Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/05/2009 18:40
Konu Sahibi
mantars
Yorumlar
2
Okunma
1361
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mantars

Üye
Üye
SE.... MA....
 51
 23
 8
 13/04/2009
22
 Balıkesir
 Mali Müşavir
 Ofis 2007
 25/08/2018,15:30
Çözüldü 
Ekteki dosyada Tahsil Edilmeyenler sorgusunu esas alan bir form (Form1) oluşturmaya çalışıyorum.

Yapmaya çalıştığım şey; Form1 formu açılırken başlangıç bitiş tarih sor adlı parametre formunu açıp burada girilen IlkTarih ve SonTarih değerlerine göre formun içindeki alt formu tekrar sorgulatmak.

Sorunum ise; form ilk açıldığında (sanırım IlkTarih ve SonTarih değerleri boş olduğundan) "Parametre değerlerini girin" İletişim kutusu çıkıyor ve bana Formlar!başlangıç bitiş tarih sor!IlkTarih ile Formlar!başlangıç bitiş tarih sor!SonTarih değerlerini soruyor. Bunları geçtiğimde parametre formumu açıyor.

Uygulamadan çıkmadan aynı formu açtığımda ise direk istediğim biçimde çalışıyor.

Vakit ayırabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Makbuz TL 2009.rar(Dosya Boyutu: 83,16 KB / İndirme Sayısı: 6)
mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

adnanyurdakul

Aktif Üye
Aktif Üye
 63
 88
 2
 05/02/2009
19
 Manisa
 
 Ofis 2003
 03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın mantar aşağıdaki şekilde düzenledim
iyi çalışmalar


Ek Dosyalar
.rar   adnMakbuz TL 2009.rar(Dosya Boyutu: 90,09 KB / İndirme Sayısı: 17)

Kullanici Avatari

mantars

Üye
Üye
SE.... MA....
 51
 23
 8
 13/04/2009
22
 Balıkesir
 Mali Müşavir
 Ofis 2007
 25/08/2018,15:30
Çözüldü 
Sevgili adnanyurdakul hocam;

Emeğinize sağlık ben bu tekniği ölsem bulamazdım.;-)

Ancak Formda yaptığınız ve DTPicker nesnelerinin odaklandığında ve odaklama sonlandırıldığında olayına yazdığınız Me.IlkTarih = CLng(CDate(Me.DTPicker1) ) kodu IlkTarihi seçilenden bir gün sonraya eşitliyordu. Kodu Me.IlkTarih = CLng(CDate((Me.DTPicker1) - 1)) şeklinde düzeltince sorun halloldu.

Dizaynımda parametre formu kullanmayı istememin nedeni aynı kodları defalarca yazmaktan kurtulabilmekti. Ben doğru mu anladım bilmiyoum ama, demek ki her seferinde bu kodları yazmam gerekiyormuş.


mantars, 13-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sıralanan Veriler Hakkında notrino 2 46 19/09/2018, 11:42
Son Yorum: notrino
Çözüldü Ole Nesnesi Hakkında notrino 2 60 17/09/2018, 11:09
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sayı Sınırlama Hakkında notrino 2 82 06/09/2018, 12:28
Son Yorum: notrino
Çözüldü Satınalma Takip Yazılımı Hakkında DJ_CrAzY43 8 383 06/09/2018, 11:11
Son Yorum: PROSAN
Çözüldü Mesaj Kutusu Hakkında notrino 8 224 01/09/2018, 11:46
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.