otomatik sayı sıfırlama
Tarih
20/04/2014 15:01
Konu Sahibi
suat03
Yorumlar
8
Okunma
1918
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



suat03
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
27/11/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
11/11/2014,10:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar kolay gelsin. Yapmış olduğum programda listenin ilk hanesini otomatik sayı olarak tanmlama yaptım.
Kendime deneme yapmak için bi kaç kayıt girdim sildim ve şu an otomatik sayım diyelimki 10 veya 1000 oldu.
programı tamamlayıp sıfırdan kullanmaya başladığımda bu sayıyının tekrar baştan başlamasını yapabilirmiyim ve nasıl yapabilirim.
Yapmasamda ilerde bu benim için bir sıkıntı olurşururmu.
Cevapla

metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
21/02/2017,20:11
Çözüldü 
Otomatik sayı ileride size sıkıntı olmaz. sıfırlamak için bir kaç yöntem var.
Otomatik sayısını sıfırlamak istediğin tabloyu kopyala sonra yapıştır de.
Yapıştırırken üç seçenek sunacak sana sen salt yapıyı işaretle tablo adını yaz. sonra eski tabloyu sil. yeni tablo adını yeniden adlandır. basitçe işini görecektir.
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.222
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,18:34
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba sayın suat03,

bahsettiğiniz talebinize dair ek'te örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,
otomatik sayıyı sıfırlamadan önce,her zaman var olan uygulamanızda yedekleme işlemlerini uygulamayı unutmayınız.önceki dönem kayıtları elinizde mevcut olduktan sonra,yeni kayıtları içerecek şekilde tablonuz sıfırlanmış şekilde yeni kayıtları gerçekleştirebilirsiniz.örnekte yer alan form2 ve form3 sadece tablo içeriklerini ve yenilenmesini görmeniz içindir.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   AutonumberResetATOZ.rar (Dosya Boyutu: 22,11 KB / İndirme Sayısı: 31)
Cevapla

suat03
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
27/11/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
11/11/2014,10:16
Çözüldü 
ARKDAŞLAR YARDIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Cevapla

SCOCUK
Üye
Kullanici Avatari
Üye
İ.... Y....
15
3
15/11/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
19/01/2017,22:35
Sponsor Reklam
projem yarım kaldı mevcut tablolarda bulunan evrak kayıt her yıl başı itibari ile sıfırlanması gerekiyor bu nedenle tablolarda bulunan EVRAK KAYIT tablosunun formlarda bulunan OTOMATİK SAYI SIFIRLAMA formunda bulunan butona basıldığı zaman sıfırlanmasını istiyorum. Bir çok kod buldum uygulamaya çalıştım ancak olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ofis 2003 kullanıyorum.
SCOCUK, 14-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.222
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,18:34
Sayın SCOCUK,


Site Kuralları sayfasını tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,daha öncesinde kapatılmış ve Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine dahil edilmiş bir konuda lütfen hem devam niteliği sağlamamak hem de konu mesaj yoğunluğunu artırmamak adına lütfen soru sormayınız.

Bunun yerine,bu konuya atıfta bulunarak (bağlantı yönlendirmesi yaparak) sorunuzu ve hazırladığınız örnek uygulamanızı (örneğinizde,farazi gerçek dışı ve 5-10 kayıt içermesini sağlayınız) ekleyerek yeni bir konu açınız.

Denemeleriniz neticesinde,eğer bir sorun ile veya hata ile karşılaşmışsanız,bu sorunu veya hatayı tam adıyla ve açıklaması ile ve oluştuğu esnadaki ekran görüntüsü ile konunuza ekleyiniz.

Katılımcılar tarafından uygun görülebilecek bilgi veya örnek paylaşımları yapılacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Otomatik Sayı Hatası kadirba72 3 86 23/02/2017, 21:19 kadirba72
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 46 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Gelir Giriş formunda Yeni Kayıt dediğimde Açılır Kutudaki Teknik otomatik Gelmesi haziran4 2 42 09/02/2017, 17:53 haziran4
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 370 22/01/2017, 13:46 murat dikme
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 4.035 05/01/2017, 00:20 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya