Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/05/2011 11:07
Konu Sahibi
tekiner2323
Yorumlar
14
Okunma
4250
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

tekiner2323

Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... T....
20
3
02/05/2011
0
Elazığ
Belirtilmemiş
03/06/2011,00:22
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar ben Sql bağlanarak bir otopark otomasyon sistemi yapmak istiyorum fakat çalışan bilgileri diye bir yer eklemek zorundayım.

Rar dosyasında txt belgesi var onu oluyun orada programı nasıl yapacağımın bir kısmını anlattm orada çalışan bigileri var. Bir çalışanın hangi gün gelip hangi gün gelmediğini nasıl öğrenebiliriz. herkes geldiği zaman oraya giriş yapacak. gün sonunda kim gelmiş kim gelmemiş onu öğrenebileceğiz bir yöntem arıyorum şimdiden teşşekür ediyor yardimlarınızı bekliyorum


Ek Dosyalar
.rar   Takip Programı.rar (Dosya Boyutu: 526 Bayt / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla

schworse

Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Destek
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Yazılım Uzmanı
Ofis 2013 64 Bit
17/08/2017,19:06
Çözüldü 
Sn. tekiner2323;

Tüm bu işlemleri sql'e bağlanarak mı yapmayı düşünüyorsunuz. Sql neymiş te biz farkında deyilmişik.

Bütün bunlar için sitemizdeki birbirinden değerli hocalarımızın hazırlamış olduğu örnekleri inceleyip Microsoft Access ile bir uygulama geliştirip sitemize ekleyip yardım talep ederek işe başlayabilirsiniz.

Sizin söyledikleriniz sadece bir Sql ile olmaz sizi kim yönlendirdi ise yanlış yönledirmiş.

Kolay gelsin.


Cevapla

tekiner2323

Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... T....
20
3
02/05/2011
0
Elazığ
Belirtilmemiş
03/06/2011,00:22
Çözüldü 
schworse hocam

benden bir otopark takip otomasyonu yapmamı istedi hocam. Bende otoparkta çalışan kişilerin Hangi gün gelip Hangi gün gelmediğini öğrenmem için bi tür yoklama yapmam gerekiyor ve bu yoklamayı kayıt etmem gerekiyor. Hepsi vb netten yapılması gerekiyor. Bende veri tabanı olarak Sql kullanacaz. Şimdi nasıl yoklama alacağımı bilmiyorum ve nasıl bi yok izleyeğimide. veri tabanında çalışanın adı soyadı geldiği saat çıktığı saat ve o günün tarihini alacam. bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Vb.Net ile kayıt eklemeyi, silmeyi, güncellemeyi biliyor musunuz?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

tekiner2323

Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... T....
20
3
02/05/2011
0
Elazığ
Belirtilmemiş
03/06/2011,00:22
Çözüldü 
evet onları biliyorum


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
O halde temelde iki tabloya ihtiyacınız olacak. Personel ve Vardiya şeklinde. Personel tablosuna kişi bilgilerini kaydedin. Vardiya tablosuna gelen personelin bir bilgisini (tercihen ID) kaydedin, hangi tarihte geldiğini kaydedin. Bundan sonrası sadece kayıt aramaya kalıyor. XXXX Personeli YYYY tarihinde gelmişti vardiya tablosundan arama yapacaksınız. Mantık açısından farklı bir yöntem daha var ancak bu da işinizi görecektir. Kafanıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorun.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 2.262 21/02/2013, 09:33 sedat76
Çözüldü personel bilgileri crayz_ilhan_06 5 1.810 24/11/2011, 23:05 chopper07
Çözüldü SQL BAĞLANTILI OTOPARK TAKİP kral55011 2 2.763 09/05/2011, 10:41 tekiner2323

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.