Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/12/2012 15:18
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
6
Okunma
1507
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,08:42
Çözüldü 
Merhaba aradaşlar;
Ekteki örnekte tabloya text olarak kaydedilen bir alana birilen 25 haneli bir sayıyı kod tarafında
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
"CVar" ile convert ederek saydırabiliriyorum.
Başka bir veritabanından içinde birmilyondan fazzla kayıt girilmiş olan bir tablom var.
Bu tablodan saymak istediğim 25 haneli sayı girilen alanı yukarıdaki kodu uyarlayıp çalıştırdığımda "Overflow" hatasını veriyor.
Bu tabloyada zamanında bu alan text olarak kaydedilmiş ve bu şekilde kayıtlar eklenmiş. Bu sorunu nasıl düzeltip saydırma işlemini kod tarafında yaptırabilirim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 28,15 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
18/09/2017,01:08
Çözüldü 
Bu şekilde doğru ve hatasız sonuç alırsınız.

Visual Basic Code
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "hakkinda='" & Me.hakkinda &"'") 


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,08:42
Çözüldü 
Merhaba sayın Kural;
1 milyon kaydımın olduğu acces programında dediğiniz gibi yaptığımda Overflow hatasını vermiyor. Fakat sayma sonucunu sıfır olarak gösteriyor.
Teşekkürler.


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:52
Çözüldü 
Dim ADET As Integer yerine

Dim ADET As Double yaparak denermisiniz....


Please return your positive or negative ...
Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,08:42
Çözüldü 
Merhaba Sayın Power;
Ekli örneğimde,
Dim ADET As Integer
ADET = DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
MsgBox ADET
olarak geçen kodu asıl Access programımda Double olarak değiştirdim. Aynı hatayı verdi. Fazla bilgim yok ama, ADET değişkenine atanan değer sayma sonucu oluşan değer olacağından sorunun sanki ordan olmadığını düşünüyorum.
Ama siz daha iyi bilirsiniz tabi hocam.Saygılarımla.


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:52
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tabloda 3,600,016 kayıt var

2 adet form var ve tek fark ADET değişkeninin INTEGER ve DOUBLE olması

Anlatmak istediğim buydu... Sizde sonuç vermiyorsa nedeni başkadır...

Fazla yer tuttuğu için yorumunuz sonrası yapılan eki sileceğim...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 5,57 MB / İndirme Sayısı: 10)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 965 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Verileri Taşıma Hakkında. serkan1985 4 300 02/06/2017, 20:51 serkan1985
Çözüldü İlişkilendirme Hakkında Cerencam 2 292 28/05/2017, 17:12 atoz112
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 7.395 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya
Çözüldü Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 372 06/05/2017, 11:15 AloneX

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.