Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/09/2018 13:07
Konu Sahibi
alperalper
Yorumlar
9
Okunma
515
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozguryasin

Uzman
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.121
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,04:25
izinler tablosunda örnek sayınız az olduğu için tam anlamı ile bakamadım fakat yol gööstermek amacı ile, sorgularınızda yıl alın, yıllara göre personeller süzülür her ay en fazla 5 olabiiir demişsiniz. bunu ayırmak içinde o yıla ait olan ayları alın, sonuç olarak çıkan sorguda =5 ve >5 ise işlemi o ay için durdurun. yani yapmanız gereken TC kimlik nolara göre personelin yıllarını bulup aylarından =5 ve >5 olayını ayırmak. yıl almak için  

SQL Code
AitYil:right([Tarih];4)


ay almak için 

SQL Code
AitAy:mid([Tarih];4;2)



alanarından faydalanabilirisiniz.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

alperalper

Üye
 42
 6
 31
 20/12/2013
0
 -
 
 -
 14/01/2019,00:22
(13/09/2018 22:12)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: izinler tablosunda örnek sayınız az olduğu için tam anlamı ile bakamadım fakat yol gööstermek amacı ile, sorgularınızda yıl alın, yıllara göre personeller süzülür her ay en fazla 5 olabiiir demişsiniz. bunu ayırmak içinde o yıla ait olan ayları alın, sonuç olarak çıkan sorguda =5 ve >5 ise işlemi o ay için durdurun. yani yapmanız gereken TC kimlik nolara göre personelin yıllarını bulup aylarından =5 ve >5 olayını ayırmak. yıl almak için  

SQL Code
AitYil:right([Tarih];4)


ay almak için 

SQL Code
AitAy:mid([Tarih];4;2)



alanarından faydalanabilirisiniz.



Tavyenşz için teşekkürler ancak bu sorunu çözmüyor. Bir kişi 11 de izin alabilir 30 da  3 te..... Dolasıyı ile yığın gitmesi gerekiyor. Eksilterek gidecek, bir ay için maks 5 olacak yıl içinde de maks 12 olacak. Kurallar bunlar.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.884
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:13
Merhaba, öncelikle Epostanı Değiştir bağlantısını tıklayıp eposta adresinizi değiştiriniz.

(12/09/2018 13:07)alperalper Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 - Personel Temmuzda 7 gün izin aldı. 7-5=2.. Bu ay için raporda 2 gün olarak geçmesi gerekiyor.
2 - Ocakta 3, Marta 6 gün izin alan birisi Ağustosta 15 gün alırsa 15-4=11 gün olarak geçmeli. Çünkü Mart ayında 6 aldığı için en fazla 5 kuralına uymamıştır.
3 - Ocakta 4, Şubatta 2, Martta 2, Haziranda 2, Ağustosta 1 alan kişi her ay tam çalışmış gibi olmalı.
4 - Ocakta 8, Nisanda 5, Ağustosta 6 gün izin alan birisi Nisan ayında 1 gün, Ağustosta ise 6 gün çalışmamış olacaktır. Ücretsiz izin miktarını Nisan ayında doldurmuş olacağından dolayı. Nisan ayından sonra alacağı her yıllık izin ücretli izin olacaktır. 12 gün kuralının dışında olacaktır.

Komplike kod talebiniz var, ancak eklediğiniz örnek uygulamada 3 satır veri var. Raporda gösterilmesi gerekli ancak uygulamanızdaki raporun kayıt kaynağındaki tablo olmadığı için açılmıyor.

Üstteki açıklamanıza göre,
En fazla 5 kuralı var ise, 1. maddede neden 7-5 oldu? bu 5 nedir?
2. maddede ocak 3, mart 6 ve ağustos 15 ise neden 15-4 oldu?

Kısacası olayı anlamadan komplike kodu nasıl yazayım bilemedim. Örnek uygulamanızdaki tabloyu açıklamanızdaki günler olacak şekilde yenileyin, görmek istediğiniz sorgu sonucunu, tablodaki verilere göre örnek Excel belgesi ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.884
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:13
(06/07/2009 23:57)AccessTr.neT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2-) Herhangi bir soru(n) için konu açtıysanız verilen cevapları inceleyip en kısa zamanda yapılan yardımın olumlu ya da olumsuz sonucunu bildiriniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  C# ile Access veritabaninda OZEL ARAMA yapma! sertacsalcini 4 1.881 14/08/2014, 18:20
Son Yorum: sertacsalcini
  Veri tabanına sorgu girişi ve bu sorguya göre rapor oluşturma husem 1 1.434 11/08/2014, 21:22
Son Yorum: mehmetdemiral
  Radio Butonuna Göre Rapor yazdırma cturkeli 1 1.448 15/07/2014, 22:02
Son Yorum: atoz112
  combobox ta seçilen değere göre kaydettirme sorunu Gorkemku 1 1.500 14/05/2014, 23:14
Son Yorum: POWER
  parametreden gelen veriye göre alan hesaplama askmasaji 3 2.200 14/03/2014, 01:30
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.