesi programı yaptım. benim sorum şöyle ana formda öğrenci belgesini tıkladığında premetreli sorgu çalışıp öğrenci numarası sorarak öğrenci belgesi raporunu getirmektedir ancak eğer öğrenci mezun olmuşsa "öğrenci mezundur,belge verilemez." uyarısını vermesini istiyorum. kaç gndür sitenizdeki örneklere bakıyorum ama bir türlü bir kod bulamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.rar(985.16 KB)



alpeki99

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Makro ve Katıştırılmış Makro kullanmayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
varmi = Dcount("ogrenci_no_alani","ogrencilerin_oldugu_tablo",[ogrenci_no_alani]='" & metin_kutusu_adi & "')

if (varmi>0) then
    ' raporu açtır
else
    ' mesaj verdir böyle öğrenci yok diye
end if


akıldan yazdım hatalar olabilir.

NOT : Belirtmeyi unutmuşun tablodaki alan Metin formatında ise DCount komutundaki tek tırnaklar olmalı eğer Sayı türünde ise tek tırnakları silersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kur@l

Kur@l

Uzman
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 14/04/2019,01:55
Çözüldü 
Ekteki Örneği inceleyiniz.
Rapora parametre girmek yerine öğrencci bilgileri formundan seçtiğiniz öğrenciye ait belgeyi yazdırabilirsiniz.
Böylece mezundur demesine gerek kalmaz.
Ek Dosyalar
ogrenci_blg_db - Kopya.zip(42.45 KB)



ilhantarik

ilhantarik

Üye
 Belirtilmemiş
 5
 24
 17/05/2011
6
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 12/01/2017,11:47
Çözüldü 
süpersiniz, hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. kodları deneyip size döneceğim..



ilhantarik

ilhantarik

Üye
 Belirtilmemiş
 5
 24
 17/05/2011
6
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 12/01/2017,11:47
Çözüldü 
sayın Kur@l kardeşim teşekkür ederim cevabınız için ama ben ana formda öğrenci belgesi butonuna tıklayınca yapmak istiyorum. alpeki99 kardeşim gönderdiği kodları ekledim ama çalıştıramadım.



Kur@l

Kur@l

Uzman
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 14/04/2019,01:55
Çözüldü 
Raporunuzu sizin ilk çalışmanızdaki halinde iken aşağıdaki kodu ekleyerek deneyiniz. İstediğiniz Gibi Olacaktır.
Sorgunuzuda Bu cümle ile değiştirin.

SQL Code
SELECT ogrenciBilgileri.siraNo, ogrenciBilgileri.ogrenciNo, ogrenciBilgileri.adi, ogrenciBilgileri.soyadi, ogrenciBilgileri.babaAdi, ogrenciBilgileri.dogumYeri, ogrenciBilgileri.yuksekOkulu, ogrenciBilgileri.bolumu, ogrenciBilgileri.sinifi, ogrenciBilgileri.mezun
FROM ogrenciBilgileri
WHERE (((ogrenciBilgileri.ogrenciNo)=[Öğrenci Noyu Giriniz?]) AND ((ogrenciBilgileri.mezun)=No));

Visual Basic Code
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer)
MsgBox "Yazdığınız Numaralı Öğrenci Yok Yada Mezun Olmuştur."
Cancel = True
End Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgu Sıralaması ferda23 3 148 04/04/2019, 22:58
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sorgu Parametre Hatası Dart Reder 11 280 30/03/2019, 15:25
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Maps Qr Kod Rapor Çıktısı - 1 hakkih 11 442 20/03/2019, 01:30
Son Yorum: hakkih
Çözüldü Dış Kaynak Verisine Sorgu Hazırlama cozum 7 450 12/03/2019, 08:29
Son Yorum: cozum
Çözüldü Evet Hayır Alanına Göre Rapor access acemisi 14 390 05/03/2019, 23:26
Son Yorum: access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.