Overflow hakkında
Tarih
20/12/2012 15:18
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
6
Okunma
1230
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba aradaşlar;
Ekteki örnekte tabloya text olarak kaydedilen bir alana birilen 25 haneli bir sayıyı kod tarafında
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
"CVar" ile convert ederek saydırabiliriyorum.
Başka bir veritabanından içinde birmilyondan fazzla kayıt girilmiş olan bir tablom var.
Bu tablodan saymak istediğim 25 haneli sayı girilen alanı yukarıdaki kodu uyarlayıp çalıştırdığımda "Overflow" hatasını veriyor.
Bu tabloyada zamanında bu alan text olarak kaydedilmiş ve bu şekilde kayıtlar eklenmiş. Bu sorunu nasıl düzeltip saydırma işlemini kod tarafında yaptırabilirim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 28,15 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Bu şekilde doğru ve hatasız sonuç alırsınız.

Visual Basic Code
DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "hakkinda='" & Me.hakkinda &"'") 


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba sayın Kural;
1 milyon kaydımın olduğu acces programında dediğiniz gibi yaptığımda Overflow hatasını vermiyor. Fakat sayma sonucunu sıfır olarak gösteriyor.
Teşekkürler.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,13:14
Çözüldü 
Dim ADET As Integer yerine

Dim ADET As Double yaparak denermisiniz....
Please return your positive or negative ...
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
24/02/2017,15:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba Sayın Power;
Ekli örneğimde,
Dim ADET As Integer
ADET = DCount("hakkinda", "tbl_deneme", "cvar(hakkinda)=" & Me.hakkinda)
MsgBox ADET
olarak geçen kodu asıl Access programımda Double olarak değiştirdim. Aynı hatayı verdi. Fazla bilgim yok ama, ADET değişkenine atanan değer sayma sonucu oluşan değer olacağından sorunun sanki ordan olmadığını düşünüyorum.
Ama siz daha iyi bilirsiniz tabi hocam.Saygılarımla.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,13:14
Çözüldü 
İncelermisiniz...

Tabloda 3,600,016 kayıt var

2 adet form var ve tek fark ADET değişkeninin INTEGER ve DOUBLE olması

Anlatmak istediğim buydu... Sizde sonuç vermiyorsa nedeni başkadır...

Fazla yer tuttuğu için yorumunuz sonrası yapılan eki sileceğim...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 5,57 MB / İndirme Sayısı: 10)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Belirtilen Kayda Gidemezsiniz Hatası Hakkında İbrahim Şenol 11 85 23/02/2017, 20:01 İbrahim Şenol
  prosedurler hakkında hknct 5 138 15/02/2017, 08:46 hknct
  Etikete Barkod Yazdırma Hakkında maboc 13 214 13/02/2017, 20:38 maboc
Çözüldü Yuvarlama Hakkında notrino 7 565 02/02/2017, 16:52 atoz112
  iif Hakkında access acemisi 3 115 30/01/2017, 11:17 access acemisi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya