Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/09/2018 13:07
Konu Sahibi
alperalper
Yorumlar
9
Okunma
342
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozguryasin


ÖZ.... YA....
 35
 1.077
 42
 23/09/2009
597
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:39
izinler tablosunda örnek sayınız az olduğu için tam anlamı ile bakamadım fakat yol gööstermek amacı ile, sorgularınızda yıl alın, yıllara göre personeller süzülür her ay en fazla 5 olabiiir demişsiniz. bunu ayırmak içinde o yıla ait olan ayları alın, sonuç olarak çıkan sorguda =5 ve >5 ise işlemi o ay için durdurun. yani yapmanız gereken TC kimlik nolara göre personelin yıllarını bulup aylarından =5 ve >5 olayını ayırmak. yıl almak için  

SQL Code
AitYil:right([Tarih];4)


ay almak için 

SQL Code
AitAy:mid([Tarih];4;2)



alanarından faydalanabilirisiniz.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

alperalper


 42
 30
 5
 20/12/2013
0
 -
 
 -
 19/10/2018,13:42
(13/09/2018 22:12)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: izinler tablosunda örnek sayınız az olduğu için tam anlamı ile bakamadım fakat yol gööstermek amacı ile, sorgularınızda yıl alın, yıllara göre personeller süzülür her ay en fazla 5 olabiiir demişsiniz. bunu ayırmak içinde o yıla ait olan ayları alın, sonuç olarak çıkan sorguda =5 ve >5 ise işlemi o ay için durdurun. yani yapmanız gereken TC kimlik nolara göre personelin yıllarını bulup aylarından =5 ve >5 olayını ayırmak. yıl almak için  

SQL Code
AitYil:right([Tarih];4)


ay almak için 

SQL Code
AitAy:mid([Tarih];4;2)



alanarından faydalanabilirisiniz.



Tavyenşz için teşekkürler ancak bu sorunu çözmüyor. Bir kişi 11 de izin alabilir 30 da  3 te..... Dolasıyı ile yığın gitmesi gerekiyor. Eksilterek gidecek, bir ay için maks 5 olacak yıl içinde de maks 12 olacak. Kurallar bunlar.



Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.407
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Merhaba, öncelikle Epostanı Değiştir bağlantısını tıklayıp eposta adresinizi değiştiriniz.

(12/09/2018 13:07)alperalper Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 - Personel Temmuzda 7 gün izin aldı. 7-5=2.. Bu ay için raporda 2 gün olarak geçmesi gerekiyor.
2 - Ocakta 3, Marta 6 gün izin alan birisi Ağustosta 15 gün alırsa 15-4=11 gün olarak geçmeli. Çünkü Mart ayında 6 aldığı için en fazla 5 kuralına uymamıştır.
3 - Ocakta 4, Şubatta 2, Martta 2, Haziranda 2, Ağustosta 1 alan kişi her ay tam çalışmış gibi olmalı.
4 - Ocakta 8, Nisanda 5, Ağustosta 6 gün izin alan birisi Nisan ayında 1 gün, Ağustosta ise 6 gün çalışmamış olacaktır. Ücretsiz izin miktarını Nisan ayında doldurmuş olacağından dolayı. Nisan ayından sonra alacağı her yıllık izin ücretli izin olacaktır. 12 gün kuralının dışında olacaktır.

Komplike kod talebiniz var, ancak eklediğiniz örnek uygulamada 3 satır veri var. Raporda gösterilmesi gerekli ancak uygulamanızdaki raporun kayıt kaynağındaki tablo olmadığı için açılmıyor.

Üstteki açıklamanıza göre,
En fazla 5 kuralı var ise, 1. maddede neden 7-5 oldu? bu 5 nedir?
2. maddede ocak 3, mart 6 ve ağustos 15 ise neden 15-4 oldu?

Kısacası olayı anlamadan komplike kodu nasıl yazayım bilemedim. Örnek uygulamanızdaki tabloyu açıklamanızdaki günler olacak şekilde yenileyin, görmek istediğiniz sorgu sonucunu, tablodaki verilere göre örnek Excel belgesi ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.407
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
(06/07/2009 23:57)AccessTr.neT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2-) Herhangi bir soru(n) için konu açtıysanız verilen cevapları inceleyip en kısa zamanda yapılan yardımın olumlu ya da olumsuz sonucunu bildiriniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  C# ile Access veritabaninda OZEL ARAMA yapma! sertacsalcini 4 1.796 14/08/2014, 18:20
Son Yorum: sertacsalcini
  Veri tabanına sorgu girişi ve bu sorguya göre rapor oluşturma husem 1 1.374 11/08/2014, 21:22
Son Yorum: mehmetdemiral
  Radio Butonuna Göre Rapor yazdırma cturkeli 1 1.369 15/07/2014, 22:02
Son Yorum: atoz112
  combobox ta seçilen değere göre kaydettirme sorunu Gorkemku 1 1.422 14/05/2014, 23:14
Son Yorum: POWER
  parametreden gelen veriye göre alan hesaplama askmasaji 3 2.144 14/03/2014, 01:30
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444