Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/11/2008 17:12
Konu Sahibi
Coskun0559
Yorumlar
9
Okunma
6535
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı
Kullanici Avatari

Coskun0559

Onursal Üye
Co.... ÇA....
 34
 99
 1.221
 02/11/2008
516
 Tekirdağ
 
 -
 27/02/2019,17:29
Çözüldü 
Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.


GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Merhaba.

Otomatik Sayı olan alanlar özel alanlardır. Nasıl Tarih türü tarih ve saat gösterme özelliğindeyse otomatik sayı olan alanlarda hiçbir şekilde aynı numarayı almazlar. Siz silsenizde eğer bir rakam daha önce kullanılmışsa bir daha asla (istisnası var) kullanamazsınız.

Otomatik Sayı olan alanlar iki tablonun ilişkilendirilmesinde kullanılır ağırlıkla. Eğer yapmak istediğiniz şey FaturaNo - MüşteriNo vb. bir numara vermek ise bunun için ayrı bir alan açmalısınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,07:40
Çözüldü 
Tablodaki tüm kayıtları sildiysen veritabanını düzenleyip onardığında sayı tekrar 1 den başlar.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

nihatkr

Onursal Üye
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(28/11/2008 17:12)coskun_cakal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.

tablolar hazırlanırken test aşamasında yapılan kayıtlar sonradan silinince otomatik sayılar onlar silinsede kayıt numaralarını hafızalarında tutarlar.

bunun için tablonuzu tasarım modunda açın,
otomatik sayı sutununu silin ve kaydedip çıkın.
sonra tekrar tabloyu tasarım modunda açın ve otomatik sayı sutununu ekleyin.
yeniden 1 den başlayacaktır.

bu en basit yolu ile sıfırlama. ama başka yollarıda mevcut.

mesela

ekteki örneği inceleyiniz.



Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

nihatkr

Onursal Üye
 89
 814
 29/10/2008
272
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(28/11/2008 18:11)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

eline sağlık. ama numarayı otomatik vermiyor. son numarayı daima aklında tutman lazım.



Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusuna Sayı Ve Rakamdan Oluşan Değer Aktarma akdemir1 2 122 03/02/2019, 22:11
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Raporda Otomatik Sıra Numarası Verirken Parametre Değeri Gir Uyarısı Gelmesi mmert06 5 233 25/01/2019, 00:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Vba Koduyla Üretilen Forma Otomatik Numara Vermede Alan Güncelleştirilemiyor Hatası Oğuz Türkyılmaz 6 254 19/12/2018, 22:34
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdan Tabloya Otomatik Veri Aktarma aydint33 8 313 18/12/2018, 16:47
Son Yorum: aydint33
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 218 13/12/2018, 16:41
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.